“Dark hatások” – Az éj ragyogó szemű szörnye

Amy Lee képét fogjuk használni ebben a tutorialban, egy pici vámpíros hatást adunk a hölgynek. Lehetőleg te is világos szemű alanyt válasz ennek a hatásnak az eléréséhez, mert azon jobban fog érvényesülni. Ha mégis sötét szemű az alakod akkor előbb színezd át a szemét világosra…

1. lépés

Nyissd meg a képet és duplikáld a réteget (Ctrl+J) -ezen a rétegen fogsz végig dolgozni- majd nyisd meg a Hue /Saturation ablakot. (Ctrl+U vagy Image>Adjusments>Hue/Saturation). Itt állítsd a Saturation-t a minimumra, ahogy a képen is látod.

2. lépés
Válasz ki a radírt, Eraser Tool-t, és a vastagságát állítsd 5px-re, de kisebb mérettel is dolgozhatsz. Én puhaszélű ecsetet választottam, mert úgy nem lesz majd olyan nagy az kontraszt az arc és a szem között. Még mindig a fekete-fehér képen dolgozva törüld ki a szivárványhártyát és a szembogarat, hogy az alatta lévő réteg előtűnjön.. Mást nem kell.

Nos ha ezzel megvagy, akkor valami hasonlót kell kapnod:

3. lépés.

Válaszd még mindig a színtelen réteget és állítsd Brightness-t és a Contrast-ot is minimumra.

És íme a végeredmény:

A szöveg: Bastarda, félkövér, dőlt, Inner Shadow és Outer Glow ízlés szerint :-)

Forrás: 70 horror blood and gore effects – photoshop tutorials

25 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Az azért mégiscsak elgondolkodtató, hogy egy “tutorial” című oldalon mindenki kész megoldásokat keres (grafika, kép, animáció). Ráadásul, ha már a kész kell neki, mert nem tudja, vagy nem akarja elkészíteni, még meg sem tudja fogalmazni, hogy mire van szüksége. Mintha mindenki gondolatolvasó lenne. Jó lenne, ha egy kicsit önállósodnának a látogatók, és újra nekilátnának dolgozni. Akinek nem inge, természetesen ne vegye magára!

 2. Kedves Eszter!

  Ha megírod, hogy pontosan mit is szeretnél letölteni, akkor szívesen segíítek:-)

  Amúgy pedig egyetértek az előttem szólóval :-) Probáld a képet magad megcsinálni és nem készen leszedni. A tutorial egyáltalán nem nehéz, menni fog :-) Másrészt sokkal nagyobb lesz az örömöd, ha te magad készíted el, mert akkor az majd a te kezed munkáját dícséri és nem másét :)

 3. Sziasztok!

  Én is szeretnék egy ilyen képet egy szép lányról (de nagyon szép legyen) és kicsit világosabb legyen a kép, de ne legyen túl világos és a szeme zöld legyen de ne olyan nagyon sötét.
  Az e-mail címemre küldjétek, de ha lehet ne legyen nagyon nagy méretű, mert egy közösségi portálra akarom feldobni, hogy menőzni tudjak vele.

  A viccet félre téve a tutorial nagyon jó és köszönöm szépen.

  További szép napot.

  Tankcsapas.

 4. Nagyon szívesen, vedd hasznát :-) És az általad készített képekkel már menőzhetsz :))

 5. én azt a Brightness-t és a Contrast-ot nem találom hogy hol van!! tudna valaki segíteni Photo Shopcs3-om extended-em van !! előre is köszönöm

 6. Tessék szépen szisztematikusan végignyálazni a menüket, meg fogod találni! Azért ennyire nem kéne restnek lenni!

 7. Nekem a felirat teccik…. ezt a színárnyalatot a szöveg körül sehogyse tudom eltalálni….

 8. Oda van írva, hogy miből áll. A betűtípus és a stílusok. Annyit még elárulok, hogy a betű színe #373a17. A ragyogásé pedig #bdbf8e. Most már tényleg mindent tudsz ;-)

 9. Hajrá IceGun :-)
  BonFire köszi a segítségeket, kommenteket. Sajnos mostanság keveset vagyok gépnél, így csak nagyon sokára tudok reagálni. Még jó, hogy itt vagy:-)

 10. BonFire-nek igaza van. LUSTÁK VAGYTOK!
  IceGun eszedbe jutott, h lemented a képet és PS-el kiméred a színeket? Yah, ismerni ké’ne a programot, de kérdezni könnyebb, mint gondolkodni. Ez minden lustára vonatkozik.
  Csak az a jó tutorial ahol minden panelt képpel felraknak? ehhh…
  Forrásképeket letölthettek ha símán a gugliba beírod h. beauty woman… de nem akarok tippeket adni, szenvedjetek!
  A linkeket tartalmazó kommentem nem jelent meg, ezé’ linket nem írok…

 11. Sziasztok. Tudjátok énis okoskodok iesfélékkel és lenne pár kérdésem.
  Ha mondjuk eggy fekete fehér képre csinálok eggy embernek színes szemet, és mondjuk hogy erősebbre veszem a szem színének telítettségét, miért zöldesedik, sárgásodik e la kék szem?! Megpróbálltam már hogy nagyon kicsit emelek csak rajta, meg hogy színkorrekciókkal, de semmi:S. Valakinek van épp kézkláb ötlete?

 12. Egy bizonyos telítettségi határon túl ez a digitális képfeldolgozás egyik kellemetlen velejárója. Gyakorlatilag a telítettség extrém módon való növelése hasonlít a kontraszt növeléséhez. Minél jobban erősítjük, annál kevesebb árnyalatunk lesz, míg végül csak az alap színárnyalatok maradnak meg. Piros, sárga, kék, zöld, bíbor. És mivelhogy a színárnyalatok nem egyértelműen sorolhatók be egy színbe – hol a határvonal a piros illetve a narancs között? – mindig az az árnyalat lesz dominánsabb, amiből több van. Pl egy kékeszöld árnyalat el fog billenni az egyik irányba, attól függően, hogy a kék vagy a zöld fordul elő benne nagyobb arányban. Továbbá extrém esetekben azért lesz a kék szemből sárga, mert kifordulnak a színek, és az eredeti szín komplementere jelenik meg.

 13. ÉÉééértem. És köszönöm is :D. 1 kérdésem lenne még, hogy kép összevágással szerencsétlenkedek, és nem akar sikerülni 3 képről eggy képre bevágni az embert 1 háttér mögé :S. Ha esetleg ehhez értesz és van felesleges időd szivesen venném tanácsaid, ill. segítséged. Ha ráérsz akkkor íírj és megadom az msn em. Előre is kössz, The Ori

 14. Szívesen segítek, de nem MSN-en, mert olyan nekem nincs. Inkább itt, a fórumon. De írd le, hogy konkrétan mivel gyűlt meg a bajod, mert az, hogy “nem sikerül” nagyon tág kategória. Az alakok kivágására és háttércserére itt is, és az én oldalamon is találhatsz tutorialt. Keress rá, vagy lapozgass vissza a régebbi cikkek között. Meg fogod találni.

 15. Szia Roxana!!

  Nagyon jó tutorial, de nekem sajna vmiért nem jó.
  Amikor a Brightness Contrast ra megyek, és ott kell beállitani h -150 + 100,
  brightnessnél nekem max -100at enged és ezáltál nem jó sikerül a képecske

 16. Éértem, de nekem amikor használom a Brightness and contrastot akkor nincs olyan hogy “Use Legacy”.

 17. CS2-nél is 100-ig van a skála, ott nincs legacy sem.
  Egyszerűen lehúzod -100-ra, OK, majd újra fényerő/kontraszt, és (csúszkák immár 0/0-án újból) lejjebb húzod ismét. Vagy ha ez nem tetszik, akkor dobj fölé egy korrekciós fényerő/kontraszt réteget, és utána állítgasd a képen. :)

 18. BonFire: nekem is annak tűnt, de nem! Vagy igen, de akkor a magyarban nem! :)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét