Animált GIF készítése

1.) Photoshop-ban nyiss egy új képet [File/New].

2.) Layer-enként készítsd el a képeket amit meg szeretnél jeleníteni egymás után. Ezek a layerek lesznek az animált gif 1-1 képkockái.

Váltás az ImageReady programra

3.) Klikkelj a Toolbar (bal oldalon a sokgombos panel) alján lévő kis ikonra aminek a neve “JUMP TO IMAGEREADY” vagy használd a Ctrl+Shift+M billentyükombinációt. Ekkor automatikusan elindul az ImageReady program és a kép amit csináltál megjelenik benne. Erre azért van szükség, mert animált gif-et a photoshop nem tud készíteni, az adobe termékek közül ez az imageready szolgál e célra.

4.) Bal alul találod az “ANIMATION” nevü palettát. A jobb oldalán van egy kis nyíl, ami megnyit egy menüt. Ebből a menüből válaszd a “MAKE FRAMES FROM LAYERS” menüpontot, ekkor egymásután megjelennek a képek amik a layereken voltak.

Az animált gif időzítése

5.) Célszerü az időbeállítást megváltoztatni, mivel eredetileg “0 sec” és így csak egy ideges rángatódzás lesz a képedből. Az időt az egyes frame-k alatt lévő kis nyílra kattintva tudod állítani. Ha minden framnek ugyanakkora megjelenési időt kívánsz adni, akkor választhatod a paletta menüből a “SELECT ALL FRAMES” pontot vagy válaszd az első képet, majd navigálj az utolsó képhez és a Shift gombot lenyomva tartva klikkelj az utolső képre, majd állítsd át az az időt bármelyik kép alatti menüből. Persze a Shift-es technikával nem csak az összes képet választhatod ki egyszerre, hanem az animációban egyes szakaszokat is (értelem szerüen). A Ctrl gomb lenyomva tartásával kiválaszthatsz több frame-et amik nincsenek egymás mellett. Az “ANIMATION” paletta alján lévő “PLAY/STOP ANIMATION” gombbal meg tudod nézni, hogy milyen lesz majd az animált kép, de ha sok layerrel dolgozol akkor néha lassabb mint majd az elmentett kép lesz.

Az animált gif mentése

6.) Választd a “FILE” menüből a “SAVE OPTIMIZED AS…” menüpontot vagy használd a Ctrl+Shift+Alt+S billentyűkombinációt és mentsd el a képet.

118 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Hi!

  Tudom,hogy régi a cikk,de én még csak most jutottam el odáig,hogy csináljak egy gifet. De a cs3-ban nem működik a Jump To Imageready,sőt nincs is ilyen gomb. :( Máshogy nem lehet gifet csinálni?

 2. CS3-ból kiszedték az ImageReady-t, de ettől még tudsz animálni. Kattints a Window/Animation-ra, és alul meg fog jelenni az animációs toolbar. Innentől kezdve kb. ugyanúgy kell a tutorialokat megcsinálni, mintha az ImageReady-ben csinálnád :).

 3. Köszi a gyors választ :) Amúgy leszedtem az Adobe ImageReady-t. Ezekszerint akkor fölöslegesen? XD :)

 4. Hali! Volna 2 problémám ezzel a leírással kapcsolatban.

  1: Magyar a Photoshop CS2-m
  2: Megnyitom az IMAGEREADY-t ez szép és jó, de nekem sehol sincs ANIMATION paletta és megvagyok lőve.

 5. Hali! Akkor vázolom neked a leírásban szereplő 2 probléma megoldását.

  1: Használd a Fényképbolt KK2-t
  2: Az Ablak menüben válaszd ki, hogy mik jelenjenek meg a Munkaasztalodon. Tehát az ANIMÁCIÓ palettát.

  (Csak tipp volt.) ☼_☼

 6. Sziasztok!

  Nekem is segítség kellene, magyar CS2 adobe photosopm van , hogyan tudok elindulni vki küldje el nekem lépésről lépésre, mert szeretnék készíteni a saját fotóimból a webre váltakozó képkockákat egy egy főmenühöz.
  HA megnyitjátok az oldalt pl van egy sfinx az jó lenne kibővíteni és néhány fotóban bemutatni akár Kairót, akár más témát.
  Saját magam töltögetem a honlapot, sajnos nem a legjobb de egyenlőre ez van.
  A felrakandó képeket előtte le kell javítani és azonos méretre alakítani, gondolom én, ezután következik csak ez a rétegezési feladat. Remélem gyorsan válaszol vki és estére már vissza írhatom, hogy köszönöm sikerült.
  üdv Mindenkinek

 7. Sziasztok!

  Jajj de jó ez a cikk, sajnos nekem nem sima photoshopom van, hanem Photoshop Elements 5.0 ! Ebben nem találok animálási lehetőséget…
  Nagyon szeretnék én is animált gif-eket készíteni, de sajnos nem tudom mivel tehetném ezt meg.
  Ha ajánlanátok ingyenes programot hozzá, ami nem túl egyszerű, de nem is bonyolult, nagyon megköszönném!!!

  Melodi

 8. De ahogy nézem, elvileg benne kellene lenni az animálásnak az elements-ben is, sajnos nem találom sehol… :((

 9. Valamikor régebben volt nekem néhány gif animátor progim, de azt már nem tudom honnan. Azok valószínűleg free programok voltak. Az egyiket úgy hívták, hogy AnimaGIF, a másikat pedig, talán Advanced Gif Animator-nak. Talán még valami májkroszoftos is volt, csak az nem mindig működött. Ezeket az origonak a szoftverbázisáról szedegettem le. Ott biztos van egy halom, csak marha lassú az oldal.

  Lesz vele egy kis barkácsmunka, mert ugye külön el kell készíteni ezekhez a képkockákat, és külön gifként elmentegetni, majd a progiba egyesével betölteni. Image Ready nélkül nehézkes, mert az ugye kezeli a psd fájlokat, és automatikusan a layerekből generálja a képkockákat.

 10. Szia! Nekem Photoshop 7.0 -m van. Magyar. Nem tudtam rájönni mi ez: MAKE FRAMES FROM LAYERS. Mindentt próbáltam, amit engedett, de mindig csak 2 képet mutatott, többet nem is engedett berakni. És ami a leginkáb bosszant: nem tudom mozgóképként elmenteni. Úgy csináltam, ahogy írtad, de csak az utolsó képet menti el gifként, aztán persze nem mozog. Kérlek segíts! Előre is köszi!

 11. A “make frames from layers” jelentése szó szerint “csinálj képkockákat a rétegekből”. Ez az automatika fogja elkészíteni a képkockákat, nem kell egyesével barkácsolni vele. Ha neked csak 2 képet mutatott, az azért van, mert a kép eleve csak 2 rétegből állt.

  Magyarul: a PS-ben egyenként kell elkészíteni az összes leendő képkockát, mindegyiket külön rétegre, aztán elmenteni psd fájlként. Ezt a fájlt megnyitod az Image Readyben, rákattintasz a fenti parancsra, és elkészíted a képkockákat. A kockák alján beállítod a tempót. Ha egyszerre többet jelölsz ki, egyszerre is állíthatod.

  A kész animációt viszont nem a megszokott “Save as”-szel mented, hanem a “Save Optimized As” menüponttal. Úgy már mozogni fog.

 12. Photoshop cs 2:

  Ablak/animáció -t belövöd, az animációs menün jobboldalt van egy nyíl, rákatt, aztán “képkockák készítése rétegekből”. A képkockák alatt van az időzítés.

 13. Folytatnám, miután beállítottad a sebességet, ctrl+shitf+m, átmegy imagereadybe és ott lenyomod a ctrl+shift+alt+s -t és elmented békében… :)

 14. Ne keverjük a dolgokat. Kisebb 5-10 képkockából kicsi méretből és kevés színből álló animációkra van a GIF. Erre nagyon jó a CS2-be CS3-ba integrált GIF animátor. A Flash, egy teljesen más dolog. Ott gyakorlatilag dolgozhatsz saját készítésű szöveges vagy grafikus elemekkel, de fényképek hozzádásával is. A flash jóval többet kínál egy egyszerű animált GIF-nél. Gif lehet egy az oldalon ugrándozó, vagy a messengeren küldhető smiley, ha elég kicsi a mérete. A flashben megadod az objektumok mozgási irányát (vektorát) továbbá a kezdő kockán a kkiindulási pontot, a végsőn meg a végpontot. Ettől kezdve a program kiszámolja neked a mozgást, amit persze még meg lehet spékelni millió meg egy effekttel. Például a szöveg helyváltoztatás közben ugrál, csavarodik, pattog, éshasonlók. A képes tartalmakat átúsztathatod, slideshowban felsorakoztathatod, ésatöbbi. Ezek a mozgó elemek egymástől függetlenül dolgoznak egy file-ban. Nagyon jó példa erre, a weboldalakon látható animált reklámok tömkelege. Ezek szintén flash animációk.

  Ha egy ilyen minőségű és tartalmú gifet akarnál csinálni, arra a világ összes ideje nem volna elég, és nem is lenne praktikus, mivel az így készített gifnek akkora lenne a fájl mérete, hogy a büdös életbe nem töltődne be az oldal.

  Tehát kicsi és egyszerű animációra gif, összetettebbhez pedig flash a megoldás.

 15. Udv!
  cs3-ban melyiket erdemesebb hasznalni animalasra? a photoshop-ot vagy a fireworks-t?
  illetve swf formatumra konvertalasra?
  koszi

 16. szevasztok azt szeretném kérdezni hogy csak 1képkockát lehet mozgósítan leírom érthetőbben 1 példával hogy mit akarok : pl: van 1 villám és utána meg megjelenik 1 másik kép nem ugyan az!!! másik….kérlek segítsetek…

 17. Hát egy rétegre megrajzolod a villám1-et, a másikra a villám2-őt, aztán úgy variálod utólag, ahogy akarod! Belehúzgálsz a dokumentumba 50 képet, az mind külön rétegen lesz, és megszerkeszted. Ennyi az egész.

 18. Bocsi, de én még kezdő vagyok, és nekem nem világos a 2. pont. Hogyan kell layer-enként elkészíteni a képeket? Segítsetek légyszi! Köszi!!

 19. sziasztok!odáig jó hogy widow-animation de hogy lehet optimalzát mentést csinálni?vagy hogy lehet ekmenteni hogy normálisan működjön??
  köszi

 20. A CS2-ben van a Fájl menüben a Save Optimized As… A CS3-ban már nincs, alapból optimalizálja a Save for Web & Devices menüponttal. Ott mentés előtt le is vetítheted, hogy előre lásd, milyen lesz a végeredmény.

 21. jocy:
  Konkrét eszközt/lépést nem lehet mondani, mert a képtől függ, hogy melyik módszerrel lehet szép eredményt elérni. De két kivágási módszer ismertetve van itt a lapon is, ha a keresőbe beírod, hogy alakok kivágása (erre csak 3 találat jön ki, tehát könnyen megtalálod).

 22. Éles kontúrok esetén a Pen a legjobb eszköz. Életleneknél – ilyen pl a haj, vagy szőrös kutya -, a színmaszk a megoldás. Érdemes a kettőt kombinálni, hogy a legjobb végeredményt kapd. Pl egy csajszi esetében a körvonalainak nagyrészét pennel lehet a legjobban kijelölni, és csak a hajának a külső részei maradnak ki. Csak ezt a részt színmaszkolással készítheted el. Utána a két kijelölést egyberakod. A pennel készítettbe sima Ctrl+A; Ctrl+C; Ctrl+V vel beleteszed az ecsetes kijelölést egy alfacsatornába. Máris kész a komplett kijelölés, amit bármikor alkalmazhatsz a képen mint rétegmaszkot.

  Néhány esetben még az ecsettel is spórolok, ott, ha van néhány összefüggő nagyobb egyenes terület, azokat sokszögű lasszóval készítem, és leöntöm fehérrel. Az ecsetet tényleg csak a legapróbb kézimunkára használom.

  Ja, és még valamit a nagyon profi kivágásról. Sokban függ a végeredmény a képtől is. Az lenne a legideálisabb eset, ha mindenkinek lenne otthon homogén zöld vagy kék háttere, és az előtt fotózhatna. Mivel ilyen nem sok embernek áll rendelkezésére, rossz képekkel kell dolgoznunk. A haj esetében szinte lehetetlen profin megcsinálni, kivéve egyet. Ha az eredeti háttér sötét, akkor a kivágott alakot érdemes utólag is sötétre tenni, ha világos a háttér, akkor világosra. Máskülönben mindig lesznek olyan részek (ragyogások vagy árnyékok) amik feltűnőek. A profi stúdióban könnyű ez, mivel ott max. a homogén háttér visszaverődéseit kell kiszűrni a hajról.

  Ha meg megnézel egy képkivágást egy napilapban, ott láthatod, hogy milyen rondán van kivágva. Ott a gyorsaság számít, nem a minőség, egy olvasás után úgyis a kukában végzi az újság. A magazinok már egy kicsit profibbak, de drágábbak is. Szóval döntsd el, hogy mire szánod a képet. Ha kiállításra, akkor eleve érdemes profi stúdióban megcsináltatni a fotót, de ha csak a családi albumba kell, akkor nem muszáj olyan profinak lenni.

 23. Hello!
  Nekem van 1 olyan problémám hogy én fotókat szeretnék egymás után lejátszani gif-ben….de sehogysem tudom a layers ablakban egymás után tenni őket,pedig már 3 órája ezzel szenvedek :D
  ha a fotókat megnyitom ps2-ben akkor külön layers-be teszi és mindegynek a background nevet adja…és hiába húzom rá a másikra, nem lesz jó…:(
  és kb 4 hónapja már csináltam 1 gif-et és akkor sikerült….és pláne bosszant,hogy most nem tudom… -.-
  Tudsz nekem vmi tanácsot adni?

 24. Hali!

  Lenne egy problémám. Csináltam imageready ben egy animációt és nem lehet gifbe elmenteni mert nincs olyan lehetőség a file formátum kiválasztásánál. Csak png, html és kép,html
  Tudna valaki segíteni?
  Előre is köszönöm!

 25. Kedves Szala!
  Lehet elmenteni nem gif nevet ad neki!Egyből úgy adja be,hogy “csak kép” igazam van??:D
  ha így akkor jó mentsd el ebben pontosítok a csak kép-ben és akkor meglesz az animációd!
  bye:jocy

 26. Üdvözlök mindenkit!
  Kicsit visszaolvastam a hozzászólásokban, és úgy gondoltam, talán itt feltehetek egy kérdést.
  Filmeket vágok, és szeretnék csinálni egy olyan animált alfás áttűnést (gifanimáció???), ami elválaszt (összeköt) két videó snittet. Például egy fa képe keresztül megy (esetleg forg, mozog, egy adott vonalon) a képernyőn, és ez mint egy “wipe” áttűnés kitakarja az előző videó végét és a következő elejét. Tehát a mozgó filmen pl jobbról balra megy át ez a bizonyos rajzolt vagy körbevágott fa – animációként.
  Remélem lesz, aki érti amit leírtam…
  Köszönök minden segítséget :)

 27. szia laguna… ééértem, hogy villanymotor, na de mi hajtja ?
  mivel vágsz? kezeli a vágósoftver a gifet?
  ha nem, akkor talán el kellene mentened a gif- jpg,? képkockákat egy kis videonak
  erre, ha jól tudom vannak softverek. Így a két snit közé berakhatnád a forgó fát… ami mondjuk egy 25-28 frame/s avi file lenne… mondjuk úgy 4-5mp hogy legyen idő az átúszásokra is bőven.

  Szóljatok, ha hülye ötletet adtam … de én ezt kb így tudnám elképzelni, mivel sem a Pinnacle, sem a Premier pro cs3, nem rakja be az animált gifet mozgóképként… vagy csak én bénáztam el.

 28. Szerintem mindenképpen mentsd el az animációt avi klipként! Így bármelyik videoeditor tudja kezelni, még a legfapadosabb is. Nem éri meg a giffel görcsölni. Nem lesz kisebb a fájl mérete, és a minőség sem lesz szebb. Csak ügyelni kell arra, hogy amikor videoklipként mented, valami nagyon jó minőség legyen beállítva. Itt a méret nem számít, ha csak néhány másodpercről van szó. Az editorban pedig utólag úgy fade-elheted és wipe-olhatod ahogy csak szeretnéd. (Na, ezt szép meg magyar aszondtam! ;)

  Hoppá, majd’ elfelejtettem, a PS CS3-mal tudsz vidót renderelni az animációból. De ezt biztosan tudod.

 29. Köszönöm a gyors segítségeket!
  Edius-al vágok.
  A lényeg, hogy ha meg van a kiinduló gif-em, ne kelljen külön megrajzolni az egyes képkockákat hogy összejöjjön a mozgás, hanem ha lehet, rábíznám egy progira a közbenső képek kiszámolását, amit aztán 720×576 méretű aviban kellene elmentenem.
  Egyáltalán, muszáj gif-ben dolgozni, nem lehet ez pl jpg ?
  Bevallom, nem vagyok rutinos a CS3-ban , nekem CS2-öm van, de azt sem mindig használom tudatosan, A vágás az OK.
  Ha van kedvetek és türelmetek egy kicsit írni még erről a dologról, azt köszönöm !

 30. Na, szólval. Az Ediushoz meg nekem nem volt szerencsém, videóval ritkábban foglalkozom. A lényeg az, hogy ha animációt szeretnél az csakis gif lehet, jpg soha, ugyanis a jpg az állókép. A gif egyik jellemző tulajdonsága, amiért használják egyáltalán, hogy képes mozogni is, ha úgy akarjuk.

  Elsősorban el kell menteni animációként, vagyis gifként. Ez azért kell, hogy ha később szükség van rá, módosíthassunk rajta. De ha az animáció kész, érdemes videoklipet renderelni belőle, így bármilyen videoeditor tudja kezelni. Ezt a CS3-ban a File/Export/Render video menüpontnál lehet beállítani, hogy mi legyen a kimenet, a minőség, a kódolás, framerate, stb. Na, most azt nem tudom, hogy ezt a mezei CS3 tudja, vagy már a CS3 Extended, mivel az egy kicsit nagyobb tudású.

  Írtad, hogy neked CS2 van, azzal sajnos az ilyesmit nem lehet megcsinálni. Nem tudom, nem lenne-e érdemes kipróbálni a CS3 Extended tryout verzióját? 30 nap alatt el lehet dönteni, hogy megéri-e belefektetni vagy sem.

  Apropó, itt a végére még valamit. Ha jól értem, olyasvalamit szeretnél, mint a motion vagy shape tween. Ezt a Flash tudja megcsinálni, attól függően, hogy milyen objektummal dolgozol.
  Az a lényeg, hogy elkészíted a kezdő képkockát, meg a végsőt, ezek lesznek a kulcskockák. A közöttük lévő mozgási, vagy alakzati színbeli átváltozás fázisait a computer számolja ki, neked csak néhány értéket kell megadni, pl képkockák számát, tempót, stb. Ennek az animációnak jó néhány előnye van a giffel szemben. Most itt nem tartok értekezést, elég annyi, ha megnézed a weboldalakon látható animált reklámokat. Rendkívül összetettek. Ha tudja az ember a Flasht használni, nagyon jó dolgokra képes. Ennek van egy saját kiterjesztése, az swf. Nem tudom, hogy ezekkel, hogy boldogulna egy videoeditor, de vannak olyan konverterek, amik ide-oda konvertálnak mindenfélét, így lehet utólag egy swf-ből akár avi klip is, amit aztán tetszőlegesen felhasználhatsz a filmedben.

  Összefoglalva, ha nem akarod kézzel kockánként animálni a dolgokat, akkor a Flash kell neked. Amennyiben elbütykölsz egyszerűbb animációkkal akkor a gif. Érdemes ám végiggondolni, mire is kell, mert a Flash rendkívül bonyolult program, sokkal többre képes, mint vicces reklámvideókra, és bárgyú öltöztetős-baba játékokra. Viszont, ha belemélyedsz, az a hasznodra válik, ugyanis a Flash gyakorlattal jó állásokat lehet kapni. Megéri, ha egy kicsit nagyobb távlatokban gondolkozol.

 31. Szia Bonfire!
  Köszönöm a részletes választ!
  Sokat segítettél, most legalább világossá vált számomra, hogy mire jó a gif, és mire érdemes flash-t használni.
  Igyekszem egy kicsit elmerülni ezekben a technikákban, és keresek alkalmas programokat mindkettőre. Mégegyszer nagyon köszönöm!
  Üdv, Laguna

 32. Nincs mit, a Flash 30 napos tryout verzióját megtalálod az Adobe oldalán, a tutorial alatti linken is. Azt hiszem, Adobe Flash CS3-nak hívják. Egy egyszerű regisztrációval letöltheted, aztán ki lehet próbálni. Forog közkézen a Macromedia Flash 8 is. Nem tudom, hogy ez más program-e, vagy ugyanaz, csak két névvel van illetve. Pofára minkettő egyformának tűnik.

  Habár nem hiszem, hogy 30 nap alatt sikerülhet nagyon belemélyedni a Flash-be, nekem legalábbis nem sikerült. De ez lehet annak az oka is, hogy ez engem nem érdekel annyira. Rengeteg jó dologra képes, viszont a látványosabbjához néha kell írni egy húszoldalas actionscriptet, ami úgymond programozás, és ehhez nekem nemigen van türelmem. De ha neked igen, akkor csak arra tudlak biztatni, hogy vágj bele, mert milliószor összetettebb dolgokra képes, mint egy gif. Hogy csak egy példát említsek, komplett rajzfilmeket is szoktak vele készíteni. És egy másik nagy előnye, hogy az animációk mérete igen kicsi, mivel nem az egyes képkockák pixeljeinek összes információját tárolja, csak az objektumokat egy példányban, azok mozgási sebességét, vektorait, így jóval spórolósabb, mintha ezt kockáról kockára kellene tárolni.

  Jó gyakorlást hozzá!

 33. Sziasztok!

  Már jó sok animációt csináltam eddig,de egy gondom van. Amikor csinálok egy animációt az “Adobe ImageReady 3.0 CE”-ben az időzítés mindegyik képen jó. De mikor exportálom, mint gif kép, és megnézem bármelyik képnézegető programmal sokkal lassabb az animáció mint mikor a programban nézem! Ezért nem tudok gyors animációkat csinálni! Pedig van akiknek sikerül, csak nekem nem. :(
  Tud valaki segíteni?

  Előre is Köszönöm!
  BH.

 34. Nem is tudom, hogy mikori verzió a 3.0 CE. Böngészgettem, de nem sokat találtam róla.

  A probléma pont a fordítottja szokott lenne. Azok a képkockák ugyanis, amelyeket már lapoznia kell az animáció palettának, általában lelassulnak, de a végeredmény szempontjából ez mellékes. (egyébként bármilyen gif-animátornál ugyanez a hiba fennáll)

  Azt tanácsolhatnám, hogy ne “bármilyen” képnézővel nézd! Alapból a Win kép és faxmegjelenítőjéhez, vagy a böngészőhöz van társítva a gif. Ha ott jó, akkor a többi képnézegetőt el kell felejteni. Hacsak nem az Adobe Bridge az!

  Egyébként kíváncsi lennék rá, hogy hogyan is van mindez, mert ilyesmi nem szokott történni. Elvileg az időzítést 0 ms-ra is beállíthatjuk, és az már tényleg elég gyors. Ha tényleg sok animációt csinálsz, akkor inkább a flasht ajánlanám neked. A gifnek megvannak a maga korlátai, a flash meg egyrészt pont ilyesmire lett kitalálva, sok egyéb ügyes dolog mellett. Azzal biztos nem lesznek időzítési gondok.

 35. Köszönöm a gyors választ/segítséget! :)
  Inkább animált avatarokat csinálok vagy kis ikonokat ezért használom az ImageReady-t. Az eredmény ellenörzéséhez meg inkább a Windows kép- és faxmegjelenítőjét (szóval amit megemlítettél). Ez a verzió gondolom elég régi, magyarul van. Érdemes lenne pl a PS CS 2-vel dolgozni talán és a “hozzákapcsolt” programokkal? :S

 36. Láttam már ilyen animált avatart, de aki mutatta, az azt mondta, hogy erre kimondottan létezik célprogram is. Így egy állóképbe tud egy mozgót beilleszteni. A nevére már nem emlékszem, de ha sokat turkálnék a kukában, talán megtalálnám valahol. Habár sehogy sem tudom belátni, hogy az miért jó, ha már az avatar is mozog. De ez az én szubjektív véleményem. Jobban kedvelem a statikus tartalmakat.

  Szóval, ha nagyon kell, átnyálazhatom a régi mailjeimet, de semmi garancia nincs rá, hogy rátalálok a program nevére, mivel a leveleket egy bizonyos idő eltelte után szanálni szoktam. De biztos, valami triviális neve volt, azért nem jut az eszembe. Valamilyen szójáték, ami utalt arra, hogy mit lehet vele csinálni.

 37. Köszönöm, de már ezzel is tudtam meg 1-2 dolgot,h segítettél! :) Erre ne pazarold az időd. ^^
  Majd akkor kipróbálok vmi új verziót.
  Köszönöm még egyszer a segítséged! ^.^

 38. Helo!
  Olyan kérdésem lenne, hogy hogy lehet a gifnek a hátterét beállítani, mondjuk egy önarcképet szeretnék berakni. Másik weboldalon láttam ezt a gifet, és olyan, hogy balról egy fehér fény megvilágítja az önarcképet, és végig megy a képen, és fekete-fehéren mutatja. Ezt hogy lehet megcsinálni? Még sosem csináltam, de a fentiek alapján próbálkozom az első lépésekkel, csak ezt a szép hátteret nem tudom. Előre is köszi!

 39. Hú, nem túl világos, hogy mit szeretnél. Nem tudnád linkelni azt a képet? Talán tudunk vele valamit kezdeni!

 40. Szia!

  Igen, nos ha tudsz adni egy mail-címet, átküldeném a teljes html kódját a gifnek, utána ugye megtudod nézni? És a célom pedig az lenne, hogy kicseréljem a képet, amire szeretném, de maga az animáció ua. maradjon.
  (ja, mail-ben megírnám hogy ha úgy jó…, hogy azon a bizonyos oldalon konkrétan melyik gifre gondolok)

 41. Nos, valójában ez egy rendkívül egyszer animáció. Tulajdonképpen a Threshold szűrőt mutatja be különböző erősségekben. Ezt bármilyen képpel megcsinálhatod Image/Adjustments/Threshold. Az panelen egy csúszkán állíthatod a sötétséget/világosságot. Természetesen minden fázisról mentést csinálsz majd ezekből animációt. Nem tudom, világos-e. Ha nem, akkor majd egy tutorialban bemutatom, úgyis régen írtam már.

 42. Nos, igen… :) szóval még sosem csináltam ilyet. Tegnap töltöttem le cs3 photoshopot, 30 naposat. Fogalmam sincs, mit, hogyan, merre. Semmit nem tudok. :) Ha tudnál segíteni, igazán hálás lennék.

  Erőre is köszönöm!

 43. Úgy érted minden a 128 részről mentést? És az egyes frame-k ideje mennyi legyen? Aztán hogy lesz belőle animació? És mégegy: az eredeti kép felbontása 3072×2304. Mérete: (ezt már én csökkentettem) 280kb. Nos ez az animáció ugye az én blogomra menne ki, és ott azt hiszem 140 pixel széles lehet max az animáció :) szóval mostmár bonyolódik, szerinted mit és hogy kellene tennem?

 44. Nem muszáj 128 képkockát csinálni. Az eredetin sincs annyi, hiszen így jelentősen növelné a fájl méretét. Ha csak minden 4-ikről csinálsz, az máris csak 32 képkocka, ami már elég részletes lesz.

  Van az oldalon az animált gifről tutorial, csak rá kell keresni. Egyébként nem hiszem, hogy pont ezzel kéne kezdeni, ha tényleg még csak most ismerkedsz a programmal.

  Ha az alapokat elsajátítod, akkor tudsz úgy is dolgozni, hogy nem csinálsz X mennyiségű mentést, hanem effektezel, másolsz, beillesztesz, majd visszavonod és újra effektezel. Egyébként a gifnél fontos a mértet! Minél kisebb annál jobb. Egy ekkora képpel csak egy képkocka lesz 240 kb, ha rajta lesz a többi, akkor exponenciálisan fog növekedni a file mérete, és a végén kapsz egy akkora fájlt, hogy nemcsak hogy a RAMot kajálja meg, a weboldalra ki se rakd, mert az életbe nem fog betöltődni. Ennyi erővel videóba is elkészíthetnéd.

  A gif animációt használjuk kevés szín, kis felbontás esetén. Ha bonyolultabb-összetettebb dolgokra van szükség, arra ott a Flash, ami megint külön művészet. Azt a képet nyugodtan kicsinyítheted az 1/10-edére 307×230.

 45. Jajjj. Most azt csináltam, hogy minden frame-nek beállítottam más-más sötétséget/világosságot, és utána leokéztam, lett kb. 15 kocka, de mikor lejátszom akkor ua. mindegyik. Hát mára végképp elvesztettem a fonalat, úgyhogy nyugovóra is térek.

 46. Most olvastam az üzeneted, 22:20.korit. Hű, hát ez így nekem nagyon bonyolult. Lehet, hogy inkább hagyom, vagy át kellene olvasnom először is itt a teljes beszélgetést. De hogy négyessével, hogy csináljam, azt nem tudom, az akkor egyesével 32 lépés lenne? Ú az nagy meló, sok idő.

 47. Na, jól elbeszélgetünk akkor egymás mellett, de nem baj. Az animáció készítése tényleg a türelmes embereknek való. Én nemigen foglalkozom vele, de tudom, hogy megy. A “négyesével” úgy gondoltam, hogy az első Threshold beállítás a 0, a következő 4, aztán 8-12-16-20 stb. Így “négyesével” 32 lépés alatt végighaladsz a 128 fokozatú intervallumon. Na, jó munkát hozzá!

 48. Amúgy Te ezzel foglalkozol nagyban? Belenéztem a blogba, de nagyon profi. Szóval a többi ember nevében is had’ köszönjem meg, mert tényleg látszik a munkádon, hogy tökéletes, profi, látszik hogy szereted amivel foglalkozol. Szóval mégegyszer: köszönöm.

 49. Szia!

  Az lenne a problémám, hogy sehogy sem tudom megnyitni az image readyt. Kb. egy hete töltöttem le a photoshopot a chip.hu oldalról, az adobe mappában a következők vannak: acrobat 7.0, Adobe Bridge CS3, Device Central, Help wiewer, photoshop, stock photos cs3, utilities. Nem reagál a ctrl+shit+m-re sem. Szerinted mit tegyek? Pedig már kész lenne a gif.

 50. Azért, mert a CS3-as Photoshopba már eleve bele van integrálva az Image Ready, csak az animáció palettát kell megnyitni. Egyébként, ha már letöltés, akkor inkább az Adobe hivatalos oldalát ajánlom (már letölthető a CS4!), nem pedig az ilyen incifinci oldalakat, ami pl. most, hogy rákattintok, egyből 404-et dob ki! Szóval, ha CS3 Photohopod van, akkor ne is keresd az ImageReadyt, mert már benne van.

 51. hello

  én ott akadtam el amikor beléptem a image ready be és behoztam az animációs ablakot is amikor nem tudom berakni az ablakba őket bármit csinálok segytsetek cs2 magyarul van meg.
  tehát nem tudom az animációs ablakba rakni az öszeset
  köszi

 52. Az animációs paletta jobb felső sarkában van egy kicsi nyíl. Arra kattintasz, és megjelenik egy popup menü. Van benne egy olyan menüpont, hogy Make Frames from Layers. A magyar verzióban nem tudom, hogy van, de nem sok variáció lehet. Szerintem képkockák készítése a rétegekből.

 53. SEGÍTSÉÉÉÉG!

  Az én magyar nyelvű photo shop 7 emben a Ctrl+Shift+M kombinációra egy GÖRBÉK feliratú panel jelenik meg, aminek nem tudom, mi haszna, mindenesetre a képem a rétegekkel nem látszik benne.
  A Toolbar (bal oldalon a sokgombos panel) alján lévő kis ikon, aminek a neve “JUMP TO IMAGEREADY” lenne nem találom, ilyen nincsen.
  ANIMATOIN nevű paletta végképp nem létezik, úgyhogy én rászántam erre a projektre egy teljes délutánt és ott vagyok, mint előtte. Fogalmam sincs, hogy mi újság…

 54. A görbék egy nagyon hasznos panel. A kép színcsatornáit tudod vele kezelni, de neked most nem erre van szükséged. Ne az eszköztárban keresgéjl, hanem a File menüben. A 7-esben Jump to ImageReady volt a menüpont neve, a 8-ban Edit in ImageReady (ha jól emlékszem). Tökmindegy. A Fájl menüben találod meg, feltéve, hogy az ImageReady fel van telepítve.

  Az animáció palettát pedig ne a Photoshopban, hanem az ImageReadyben keresd! A Window menüben pihen. Itt egy kis vizuális segítség: http://bonfire.blog.hu/2008/03/09/animalt_gif_keszitese
  Bár angol nyelvű, remélhetőleg beazonosítható a képek alapján a menüpont.

  Egyébként a gyorsbillentyűnek működnie kéne, csak van egy olyan érzésem, hogy valamelyik észkombájn magyarító átprogramozta ezeket is, különben a Görbék panel sima Ctrl+M lenne Shift nélkül.

 55. Sziasztok!

  Segítsetek, kérlek! Ma tanultam meg, hogy kell gif animációkat készíteni ImageReady-ben. Sikerült is a tankönyvben található gyakorló feladatokkal. Aztán szerettem volna egy sajátot szerkeszteni, jó is lett, de nem tudom elmenteni gif-ként. :-( A Save Optimized As-nél nincs gif formátum opció, csak jpg és html. Amúgy a kép, amiről mentenék gif-et, jelenleg psd-ben van, nem jpg-ben. Úgyhogy nem jövök rá, mi a baj. És nagyon idegesít. :-) Tudtok segíteni?
  Köszönöm.,
  Brigi

 56. Én azóta rájöttem! Annyira idegesített, hogy nem tudtam, mi a baj, úgyhogy addig-addig próbálkoztam… :-)
  A lényeg, hogy a kép a Photoshopból psd-ként kerüljön át ImageReady-be, ne jpg-ként!

 57. hali!
  nekem Photoshop CS3-am van, mivel újrapakolták gépem, ez került fel rá… addig eljutok, hogy megcsinálom az animációt, de ha lenyomom a CRTL+SHIT+ALT+S -t, akkor azzal nemtudom hova teszi el az animációt, optimalizált mentés pedig nincs a fájl menüjében… szóval nemtudom hogy mentsem el, vagy ha az elöbbi billentyűkombinációval kell menteni, akkor hova teszi el? :S
  (átolvastam a kommenteket, de nem láttam meg sehol erre a választ, szóval bocsi, ha van, akkor én vagyok vaksi)

 58. Sziasztok! Nekem sikerült elkészítenem az animációt, csak enm tudom úgy elmenteni, hogy ne egyesítse gif formátumban a rétegeket. Hogyan tudnám úgy elmenteni, hogy az animációm működjön utána is. Esetleg valamilyen más formátumban? A segítséget előre is köszönöm! :)

 59. Nem azzal van a baj. Hanem szerintem utána is meg szeretné nyitni szerkesztésre, módosításra. A szomorú hír az, hogy bár a Photoshppal létre lehet hozni gif animációt, a kész elmentett gifet újra már nem tudjuk megnyitni szerkesztésre, mert csak az első képkockát fogja behozni. Sajnos a PS nem gif animátor igazából. A megoldás az, hogy a psd fájlt külön elmented, és azt bármikor megnyithatod módosításra. A kész gifet már sajnos nem.

  De biztosan vannak ingyenes gif animátor programok, nekem volt egy ilyen egy régi CD-n, AnimaGIF volt a neve. Ezzel bele lehet nyúlni a kész gifbe és módosítani a sebességet, kicserélni a képkockákat stb.

  Kipróbálhatod még a Flex Gif animator, ez shareware de 00$ az ára, tehát elvileg ingyenes(?). (Másik oldalon már pénzért árulják.) Van freeware Microsoft Gif Animator, ez is ingyenes, azonban tapasztalataim szerint gyakran hajlamos a fagyásra. Ezt tehát nem ajánlanám szívesen. Ingyenes még a Gifted Motion 1.15 és a Beneton Movie Gif 1.1.2

  Linket most nem tennék be a moderáció miatt, de a Google-ban könnyen megtalálod őket.

 60. Kamilla: ööö… mit is egyesít? Mentsd el a .psd-t, majd save for web… Később a psd-t módosítgathatod.
  Ha nem működik az animált gif, akkor vmit elrontottál… erre megoldás lehet ha BonFire linkjét átolvasod.

 61. nem-nem… egyáltalán nem lehetetlen.
  Keresd meg az animáció palettát… (window/animation)
  hxxp://creativetechs.com/tipsblog/build-animated-gifs-in-photoshop/
  Itt olvasd el. Ha a CS3-at ismered, menni fog 5 perc alatt, nem nehéz, míg másik progit ki kell ismerni, és a képeket ahhoz is el kell készíteni valahogy… szóval inkább Photoshop!
  Ulead Gif Animator is egy jó progi, de a legjobb a PS :)

 62. Azt hiszem a CS4 felboncolja az animált gif-et, korábbi verzióknál az Imageready kell hozzá.
  Természetesen .psd fileodat elmentve, és később azt módosítva, optimalizálva, majd gif-ként mentve lehet a legjobb a minőség.
  Azért is fura amit írt, mert nekem már természetes, hogy mindenről készül .psd mentés, több száz mega van mentve a “valamire jó lehet” mappába, legyen az akár csak egy körülvágott bármi…

  Érdemes rutinná válnia: alakítandó file megnyitása (bármi: új, vagy jpg, akármi) azonnal mentés másként (a kívánt helyre és színmódban .psd formátumban) majd munka közben ctrl+s nyomkodása ráérő időnkben, fontos fázisok után, vagy ha felállunk a géptől, miközben gyermekünk lesben áll…
  Sok kellemetlenséget lehet megelőzni, és segít elkerülni az agyvérzést :)

 63. Sziasztok! Köszönöm a segítségeket! Szóval akkor Photo Shop cs3-ban lehetetlen épkézláb gif-et elkészíteni. Értem. Psd-ben már én is próbálkoztam, csak, hogy fel is szeretném tölteni az egyik webemre, így ez csak nem működik. A megoldás az lesz, amit Bonfire írt. Letöltök egy gif-es programot, és abban fogok dolgozni, ha gif-et akarok készíteni. Szóval még egyszer köszönöm! :)

 64. Sziasztok

  Ez OFF -csak hasonlóról beszélgettek.
  Az szeretném kérdezni, hogy a photoshopal meg lehet e csinálni, hogy több ANIMÁLT gif -filet egy új lapra tenni, és úgy, hogy mind mozogjon is, ha valaki tudna valamilyen segitséget vagy tutorial nagyon megköszönném.
  Vagy ha a photoshopal nem lehet akkor valamilyen alternatív program jó lenne.

  Köszi

 65. Köszönöm a sok segítséget, amit Vizion írt, az sikerült is! :D Még egyszer köszönöm, nagyon hálás vagyok! :D Azért lehet, hogy később kipróbálok egy gif-es programot is. :)

 66. Örülök, hogy sikerült.
  Saját tapasztalatom szerint a probléma ott van, hogy bár a spéci progikkal esetleg látványosabb effekteket lehet készíteni, de -mivel a .gif-ben képkockánként tárolódik az információ- a fileméret nagyon nagy lesz (OK, ma már nem olyan nagy gond). Komolyabb animációkhoz inkább a flasht érdemes használni, alap gif animációkra bőven elég a PS.

 67. Szia Vizion! Igen, ez igaz, miszerint nagyon nagy lesz a méret. A flash-t ismerem, könyvem is van hozzá, csak már egy jóideje nem foglalkoztam vele :), azt hiszem ideje lenne újra áttanulmányoznom! :D

 68. Sziasztok! Készítettem Imagereadyvel egy animációt, de néhány képkockán változtatni szeretnék. Nem tudok rájönni, hogyan tegyem, hogy a többi képkockát ne érintse a változtatás (mivel automatikusan azok is megváltoznak sajnos). Ebben szeretnék tanácsot kérni. Előre is köszönöm!

 69. Hát bizony a képkockát külön el kell készítened, és beilleszteni az animációdba (gyak. előről kell kezdeni, még PS-ben).
  A másik variáció, h lemented az animáció összes képét, majd behívod, szerkeszted, és újra összeállítod gif-be.

 70. Köszönöm a válaszodat. Ez rossz hír. :( Feltételeztem egy ilyen programról, hogy van erre lehetőség, azt hittem, csak én nem találom.

 71. Köszönöm a válaszodat. Ez rossz hír. :( Feltételeztem egy ilyen programról, hogy van erre lehetőség, azt hittem, csak én nem találom.
  Az animációban a háttérbe más képet illesztettem, de egy alak mozog az előtérben, aki néhány kockán részben kitakarja a hátteret – tehát a takarásos részt kockánként kiradíroztam. Viszont az animáció elején még nem mozdul oda az alak, ezért ott nem kéne látszani a radírozásnak. A második megoldás nem jó, mert ha elmentem a képkockákat, akkor összeolvadnak a rétegek.

 72. Az a baj, hogy ha az eredetit nem mentetted el PSD fájlként, akkor az animált gifet már utólag nem tudod megnyitni Photoshopban, mert csak az első kockát nyitja neked meg. Ezért javaslom mindig, hogy aki gif animálással akar komolyabban foglalkozni, az szerezzen be egy gif animátor programot, mert az utólag is ki tudja nyitni.

  Van nekem egy ócska lemezen valami AnimaGiF nevű program, ez elég használható, nem tudom, hogy létezik-e még. Volt valami M$ Gif Animator is, de az bugos volt, mindig összeomott. Szerintem találsz ingyenes Gif animátort.

 73. Yah, és az eltakart részt minek kitörölni? Attól nem lesz kissebb a fileméret, mivel a gif-ben nincsenek rétegek. Ha a méret a gond (pl. sok kép, vagy sok fázis miatt), akkor már érdemes flash-ben próbálkozni.

 74. Minek kitörölni? Nem a fileméretet akartam csökkenteni. Adott egy animáció, amin belül a háttér egy részét megváltoztattam (imagereadyvel beletettem egy képet, ami végig látszik). Az animációban egy alak előrejön, és hülyén nézne ki, ha a háttérbe betett kép eltakarná mondjuk a fél fejét idővel. Ezért akartam az alak által kitakart képrészt kitörölni. Csak a bibi ott volt, hogy fokozatosan jön be az alak, tehát ha egy kockán kitöröltem a felesleges részt, akkor automatikusan ott is törlődött, ahol nem lett volna rá szükség. Remélem, sikerült érthetően leírnom. :)
  Végül is feladtam a tervem (nem volt fontos), mert egyenként machinálni a képeket nagyon macerás lett volna.
  De köszönöm a tanácsokat!

 75. Hát akkor azt a layert ami előrejön körbe kell vágni, és a másik réteg fölé rakni… és nem kell semmit törölgetni.

 76. Sziasztok azt szeretnem kerdezni hogy a gifet hogy tudom méretezni?
  Mert sehogy nem jovok ra. Vagy újból meg kell csinálni?

  Válaszotok elöre is köszönöm!

 77. Ha a Ctrl+Alt+I-vel nem megy (animálttal nem próbáltam – most ezért nem teszek fel egy QuickTime-ot -, de az álló gifet méretezi), akkor igen, újra kell csinálni. Esetleg mentéskor még megpróbálkozhatsz vele, a színtérkép alatti Image Size dobozokba írt számokkal.

 78. Ha megírtad volna, hogy Win7-et használsz, szvsz többen is megerősítették volna, hogy a beépített képnézőjében nem mozog a gif. Megspóroltál volna vele magadnak egy csomó munkát. Ha a böngészőben mozog, jól dolgoztál. A Win7 nem szereti. Hogy miért, költői kérdés. De az sem igaz, hogy “sehol másutt semmilyen képnézegetővel” nem megy, mert ha a Win7-re felraksz mondjuk egy IrfanView-t, abban mozog.

  Mondjuk én csak ezért nem rakok fel egy képnézegetőt. Ha kell, megnézem böngészőben, nálam úgyis egész nap meg van nyitva.

 79. Kedves mindenki!

  Nagyjából másfél órát szenvedtem az optimalizált mentéssel, elolvastam minden létező tutorialt, stb, de akármit csináltam, nem műkdödött gépen az animált gif. Persze, elsőre szép volt a böngészőkben, de sehol másutt semmilyen képnézegetővel nem.
  Most derült ki a hiba. Neve: Win7.
  Az oprendszer alatt ugyanis nem lehet megjeleníteni az animált gifeket. Ne kérdezze senki, miért.

 80. Nem tudjátok hogyan lehet beállítani, hogy gyorsabb mozgású legyen a fénycsíkom?
  Készítettem egy gif-et amin egy fénycsík húz át egy szövegen. Nagoyn szép, de baromi lassan megy végig a csík lejátszáskor. Ha kevesebb kockából teszem össze, akkor pedig darabosan játssza, ez sem jó.
  Nem tudjátok hogyan lehet, hogy szép folyamatos legyen, de 2-3 mp alatt pikk-pakk végigfusson a szöveg előtt a fény?

  Köszi

 81. A tutorialt ugye nem olvastad el? Fussál csak neki onnan, hogy “Az animált gif időzítése”! Ha nem találod, ajánlom a Ctrl+F kombót. Természetesen a Photoshopban lejátszva sosem az eredeti sebességet fogod látni, mert nem tudja úgy real-time-ban renderelni. Csak miután elmentetted láthatod, hogy jó-e vagy sem.

 82. Sziasztok.
  Itt egy nagygszerű gif animáció. Segítség kellene, hogy tudnék én is hasonlót készíteni? Minden program rendelkezésre áll.(PS, Illi, Fireworks) Illi-ben vagyok kicsit járatosabb.
  És az alap vektoros zászlók is. Ki tudna segíteni? Az eredeti 240 framből állKöszi mindenkinek előre is.

  hxxp://www.crossed-flag-pins.com/animated-flag-gif/flags-andorra.html

 83. El kell, hogy szomorítsalak, de te ilyen Photoshopban nem csinálsz. Sem Illustratorban. Ez ugyanis valamilyen 3D-s programmal készült, amiben egy gombnyomás a zászló lobogás imitálása, sőt, meg lehet adni benne a szélerősséget is, meg az irányt, és úgy lobog a zászló. Aztán rendereltek belőle egy gifet.

  Ehhez tehát 3DMax vagy minimum Blender kell (utóbbi ingyenes). A Ps vagy Illu csak arra kell, hogy megszerkesszük a zászlót pontosan. A többi 3D program dolga.

 84. Bon Fire, köszi a tanácsot. Beütöttem a gugliba és máris 5db 3D Max tutorialt találtam a szélfújta zászlóra. Tényleg be lehet állítani a szélsebességet is.
  Talán sikerül megcsinálnom.
  Sokat segítettél. Köszi mégegyszer.

 85. Igazán nincs mit. Kár, hogy a 3D-hez egyáltalán nem értek. Én leragadtam a 2 dimenziónál és az állóképeknél.

 86. Sziasztok!
  Az előző üzenetem eltűnt, így újra megpróbálom beírni:
  Szóval a problémám a következő: Van egy bannerem, .gif formátumban. Ha a szerkesztőjében nézem, akkor minden ok (Ulead Gif Animator), rendesen, folyamatosan játsza az effekteket. Ha azonban bármi másban nyitom meg, akkor egyszer végigfut az animáció és csak a háttérkép marad. Mi lehet a gond? És hogyan tudom korrigálni? Előre is köszönöm a válaszokat.

 87. Nem ismerem azt a programot, de szerintem minden GIF animátorban be lehet állítani az ismétlések számát. Alapból lehet, hogy 1-re van állítva. Photoshopban további opcióként meg lehet adni egy tetszőleges számot, vagy beállítani az örökös ismétlést (forever). Talán az Unleadben is így van.

 88. Köszönöm a választ, annyit szeretnék még megtudni, hogy hogyan keressem ezt a beállítást? Átnézegettem már a menüket, de az angol tudásom nem valami fényes… A PS-ban mi az angol elnevezése ennek a beállításnak? talán az is egy jó kiindulópont lenne… Előre is köszönöm!

 89. Hát vakon elég nehéz megmondani, mivel – ahogy említettem volt – sosem láttam a programot. A beállításokat általában vagy Options-nak, vagy Settings-nek hívják. A képkocka az a frame. Frames (tsz.) repeating – ismétlés. Tehát valami ilyesmi lehet.

  Repeat frames:
  • once – egyszer
  • number – számot kell megadni
  • forever – örökké – ebben az esetben végtelenítve játssza.

  Még ilyesmi menüpont is lehet, hogy Frames behaviour, vagy Frames attitude. Mindkettő azt jelenti, hogy a “képkockák viselkedése”.

  A Frames menüben nézz szét, vagy jobb gombbal a képkockára kattintva a helyi menüben legalul a Frame properties-ben.

  A YouTube-on amúgy van egy rakat tutorial az UGA-ról, csak írd be a keresőbe és nézd végig a találatokat.

 90. Igaz, hogy szeretnék egyszer, de honlapom az még nincs !
  Most más gondom van. 3D képet szeretnék csinálni, azzal a módszerrel, hogy a jobb és bal szemnek szóló képeket gyorsan váltogatva láthassam és egy olyan szemüveggel nézve amelyik ugyanolyan sebességgel váltakozva takarja hol az egyik hol a másik szememet. (A szemüveg és a szinkronizálás most még nem téma) Animáció készítő programokkal kezdtem próbálkozni, nulla eredménnyel, amikor ide tévedtem erre a honlapra. De itt is annyi mindenről van szó, csak éppen nem az én problémámról. Azt látom, hogy itt az Adobe PhotoShop használatáról van szó, az nekem is meg van, pontosabban a 7.0.1 CE verzió, tehát a magyar. A magyarsága ellenére, a Sugó-ja angol, így sehogy sem tudtam rájönni, hogyan működik ez a “réteg”, rétegekkel történő munka. Az előző válaszok valamelyikében azt olvastam, hogy létre kell hozni az animációhoz szükséges képeket (a mozgás elemeire bontással képenként, gondolom mint a rajzfilmek esetében minden filkockát külön-külön) mindegyiket egy-egy rétegként (layer) azután átmenni ImageRedy-be és ott azzal animációvá lehet gyúrni a rétegeket.
  Gondoltam, hogy hát ez-az !!! Meg van a megoldás ! DE ! :-(( sehogyan sem tudok egyetlen rétegbe sem behozni másik képet ! Csak az egyetlen munkában lévő képpel csinálhatok bármit. De nekem egy másik kép kell, a másik szemnek való, ami meg is van, gyönyörűen kimunkálva pixelméretre azonosan.
  Tehát a kérdésem : Hogy tudok egy kép háttérkép rétege (0) alá egy másik képet behozni (1) ? Vagy csinálok egy rétegmásolatot és azt kicserélni egy képpel ?
  A választ előre is nagyon szépen köszönöm !

 91. Hmmmmm. Első dolog ami felmerűl bennem, hogy miért kell az egyes képkockákat egyesével legyártani rétegekként? Egyszerű mozgatásnál csak a kezdő és a befejező képkockát kell elkészíteni, a többit a “leforgatja a köztes animációs képkockákat” gombbal le tudjuk generálni. Egyetlen eset, amikor ez nem működik a kép forgatása. Amennyiben forgó alakot akarunk létrehozni, így tudjuk legegyszerűbben megoldani: http://www.youtube.com/watch?v=ZGiulhmngZs

 92. @VadasD: Hm! Erre mondják, ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. 2004-ben, amikor ez a tutorial “íródott” még nem volt a Photoshop része az Image Ready nevű GIF animátor, ahogyan nem volt elérhető funkció az idővonal és a kulcskocka alapú animáció! Sőt továbbmegyek.

  Az Adobe Photoshop CC-ben sem elérhető ez a funkció, csak az Extended (bővített) változatban. Az alap Photoshopban most is csak a képkocka alapú animáció áll rendelkezésre.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét