Fénykép mozaik készítése

Nyissunk meg valamennyi képet, amiket egy nagy összefoglaló vászonra szeretnénk ragasztani.

Menjünk a photoshop file menüjébe majd nyissunk meg egy új dokumentumot (A4es méretet, és 300dpi-t vagy nagyobb felbontást válasszunk attól függően, hogy milyen nagy képeket szeretnénk).

Menjünk a View menü Show menüpontjába és válasszuk ki a Grid parancsot. Így megjelenik a képen egy rács, ami a képeket nem zavarja csupán arra szolgál, megkönnyítse a munkánkat.

Ha ezzel megvagyunk menjünk az első képre amit szeretnénk a vászonra ragasztani, majd jelöljük ki (az egész képet vagy csak egy részletet), ha szabályos négyzetet szeretnénk kivágni, akkor a Shift lenyomása mellett jelöljük ki a fotót, majd “Ctrl+V”-vel ragasszuk a vászonra, majd eligazítjuk a képet.

Mivel rácsokat raktunk a lapra, könnyen eltudjuk igazítani a réteget. Annyi a dolgunk, hogy most lenyomjuk a “Ctrl+T”-t.

Ezzel a paranccsal kijelöljük a réteget és mozgatni tudjuk, a Shift billentyű lenyomása mellett szépen eligazítjuk a képet olyan nagyságúra amilyenre szeretnénk, majd ha már jó a nagyság lenyomjuk az Entert. Ha még kicsit módosítani szeretnénk a rétegen akkor csak fogjuk meg és tegyük oda ahová szeretnénk.

Ezeket a lépéseket végezzük el minden képnél, majd ha készen vagyunk akkor mentsük el a nagy képet. (ha a képek között szándékosan kihagyunk 1 – 1 sort akkor mutatósabb, de ha nem hagyunk ki egy sort sem csak mindjárt egymás mellé/alá ragasztjuk a képeket, akkor is szuper lesz).

A képre vagy az alábbi linkre kattintva letöltheted a részletesebb tananyagot: fenykepmozaik_monabonaval_10.pdf

6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. ne haragudj, de ezt kár volt leírni… hol van belőle a mozaik? valami ilyesmire számítottam: http : / / www . adelaider . com / image-mosaic / … mondjuk ehhez nem kell ps :)… manuálisan egy örökkévalóság lenne megcsinálni

  2. zoleytalylor ez durva mozaik ha te csinálsz nekem potoshopal ilyet akkor pfuu kemény vagy!:D

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét