Álomszerű hatás

Néha 1-1 egyszerű művelettel is kellemes hatásokat lehet elérni – erre jó példa az alábbi leírás.


1.) Először is nyissunk meg egy képet, mint pl ez:
2.) aztán Duplicate Layer (Ctrl + J)


3.) a blending módot állítsd Softlight-ra4.) aztán Filter/Blur/Gaussian Blur és állítsd (de játszhadozhatsz is vele) 4-re5.) ismét nyomj egy Duplicate Layert


6.) végül a blending módot állítsd Darken-re az átlátszóságát (Opacity) pedig állítgathatod (én 50 %-ra állítottam)


és a végeredmény:Küldte: Lyra

10 HOZZÁSZÓLÁS

 1. sziasztok. eztnem találom az én photoshopomon Filter/Blur/Gaussian Blur CS2-es van és magyar, de át se tudom állitani :S légszi segitsetek hol találom ez. elöre is kösz

 2. Mondjuk én ilyenkor beizzítom az ősöreg Jómagam 4-es szótárat, és a 10-15 szinonima alapján kikövetkeztetem, mit jelenthet magyarul a szó.
  Egyébként: Szűrő->Életlenítő->Gauss életlenítés…

 3. Tényleg igazi ez a szótár? Ha összeszámolja az ember hány szavat is kéne bebiflázni, hamarabb megtanulhatja kezelni az eredeti nyelven. Egyszer kiskoromban én is jól megszívtam vele. Angolul kezeltem egy progit, aztán kijött az új magyarított változat. Hát az egy horror volt, semmit nem találtam benne.

 4. hát igen, a magyar nyelvűnél igen…

  (az is érdekes, hogy ezt elvileg én küldtem be… de végülis, teljesen mindegy)

 5. folytatom az offolást :) nevetséges, hogy egy grafikai programhoz nyelvtudásra van szükség(e egyes júzereknek)… egy kis találékonyság kéne. miért akar fotosoppozni valaki, ha nem ismeri hogy melyik eszköz mire való? (legalább nagyvonalakban…) ha ezt tudja, akár a képek alapján is nyomon tudja követni a szükséges lépéseket. ha meg esetleg máshogy csinálja, az se probléma. én pl ezt az “álomszerűséget” nem is értem :D az eredeti kép és a végeredmény között némi elmosás és fény/kontrasztkülönbség fedezhető fel. ez lenne az álom? (alapvető kezdőlépés minden nem tökéletes képnél, hogy átméretezzük pl kétszeresére, adunk neki egy blur-t vagy pl egy “median filtert”, ez eltünteti az apró hibákat, aztán visszaállítod az eredeti vagy a kívánt méretre, és beállítod egy jó kiindulási színre, tehát a fényt és a kontrasztot állítgatod… akinek egy ilyen alap dologhoz is tutorial kell, és még úgysem érti, mert nincs leírva magyarul szóról szóra, az törölje le a fotosopját, és törődjön bele, hogy nem lesz grafikus. mivel a legfontosabb az, hogy ha valamit nem értünk, nem sírunk, hanem próbálkozunk!)

 6. Lehet benne valami, amit zoleytaylor mond! Az ikonok annyira beszédesek, hogy tényleg el sem lehet téveszteni. A festésé egy ecset, a kitöltésé egy vödör, a kijelölésé egy szaggatott vonal, hogy a gradientről vagyis színátmenetről már ne is beszéljek. A mozgató eszköz egy keresztezett nyíl, a radírnak is radírformája van, a nagyító meg egy nyeles Sherlock Holmes féle detektív nagyítólencse. Ha azt vesszük hozzá, hogy a vödör ikonja melletti szöveg “paint bucket” akkor az lefordítva a legkisebb szókincsű szótárban is festéket és vödröt fog jelenteni.

  Én amikor egy vadiúj fotóprogrammal elkezdek ismerkedni, először is mindig kipróbálom, hogy az effekt menüben mik találhatók. Utána kezdek hozzápiszkálni a többi dologhoz. De ez vonatkozik mindenfajta editáló programra.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét