Átlátszó szöveg layer stílus alkalmazásával

Egyszerű, gyorsan elkészíthető .. mi kell még? :)


Átlátszó szöveg layer stílus alkalmazásával
Software: Photoshop 6.0 or 7.0A Photoshop 6-os és 7-es verziójában elég gyorsan és egyszerűen lehet átlátszó hatásokat elérni, pl. mint eme tutorial esetében – szövegekre. Ha a végén elmentjük a stílust (style), a későbbiekben újra és újra felhasználhatjuk újabb szövegekhez is, mindössze 1 kattintással.


1.) Hozz létre egy új dokumentumot.


2.) Kattints a “Create new fill or adjustment layer” gombra, ami a layer palette-n található. Aztán válaszd ki a “Pattern”-t a menüből.3.) Válassz ki egy pattern-t azokból, amit felkínál a progi, és kattints egy OK-t, hogy létrejöjjön az új kitöltött layer.4.) A előszínt (foreground color) állítsd be fehérre (D betű).


5.) Válaszd ki a “type” eszközt, és írj be valami szöveget. A “layer style”-t ne engedélyezd erre a szövegre.


6.) A “move tool” használatával állítsd be a szöveged helyzetét és méretét.7.) most kattints a szöveget tartalmazó layer-ed üres területére, a “layer pallette”-n. Erre meg fog nyílni a “layer style” ablak.


8.) Kattints a “Blending Options”-ra, majd módosítsd a “Blend mode”-t “Multiply”-ra.9.) Kattints a “Drop Shadow”-ra, és állítsd be a képen látható módon te is a dolgokat.10.) Katt a  “Bevel and Emboss”-ra, és itt is állítsd be a képen látható dolgokat.11.) Ez nem kötelező, csak opcionális lehetőség: katt a “New Style” gombra, ha az eddigi beállításokat el akarod menteni a későbbiekre is. A “new style” ablakban addj egy nevet a style-nak, és pipáld be az “Include Layer Effects”-t és az “Include Layer Blending Options”-t. Az elmentett style a “style palette” végén fog megjelenni. Amikor később használnád ezt a style-t, ne felejtsd el, hogy a szöveget (amire alkalmazod majd) fehér színnel kell begépelned.12.) Kattints egy OK-t.A szöveg ezután is szerkeszthető lesz, át lehet írni, lehet a méretét és pozícióját módosítani stb.. A szöveg módosításához válaszd ki a “T”-t a layer palette-n, majd kattints bele a szövegbe és már módosíthatod is. A layer style-t is bármikor tudod még módosítani, csak a layer palette-n duplán kattints bele az üres négyzetbe (mint az elején)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét