Fa mintázatú háttér

Nyiss egy új képet (RGB mode-ban). Foreground color-nak válassz egy középmély barna színt, Background color-nak pedig egy jó sötét barna színt. A menüben válaszd a FILTER/RENDER/CLOUDS -t, majd alkalmazd.

Következő lépésként válaszd a FILTER/ARTISTIC/ROUGH PASTEL -t, és a “Load textures”-vel töltsd be a Photoshop “goodies” könyvtárában található “hard linear grain” texture-t.

A beállításokat pedig a képen látható módon állítsd be te is. Nézzük mit kapunk majd:

A következő lépés: menj a FILTERS/TEXTURE/TEXTURIZER menüpontba, és töltsd be az előbb alkalmazott texture-t (hard linear grain) a képen is látható beállításokkal (Scaling 70% / Relief: 2 / Light direction: Top)

Az “ELIPTICAL MARQUEE TOOL” használatával jelölj ki kis ovális területek a képen (ezekből lesznek a “csomók”), majd alkalmazd a FILTER/DISTORT/TWIRL effektet a képen látható módon.

Íme a végeredmény :)

7 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nem találom a “Load textures”-t, és ezért nem tudok betölteni semmit. Ha én vagyok ennyire béna, legyetek kedvesek, és segítsetek nekem :)
  Köszi!

 2. Itt találod. Ez a CS, vagyis a 8-as felülete. de az újabbakon is hasonló helyen van.
  http://data.hu/get/181442/loadtexture.gif.html

  Nem te vagy a béna, ez a tutor egy régebbi verzióval készült. Azóta jócskán átszabták a kezelőfelületet. Jó kicsire lettek szabva ezek a bigyók, hogy ne lehessen megtalálni. Egyébként helyi menüknél mindig egy kicsi oldalra mutató nyilacskát, vagy háromszöget keress. Onnan nyílnak általában a további lehetőségek.

 3. Oké, köszi szépen, működik :)
  Csak most meg a betöltendő texture-t nem találtam, de betöltöttem sima lines-t, és majdnem működő eredményt kaptam, szóval egy kicsit még rágyúrok és jó lesz.
  Még egyszer köszi a választ :)

 4. Nekem CS3-am van, és nincs olyan benne, hogy “hard linear grain”. Nem tudnád ezt valahova feltölteni? Köszi előre is.

 5. Nincs benne alapból ez a textúra, de nincs is rá szükség. El lehet készíteni néhány művelettel. Fehér dokumentumra alkalmazod a Graint, vízszintes csíkozással. Egy kis bütykölés a fényerővel-kontraszttal, pici hullámot bele a Distort/Wave-vel, hogy szabálytalan legyen, aztán elmented psd-be. Ezután már bármikor textúrázhatsz vele.

  Egyébként sem szeretem az olyanokat, hogy töltsük be ezt és ezt az ecsetet/textúrát/anyámtyúkját. Abban mi a pláne? Nem vagy te annyira kezdő, hogy egy ilyen dolog kifogjon rajtad! Ne feledd, én láttam már a munkádat is! ;) Úgyhogy tudsz te, ha akarsz!

 6. Köszönöm szépen a dícséretet és a segítséget! :)
  Próbáltam effektekkel, de nem nagyon jött össze, most viszont megpróbálom megcsinálni így, ahogy leírtad.

 7. Lehet, hogy nem is éri meg ennyit bütykölni egy ilyen textúrával. Próbálj meg erre rákeresni “3D Max – Ambient Light Textures Complete Collection” Ezek a textúrák ugyan a 3D Max Studio-hoz készültek, de nagyon jól fel lehet használni őket a Photoshopban is. Nem tudom, hogy hozzájuk lehet-e férni ingyenesen, de biztosan van köztük néhány, amit használni lehet shareware. Vagy a képernyőről lelopni egy PrintScreennel, és PS-ben megműteni.

  Egyébként biztosan rengeteg helyen találhatunk letölthető kész és szebbnél szebb fa textúrákat, vagy ha más nem a Google képkeresőjébe fákat keresünk és azokból készítünk hasonlókat. Az biztosan élethű lesz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét