Érdekes menü készítése

Az interneten különösebbnél különösebb menüket láthat az ember. A menüket külünböző programokkal készítik: ezek közé tartozik a photoshop is. A leírásból megtanulhatod, hogyan lehet elkészíteni egy nagyon megnyerő menüt.

1. Hozzunk létre egy új dokumentumot, majd azon egy új réteget. Válasszuk a Rounded Rectangle Toolt, majd készítsünk egy téglalapot vele:

Téglalap

2. Hozzunk létre egy új réteget, majd azon egy, az előzőnél nagyobb, kerekített sarkú téglalapot, ami elfedi az alsót:

Második téglalap

3. A felső réteg formázása következik:

a) Háromdés hatás: Layer/ Layer Style/ Bevel and Emboss:

Effekt

b) Gradient: Layer/ Layer Style/ Gradient Overlay. vertikálisan, a8a8a8ból b9b9b9be, Blend Mode: Luminosity

c) Színezés: Ctrl+U vagy Image/ Adjusments/ Hue/Saturation és a colorize opciót kipipálva színezd neked tetszően:

Első fázis

d) Fogjuk az Elliptical Marquee Toolt, majd készítünk egy kör alaku kijelölést, majd töröljük azt:

Második lépés

Majd ez megismételjük még párszor.

4. Következik az alsó téglalap megformálása:

a) Az előzőhöz hasonló módon hozzaadunk egy Gradient effektet, csak világosabb színeket választunk.

b) Létrehozunk alá egy üres réteget, kijelöljük mindkettőt, majd Ctrl+E

c) Jobb-klikk a rétegen, majd Select Layer Transparency (fontos, hogy a réteg azon részén kattintsunk, ahol mutatja az thumbnailját):

Példa

d) Selection / Modify / Contract 3 pxel, majd Ctrl+T (Edit / Free Transform) és Flip Vertical.

e) Az előzőhez hasonló módon színezd megfelelően és kész is vagy, már csak rá kell írnod a szöveged.

Kész is van!

Kész is van!

16 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Hi! Azt szeretném kérdezni hogy lehet azt megcsinálni hogy egy négyzet alakú képből kör alakút csináljak??

 2. A kör alakú kijelölő eszközzel kijelölöd azt a területet, amit szeretnéd hogy megmaradjon, majd nyomsz egy CTRL+SHIFT+I -t (megfordítod a kijelölés területét) és nyomsz egy DELETE-t. Így a körön kívüli részeket levágtad.

 3. Sziasztok!
  Van egy nagy kérdésem, a kijelölt rész törlésével kapcsolatban. CS3-am van,amikor a kijelölt részt ki akarom törölni a delete-tel akkor kitörli az utolsó réteget! Elnézést lehet buta kérdésem van,de kezdő vagyok a témában. Azért emeltem ki hogy CS3-am van mert haveromnak régebbi van és nála működik. Előre is kössz a segítséget.

 4. Egyszeru a magyarazat. Figyelj arra, hogy amikor leutod a DEL billentyuzet, akkor legyen a kijeloles eszkoz aktiv es ne a kivalaszto (ne a nyil, hanem az az eszkoz, amivel a kijelolest keszited).

 5. Köszönöm a gyors választ,de így se működik. Esetenként a következő hibaüzenet jelenik meg: a kijelölt területen a művelet nem végezhető el közvetlenül….ez a lényege nagyjából. Az érdekesség az hogy haveromnál egy régebbi verzión minden gond nélkül működik, és ott is mindent ugyan úgy csinálok ahogy a sajátomnál. nagyon kéne a megoldás.
  üdvözlet

 6. Ugyeltel arra, hogy az a reteg legyen kijelolve a reteg palettan, amirol torolni szeretnel? Altalaban akkor ad ilyen hibat a PS, ha egy olyan retegrol probalsz torolni reszeket, ahol nincs semmi, transzparens feluletu.

 7. Nekem a 3 c) lépés nem sikerül, a Hue/Saturation nem aktív. Ez miért van? Előre is köszi!

 8. Szia! Tobb, mint valoszinu, hogy a keped tobb bittel dolgozik szinenkent, mint amit a rendszered megenged. Ezert nehany effekt le van tiltva. Probald meg 8 bit-esre allitani a keped: Image/Mode/8 bit

 9. Sajna nekem is inaktív a szinezet menű, eleve 8 bitesre készítettem. Ötletem sincs mit csesztem el. A Luminosity = világosság? Tudom más a fordítása, csak olyan nekem nincs, hogy fényesség:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét