YASU és további emulátorok

A DAEMON Tools-zal már megismerkedhettünk az előző cikkben. Most be fogom mutatni a YASU-t (Yet Another SecuROM Utility) és néhány képfájl- készítő és emuláló programot.

A legvalószínűbb incidens ami megtörténhet emuláció közben, az emuláció felismerése a lemez által, ami akadályozza a program futását. A DAEMON már nem tudja tartani a tempót legújab SecuROMokkal és SafeDisc-ekkel, így szükségünk lesz a YASU-ra.
Letöltés után csomagoljuk ki, majd indítsuk el a YASU.exe-t. Ellenőrizzük, hogy DAEMON 4.06+unk van, és mountolva van a kívánt CD/DVD. Kattintsunk a Cloak-ra és már kész is vagyunk.

Alcohol

A DAEMON alternatívájaként lehet használni az Alcohol 52%-ot (ingyenes), esetleg az Alcohol 120%-kot (30 napos trial), az utóbbi képfájlokat készíteni és kiírni is tud egyaránt.

Ha a fenti két programot (Alcohol és DEAMON) használva nem sikerül mountolnunk egy képfájlt, először próbáljuk az „All Files” nézettel megadni a fájlt. Ha ez sem működik, akkor a megfelelő programot kell használnunk:
.DAA: PowerISO
.UIF: MagicISO
.IMG és .SUB: CloneCD

További népszerű emulátorok:

UltraISO (Windows)
Disco (Mac)
K3B (Linux)

Képfájl készítése:

Képfájt számos programmal készíthetsz, a legegyszerűbbektől a legbonyolultabbakig. Ha tudod, hogy védelem alatt áll a lemez, először nézd meg YAPS-el (Yet Another Protection Scanner), majd az Alcohol 120%-ban (vagy a neked legmegfelelőbb programban) a hozzá illő beállításokkal készítsd el a képfájlt. Figyelem! Képfájlkészítés védett lemezekről nehéz és nem kifizetődő munka, az ilyen biztonsági másolatok értékesítését a törvény bünteti.

További népszerű képfájlkészítő programok:

Blindwrite
CloneCD és CloneDVD
Nero Burning ROM

5 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Sziasztok!!!
  Bocsi lehet én vagyok ennyire szerencsétlen de valaki legyen oly sziveshogy küld nekem egyy linket ahonnan le lehet tölteni a DAEMON TOOLS 4.06-ot.

  És még egy kérdés a YASU csak a 4.06-al működik???? :)
  Még egyszer köszi!!

 2. Sziasztok kár, hogy ennyi kieg progi kell 1 játélkhoz,majd össze akad a gép mire elindul a játék

 3. @nemTOM „Sziasztok kár, hogy ennyi kieg progi kell 1 játélkhoz,majd össze akad a gép mire elindul a játék”
  Tényleg mekkora baromság, hogy 2 egész progi kell ahhoz, hogy ingyen játszhasd azt a játékot amiért más több ezreket fizet és a kiadók évekig fejlesztenek óriási pénzekből. Ha nem tetszik el lehet menni a boltba és megvenni a játékot és akkor nem kell hozzá 2 egész progi amitől összeakad a P2es géped.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét