Áramkör

zsola2-től kaptunk egy nagyon király tutorialt, melyben megmutatja az áramkör készítés fortélyait! :)
Köszönjük!

Egy rövid kis tutor, amihez csak a Photoshop beépített szűrőit használjuk fel. Remekül be lehet építeni például háttérnek.

1.) Csinálj egy új képet, 400 x 400 pixeleset. Ctrl+N
tutorial.hu

2.) Nyomd meg a D gombot, hogy a festő és a háttérszínek visszaálljanak fekete-fehérre. A menüből válazd ki a Filter > Render > Clouds pontot.
tutorial.hu

3.) Filter > Pixelate > Mosaic menüpontot keresd ki, és ott a pixelek értékét válaszd 12-és 15 közé, attől függően, hogy mekkorára akarod majd az „áramköröket”.
tutorial.hu

és majd ez lesz belőle:
tutorial.hu

4.) Ismét a filter menüben dolgozunk, Filter > Blur Radial Blur. Ott használd a következő képen látható beállításokat. Majd térj vissza a filter menübe: Filter > Stylize > Emboss itt 135 fokkal 2 szélességgel és 200%-os erősséggel dolgozz
tutorial.hu
tutorial.hu

az eredmény:
tutorial.hu

5.) Még mindig eresszünk rá egy filtert, hisz még köze sincs az áramkörhöz. Filter > Brush Strokes > Accented Edges menüpont és a következő értékeket állítsd be: width 2px, a brightness 50, és a smoothness 5. Majd Filter > Stylize > Find Edges menüpont, ami már kiemeli rendesen az áramkörünket.
tutorial.hu

6.) Gyakorlatilag kész is vagyunk, csupán még a színeket kell megfordítanunk, Ctrl+I bill. kombinációval, vagy Image > Adjustments > Invert, és színezni az Image > Adjustments > Hue / Saturation menüpontban, úgy, hogy a Colorize módot bekapcsoljuk.
tutorial.hu

És kész is van:

tutorial.hu

Szerző: zsola2

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

7 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Az egyetlen baj vele, hogy már az első lépést sem engedi a photoshop. Már a felhőket sem tudom megcsinálni. Nem lehet rákattintani.

  2. Az első lépés az, hogy hozz létre egy új dokumentumot. Ez nem megy?
    Kipróbálgattam most a kíváncsiság kedvéért, hogy mit lehet elrontani a leírás követése közben, de nem jött össze, tökéletesen ezt az eredményt kaptam és nem látom, hogy bármi lépés kimaradt volna a leírásból.

  3. Muhaha… barátom hirdetésébe háttérnek fél óráig kerestem ilyesmit…
    erre a gugli ezt dobja ki… lol
    Tanulság: a régebbi tutorialokat is át kell böngészni időnként!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét