Adobe Photoshop CS6 írások a magyar neten

Elkezdtem összeszedni, hogy milyen magyar nyelvű leírások jelentek már meg a neten az Adobe Photoshop CS6-tal kapcsolatban.

Exkluzív: Adobe Photoshop CS6 beta (teszt)

url: http://pixinfo.com/cikkek/adobe_photoshop_cs6_beta

adobe photoshop cs6 újdonságok

Jó összegzés az újdonságokról, az alábbi bontásban: bevezető // kezelőfelület // Beállítások mentése, importálása // Dokumentum mentése a háttérben // Crop eszköz // Kijelölő eszköz // Réteg szűrő // Liquify // Content Aware Patch és Move // Adaptive Wide Angle // Blur Gallery – Field Blur, Iris Blur, Tilt-Shift // Image Deblur // Camera RAW 7 // Összegzés

Adobe Photoshop CS6 új funkciók

url: http://www.ilovepaint.hu/blog/adobe-photoshop-cs6-uj-funkciok.html

A cikkben írnak a bővített 3D lehetőségekről, a beállítások közötti újdonságokról, az élesítési funkcióról (ez teljesen új képessége a programnak).

Adobe Photoshop CS6: új tartalomfüggő eszközök

url: Content-Aware Move, Content-Aware Extend és Content-Aware Patch (3 részes a cikk)

Adobe Photoshop CS6 - content aware

A cikk a content aware move, extend és patch funkciókról szól, hasznos és ajánlott olvasmány.

Adobe Photoshop CS6: Adaptive Wide Angle (Halszem korrekció)

url: http://pixinfo.com/cikkek/photoshop_cs6_adaptive

Adaptive Wide Angle szolgáltatás bemutatója, mely elsősorban a fotósok számára fontos igazán. Idézet a cikk elejéről:

Gyakorlatilag az eddigi is meglévő perspektíva és torzítás korrekciós eszközök továbbgondolása, összegyúrása. Az új szolgáltatás azonban olyan mértékben lép túl minden hasonló próbálkozáson, és olyan sokrétű lehetőségeket kínál a képjavításban, hogy csak kapkodtuk a fejünket.

Photoshop CS6 - adaptive wide angle - halszem korrekció

Adobe Photoshop CS6: Blur Gallery

url: ez is 3 részes cikk: Field Blur, Iris Blur és Tilt-Shift Blur

blur hatások a CS6-ban

Hipszterhatással újít a Photoshop CS6

url: http://index.hu/tech/2012/03/26/hipszterhatassal_ujit_a_photoshop_cs6/

hipszter hatás a photoshop cs6-ban

Photoshop CS6 – top 6 videók

url: http://bonfire.blog.hu/2012/04/01/photoshop_cs6_top_6_videok
BonFire oldalán is található egy jó cikk, összegzés az újdonságokról, ajánlani tudom őt is.

Sneak Peek videó sorozat az újdonságokról

a Youtube-n is elérhető nagyon sok olyan videó, melyek a CS6 újdonságait mutatják be. Az összeset nem lenne értelme felsorolni, de párat ajánlóként azért megemlítenék itt is.

Adobe Camera RAW 7

Liquify and background save

Dashed and dotted lines

Content Aware

Nekem tetszett a Photoshop CS6: Top 5 Features videó is, mely az IceflowStudios által legjobbnak értékelt 5 újdonságot mutatja be

Szintén az IceflowStudios egyik videója a Photoshop CS6: Perspective Cropping, mely a perspektivikus kivágást mutatja be (wow!)

Most egy elsőre ennyi, ha van jó leírás amiről tudsz, ami hozzzátehet még ehhez a gyűjtéshez és magyar nyelvű, írd meg a hozzászólás részen.

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Helló!
    Egy olyan kérdésem van, amivel nem is tudom, hová lehetne fordulni.. talán itt tud valaki korrekt választ adni annak ellenére, hogy Én nem leszek túl korrekt a hazai forgalmazókkal szemben.. de szerintem ők sem azok..
    A CS6 az USA-ból vásárolva átszámítva ~125e.-Ft-ba kerül a hazai 240e.-Ft-os árhoz képest. Nem tudom, mi indokolja a dupla árat; az angol nyelvű szoftver számomra nem probléma (amit M.O-n vásárolok az egyáltalán magyar nyelvű?) -sőt, néha célravezetőbb kifejezések is vannak angolul.. Viszont az egyik barátom felhívta a figyelmem arra, hogy az USA licenszes szoftvert lehet, hogy nem tudom majd itthon használni. Igaz ez? Telepítés közben a gépnek internet kapcsolat szükséges a licensz érvényesítéshez és akkor “rájön”, hogy én most Európában tartózkodok? Vagy ugyan úgy működik, mintha itthon vásárolnám meg?
    A válaszokat előre is köszönöm!

  2. Anno erről volt szó a propono-n is, de sajnos a lapot törölték. Mindenesetre úgy emlékszem, hogy itthon nem tudod legálisan használni az USA licenszes verziót.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét