Absztrakt fejléc

Az igényes weboldalak mellé igényes fejléc is szükséges, mivel jó benyomást kelt! Szóval ebben a leírásban egy headert fogunk készíteni.

Első lépésként létrehozunk egy új dokumentumot, lehetőleg fehér háttérrel, majd készítünk egy új réteget. Majd a GRADIENT TOOL segítségével (REFLECTED legyen a stílusa és a mód DIFFERENCE, a menü alatt állíthatod be) rajzolunk valami absztrakt dolgot, nekem ezt sikerült:

Majd tedd a következőket:

1. Filter > Stylize > Find Edges

2. Duplikáld ezt a réteget, majd FILTER > DISTORT > WAVE és RANDOMIZE egészen amíg meg nem vagy elégedve vele.

3. Változtasd meg a BLENDING MODE-ot normálról SOFT LIGHT-ra majd nyomj egy CTRL+E billentyűkombinációt.

4. Utolsó lépésként, CTRL+U (Hue/Saturation) és a COLORIZE-ot kipipálva színezd kedved szerint.

Én tettem rá egy szöveget is … a jobb hatás kedvéért és ezt kaptam:


eredeti anyag: Tupacko Solutions

Tutorial.hu Szerkesztőség
Egyetemi hallgató vagyok, e mellett (főleg webes témában) dolgzom, illetve szerkesztem a WebPillangót. Azt hiszem ide ennyi elég is lesz.

9 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Még nem is láttam ezt a leírást, habár ahogy elnézem, nem ma keltezett.

  norbert: tényleg nem nehéz, főleg absztrakt dolgot csinálni Photoshopban. Nem lehet elrontani ;) De azon tűnődtem, minek kell valakinek több fejléc? Én anno egyet csináltam a blogomra, azóta is az van. Ott sem a kivitelezéssel gyűlt meg a bajom, hanem a CSS-sel! Na, mire azt én kiszoptam az ujjamból, hogy hová és hogy kell betenni a PNG-fájlt, hogy abból fejléc legyen, az volt egy hét. Azóta hozzá sem merek piszkálni, mert ha elállítanám beledőlnék valami kadfélébe, de minimum a kenyérvágó késbe :)

 2. Nekem az lenne a kérdésem, hogy hol kell a Graident Tool Stílusát reflected-re állítani??
  Az a része nem megy.
  Köszi a helpet.

 3. A menü alatti sávban van egy gomb sorozat (talán öt kis kép gomb, egymás mellé felsorakoztatva). Azok közül a negyedik. Ha az egér mutatóját fölé helyezed, akkor kiírja, hogy mi a neve az aktuális gomb funkciójának, hogy légy biztos, a helyes gombot választod.

 4. Esetleg betennél egy képet, mert Photoshop portable verziót használok, és nem írja ki hiába viszem az ikonok fölé.
  Szépen kérlek tegyél fel egy képet.
  Köszi.

 5. Nem tudom, ha a protable változatban is ott van-e vagy sem ez a lehetőség. Az általános változatban a menüsáv alatt vonuló eszköztáron, bal oldal vonul egy kontrol eszköz sor, ennek vége felé van öt gomb. A negyedik gomb, a tükröződésnek kinéző motívum a reflected.
  Egy kép a menü alatt lévő kontrol egységről (a képen le van nyitva az átmenet választó, ne zavarjon meg, az alapból nem látszik, téged a kép jobb felső oldalán látható öt gomb érdekel):
  http://www.photoshopcafe.com/tutorials/hollywood/hollywood06.jpg

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét