Csápok

Vandit legújabb leírása a “csápok” címet kapta, mert nem jutott jobb az eszembe :) Lényegét tekintve talán úgy tudnám körülírni a kapott eredményt, hogy mindenféle tekergő nyúlványokat lehet létrehozni a leírt módszer segítségével, szerintem többen is belefutottatok már ilyet használó absztrakt háttérképekbe. A tutorial eredeti címe: “tectangles” volt. (Harder)

Nyissunk egy új 400 x 400 képet bármilyen hátérrel FILE/NEW (CTRL+N). A RECTANGULAR MARGUEE TOOL segítségével jelöljünk ki egy téglalapot.

Válasszunk ki egy sötétebb szint a BACKGROUND COLOR-ra és egy világossabb szint a FOREGROUND COLOR-ra. Ezután katt a GRADIENT TOOL-ra majd a fent válasszuk ki a REFLECTED GRADIENT és töltsük ki a kijelölésünket. Valami hasonlót kell kapnunk :o)

Ezután EDIT/FREE TRANSFORM és Edit/Transform/Perspective. Majd fogjuk meg a bal felső sarkat és húzzuk a közepe felé hogy egy háromszöget kapjunk. SELECT/DESELECT CTRL+D. Ezután FILTER/BLUR/GAUSSIAN BLUR a RADIUS 1 px.

Hogy vékonyabb legyen EDIT/FREE TRANSFORM CTRL+T.

Ezekután már nincs más dolgunk mint DUPLIKÁLNI A LAYERT majd a FILTER/DISTORT/SHEAR segítségével pedig tetszőlegesen görbíteni majd az EDIT/TRANSFORM/ROTATE -val elforgatni. A végeredmény:

Szerző: Vandit
Forrás: http://vandit.szm.sk

6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. halisztok!

    Lehet bennem vana hiba de,hiába kattintok a hajlításra a szűrőknél nem csinál semmit.Valaki segítsen.

  2. Ugye új rétegre csináltál minden csápot, értelemszerűen, valamint 8 bit/channel RGB-ben dolgozol? Ha igen, akkor nézz a Layer palettádra, hogy tényleg az a réteg legyen kiválasztva, amit hajlítani szeretnél! Egyébként ennek mindenképpen működnie kell. Ez egy nagyon egyszerű effekt. Ha mégsem működik, az rendszer, vagy programhiba. Esetleg egy kis nátha, amit összeszedett a gép.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét