Arany betűk 1

Aranyozott szöveg készítése Photoshop 7.0 – el
3 egyszerű lépés, és kész is van az aranyozott betűnk…

1. Nyissunk 1 új fájlt 72 DPI , és mondjuk 400*200 lapon fehér háttérrel. MielQtt bármimást is csinálnánk változtassuk meg az elQtér színünket Medium light grey-re azaz(#999999). Menjünk a Horizontal type tool-ra (T) és írjunk be egy szöveget. Ezután klikk az Add a layer style-gombra , és rakjunk pipát a Drop Shadow… meg a Bevel and Emboss menük mellé.

2. Nyomjuk le folyamatosan a CTRL gombunkat és klikkeljünk a szöveg layerünkre. Ekkor egy mozgó szaggatott vonal jelenik meg szövegünk körűl. Menjünk a Select > Modify > Contract… értéknek írjuk be, hogy 1 ezután Select > Feather… (Alt+Ctrl+D) értéknek itt is írjunk be 1 . Szövegünk körűl, még mindig ott kell lennie a szagatott vonalnak… most menjünk a Create new fill or adjustment layer gombra itt válasszuk ki a menübQl a Curves-t és az ábrához hasonlót rajzoljunk oda.

3. Utólsó lépésként menjünk ismételten a Create new fill or adjustment layer gombra csak most a Hue/Saturation… -ra klikkeljünk.

[ ShAdE ]

8 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Utolsó lépésnél elakadtam, méghozzá ott, hogy nem tudom : “Create new fill or adjustment layer gombra csak most a Hue/Saturation… -ra klikkeljünk” itt nem tudom kiválasztani, mivel nem lehet.

  2. Jobb gombbal katt a rétegre, és kiválasztod a Blending Optionst. Az abban beállított dolgok határozzák meg a rétegstílust.

  3. A Hue/Saturiation nem webcím, hanem egy szabályozási lehetőség a Photoshopban. Színárnyalat/Telítettség. Az Adjust menüben keresd. Egyébként Ctrl+U. Ha a böngésződbe írod ezt be, akkor persze, hogy négyszáznégyet dob, mert nem webcím.

  4. Szia.
    Megcsináltam ezt a turort. Hát egyszerűen nagyszerű, és nagyon jópofa. :D Csak egy bajom van vele: a Hue/saturation beállításokat nem tudom megnézni, mert “404 Not Found”. Nem kötekedés, csak gondoltam jelzem a dolgot.

  5. Nem mondod! (Tényleg ilyen hülyén fogalmaztam meg. :D)
    A képet akartam megnyitni – látom, már nincs itt -, amin print screen-elve volt, hogy milyen beállításokkal lehet elérni ezt a szép aranysárga színt; és a képmegnyitásnál írta, hogy “404 Not found!”.

  6. Próbálj meg valami okkeres árnyalatot kikeverni. Az hasonlít a legjobban az aranyhoz. Mondjuk 45-55 fok közötti sárga 85-90%-os fényerővel, 75-80%-os szaturációval. Ezt most nem próbáltam ki, csak úgy fejből írom.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét