Törölhetetlen könyvtárak FTP szerveren

Törölhetetlen könyvtárak FTP szerverenHa FTP szerver/tárhely esetében belefutsz abba a hibába, hogy egy könyvtárat nem lehet törölni, jó eséllyel az lesz az oka, hogy a könyvtárban van egy „.htaccess” nevezetű fájl, melyet alapban az FTP kliensek többsége nem jelenít meg (hidden/rejtett file).

Annyit kell csinálnod, hogy a könyvtár törlése előtt ezt a „.htaccess” fájlt kell elsőként törölnöd, ennek több módja is van.

1.) Legegyszerűbb, ha az FTP kliensben beállítod, hogy a rejtett fájlokat is mutassa, pl.
FlashFXP-ben: Options/Preferencies/Advanced ful/List method – show hiddes files
Total Commander-ben: beállítások / általános beállítások / képernyő / látszik a rejtett/system fájl (csak szakembereknek!)

2.) Felvehetsz FlashFXP-ben egy „custom command„-t is ennek a funkciónak, az alábbi sorok beillesztésével:

1
2
3
DELE ./%f/.htaccess
  RMD ./%f
  &list

3.) Az FTP kliensbe direktbe beírva a parancsot is lehet törölni (a könyvtárban kell lenned, mely a fájlt tartalmazza), pl.

FlashFXP-ben: jobbegérgomb a könyvtár tartalmában / Commands / Raw command (quote) majd ide beírod a del .htaccess parancsot.
Total Commander-ben: a program alján van egy üres sor, ahova parancsokat lehet bevinni, oda írd be a del .htaccess parancsot.

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét