Britney Spears – színes háttérkép

Ebben a tutorialban Britney Spears kisasszony fog nekünk segíteni. Az ő segítségével színes csíkos hátteret fogunk létrehozni.

Ilyen volt is ilyen lesz majd az effekt végeztével:

1. lépés

Nyissuk meg a képet.

2. lépés

A Rectangel Tool-lal jelöljük ki a kép 1/3-át. (Amennyiben több sávot szeretnék akkor, persze legyen kisebb, hogy majd a többi jelölés is kiférjen)

3. lépés

Egy új layer jelenik majd meg a Layers palettán:

4. lépés

Annyiszor ismételjük meg a 2. lépést ahány részt szeretnénk. Ügyeljük arra, hogy a részek jól össze illeszkedjenek. Ha ez mégsem sikerülne, akkor a CTRT+T segítségével át tudjuk méretezni a kijelölt részt, mivel mindegyik egy új layer-ként fog viselkedni. Legvégül az egész képnek feketének kell lennie.

5. lépés

Itt az ideje, hogy végre színt adjunk a sávjainknak. Kattintsunk a képen látható részre és válasszuk ki a nekünk tetsző részt. Ezt ismételjük meg mindegyik layer-rel.

6. lépés

Egy ilyen szép csíkos részt kell kapnunk :-)

7. lépés

Mindegyik layer-nél állítsuk át a Blending módot Color-ra.

8. lépés

Haladunk :-) Most már csak az elválasztó csíkok kellenek, de ízléstől függ, mert azok kihagyásával is jó a kép.

9. lépés

Válasszuk ki a Line Tool-t és állítsuk át a szélességét (Weight) olyanra, ami nekünk tetszik.

10.lépés

Húzzuk oda a csíkok ahol a színek összeérnek. Két vonalunk lesz és két újabb layer-ünk. A színüket olyanra állítjuk, amilyenre akarjuk. Jelen esetben fehérre hagytam. A Blending mód pedig legyen normál.

Nos, ez lett a Pophercegnőből :-)

Forrás: Britney Spears colorful wallpaper

11 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Gondolom mindehez nem feltétlen szükséges shapek létrehozása, mindez egy layeren is megvalósítható, csak a blending mód a fontos…. vagy nem?

 2. Nem feltétlenül szükséges, de tanácsos. Meg lehet csinálni téglalap kijelöéssel és színkitöltéssel. Akár több szín is kerülhet egy rétegre. Ezzel a módszerrel az a jó, hogy a Shape-eket utólag is átméretezheted minőségromlás nélkül (mert vektorshape), másrészt egy duplaklikkel bármikor megváltoztathatod a színét. Tehát csak akkor érdemes valamit egy rétegre olvasztani, ha biztos vagy benne, hogy később nem kell majd megváltoztatni. Minden egyéb esetben (és hidd el, ez a gyakoribb) törekednünk kell a non-destruktív munkára.

 3. A magam részéről 3×(kijelölés->korrekciós réteg->színezet/telítettség), és ott colorize esetleg, bár a csaj nem ér ennyi erőfeszítést sem, de legalább időben kb. 1/10-ed része, mint a fenti eljárás…

 4. Ez határozottan jobb, mint ami a tutorban van. Arra ha ránézek, olyan érzésem van, mintha éppen leguggolni készülne a kisdolgát végezni :)

 5. Jaja, BonFire :D

  Én is kipróbáltam. Az eredmény:
  hxxp://kepfeltoltes.hu/081121/tabla1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 6. Igen, de a cikk bizonyára azoknak szól, akik egy kicsit sem értenek hozzá, de szeretnének. Az ő kedvükért kell ilyen egyszerű(nek tűnő) tutorialokat is írni.

 7. Oller: Aki kicsit mégjobban ért hozzá, az a többi tutorialt is símán megcsinálja…
  Ez a tutorial kezdőknek szól, akik itt még csak a felülettel, a progi működésével ismerkednek. A korábbi kommentemben pl. azért is írtam egy másik módot, h aki kipróbálja, az is merje meg a korrekciós rétegeket is.
  Ha Neked ez egyszerű, akkor keresgélj, biztosan találsz a szintednek megfelelő tutorialt az oldalon.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét