Egyszerű matrica felhajtott sarokkal

Az alábbi videókban egy egyszerű matrica elkészítése van bemutatva lépésről lépésre. Gyakran lehet ilyeneket látni, webshop-okon de egyéb termék oldalakon is, ezért arra gondoltam, bemutatok egy egyszerűbbet azok számára akik nem tudnák, hogyan fogjanak neki.

Minimális Photoshop tudással is elkészíthető, ezért mindenki bátran nekifoghat. Ha elakadnátok valahol, írjatok kommentet, igyekszem majd gyorsan válaszolni.

Letöltés

Ingyenesen letölthető és magán illetve kereskedelmi célra felhasználható

Letöltés (6.8 MB) – szerver1

Letöltés (6.8 MB) – szerver2

A használt betűtípus letölthet itt: Clarendon Black BT vagy innen

Tutorial

Ajánlott a HD minőség.

13 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Én már elég rég óta foglalkozom photoshoppal, de azért mindig nézegetem a tutorialokat, mert jó pap holtig tanul alapon mindig lát az ember újdonságokat vagy épp egy problémára több megoldást. Megfogadtam, hogy ha nem muszáj nem szólok le senkit, aki tutorialt készít, mert a közösség érdekében készíti és segíteni akar vele, de most muszáj elmondanom valamit.

  Egyszerűen szenvedtem míg a videót néztem, annyira, hogy már magam is elgondolkoztam azon, hogy mazochista vagyok-e?
  Mert ha már valaki veszi a fáradságot és tutorialt készít az akkor legyen maximalista és ne csak a videó minőségében. Készüljön fel a szöveggel is akár, ha tudja, esetleg neki az a nehézsége, mert ebben a videóban kiderült, hogy a készítőnek az. Egyrészt halkan beszél másrészt mintha nem tudná mit jelentenek azok a menüpontok, gombok, amiket nyomkod, mert folyton csak az angol nevét mondja azt is görcsösen, nulla magyarsággal.
  Ezen már majdnem besírtam pl.: „… itt lent is megjelent egy ilyen kis shadow…” Na most ez micsoda kérdem én? Nehéz lett volna azt mondani, hogy árnyék? Tudom, hogy a photoshopnak vannak olyan részei, amire nehéz magyar szót találni, de ez nem az, ahogyan a shape sem és még sorolhatnám. Egyébként meg mi az a visszatűrődés? :)

  De hogy jót is mondjak a megoldás jó, szép és egyszerű, ami azért fontos egy tutorialnál.

 2. Szia ZeGa, köszi hogy írtál de nagyon nem értek Veled egyet. Mégpedig azért, mert szerintem elsődleges szempont az, hogy a videó érthető legyen és olyan technikát mutasson be, ami másnak hasznára válik. Ez a legfontosabb, minden más utána jön.

  Engem kimondottan idegesítene, ha valaki egy angol nyelvű szoftvert használva/bemutatva magyarul mondaná a menüpontokat (vagy esetleg hol magyarul, hol angolul aztán mazsolázzam ki, hogy mikor mire gondolt…). Mondja csak angolul, nem fog zavarni a kiejtése, ha értem hogy mit mond, nem azt kell figyelni hogy elég angolosan ejti-e az angol szavakat.

  Nagyon sajnálom azokat, akik az angoltudás teljes hiányában arra kényszerülnek, hogy pl. a photoshop-t magyarul használják, mert iszonyatos fordítása van és pl. egy “szendvicspozitív” hallatán időnként csak nevetni, máskor meg sírni tudok.

  Maradjon az az árnyék inkább shadow a filmben ha angol a PS amit látok, akkor a nagy többség érteni is fogja hogy miről van szó (a nagy többség nem magyarul használja).

 3. Egyet értek veled én is azt vallom, amit te és azt is írtam, hogy a legfontosabb, hogy mások hasznára váljon és ezért nem szoktam senkinek sem beszólni, de a másik felével is egyet értek miszerint érthető legyen a szó szoros értelmében, de ez ebben az esetben kicsit sántít és ezért írtam, hiszen alig lehet hallani, amit mond, pedig ha már mond valamit az legyen érthető.

  Amiben nem értünk egyet az a nyelv. Szerintem fontos, hogy az emberek tudják mire kattintanak, nem azt mondom, hogy csak magyarul kell, mert én is angol nyelvű PS-t használok, de az angol mellett egy rövid magyarázó magyar szó elfér és akkor nem lesznek ilyen fura mondatok, mint amit fentebb kiemeltem. És talán az emberek sem lesznek olyan „satu-hülyék”, mert minél többet hallják annál inkább megmarad bennük.

 4. Sajnos a tutoriál nem tökéletes de a teremtett viálg sem az. Mindig lehete jobban csinálni, többet mondani vagy bemutatni. Biztosan mondhattam volna jobban vagy másképp is. Nincs olyan egész amit ne lehetne még félbe vágni…

  Én sajnálom ha te szenvedtél mig végig nézted, de akár le is állíthattad volna. Biztosan sokan meg is tették.

  Boti.

 5. Mint írtam lehet, hogy mazochista lettem és azért néztem végig :)
  Viccet félretéve azért néztem végig, mert érdekelt, hogy te hogyan oldod meg és mint írtam szerintem jó a tutorial.

 6. Ok, azért vigyázz ne maradj az :)

  A hang nálam egyszerű beépített laptop hangfalakkal jól hallaltszik, most megnéztem telefonon is minden hallható. Azzal kapcsolatban lehet nálad van a hiba próbálj valamit álítani.

  Boti.

 7. Nálam is jól hallatszik, ha felnyomom majdnem csumára az 5.1-et. Lehet, hogy pont az a baj, hogy 5.1? Na majd megnézem fülessel is. Az is lehet, hogy romlik a hallásom… :)

 8. Nekem tetszett! Semmi bajom nem volt. Vidám lettem a videó láttán és hallatán. Gondolom nbotond angol anyanyelvű és akcentussal beszél. A hanggal semmi baj,hacsak nem halkítom le :-)
  Jó ötlet, szépen megcsinálta a felhajtást!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét