Ghosty effekt

Először nyiss egy új dokumentumot, a méret nem fontos, de azért ne legyen 1x1px-es :) Én egy 400×400 pixel méretű képen dolgoztam.
Ha létrehoztad az új dokumentumot, válaszd ki a Gradient Tool-t, és a módot állítsd Different-re.

Ezután csinálj egy ilyen képet:

ghosty effekt 1. lépés

Most duplikáld a layert és menj a Filter – Liquify-ra, és csinálj ehhez hasonlót:

ghosty effekt 2. lépés

A layer blending módját állítsd Lighten-re, majd olvaszd össze a két layert (Ctrl + E)

Az összeolvasztott layert duplikáld, majd tükrözd vízszintesen (Edit – Transform – Flip Horizontal) és a “blending mode”-ját állítsd Lighten-re. Most vhogy így néz ki:

ghosty effekt 3. lépés

Most pedig kiszínezzük a layereket. Kattints a felső layerre, majd Ctrl + U, Colorize-t pipáld ki, és add meg a következő beállításokat:

 • 0
 • 50
 • 0

Most az alsó layerre, Ctrl + U, Colorize-t pipáld ki, és a beállítások:

 • 211
 • 50
 • 0

A végeredmény:

ghosty effekt 4. lépés

A tutoriált egy külföldi weblapon találtam.

13 HOZZÁSZÓLÁS

 1. nem igaz, ha angol photoshopot szedek le rittig magyarul irjátok a tutorialt, de most magyar photoshopom van és anbgolul irjátok :@

 2. Mondd, hol láttál ezen az oldalon magyar tutorialt? Esetleg egyet kettőt találhattál, amit a tutor szerzője szívességből magyarul is megjelentetett, de ezen az oldalon pont nem ez a jellemző! Egyébként meg mindegyik magyarul van leírva, de angol nyelvű kezelőfelülettel.

  Amúgy pedig
  http://www.tutorial.hu/photoshop-szotar/

 3. BonFire mindent elmondott…
  valaki: ha nem tetszik, meg lehet keresni máshol(99%, hogy angolul lesz ott is) vagy te magad is megpróbálhatod megcsinálni a tutorial-t. Vagy alkalmazkodj ;)

 4. Csak egy ici-pici kérdés: Ez a kép mire jó? Mit kéne látnom? Pusztán dekoráció? És mi köze a “Szellem”-hez?

 5. PreSeto

  Biztosan láthattál már olyan fotókat a médiákban, amiket bizonyos szellemvadászok készítettek különleges fényképezőgépekkel állítólagos szellemekről. Infravörös eljárással meg iylesmi; a házi laborjukban aztán összepancsolják ezeket. Természetesen ezekről nem mindenki hiszi el, hogy szellemek et ábrázolnának, mivel gyakran hasonló hatások jelennek meg a fényképeken, mint ez a tutor. Nos, hát igen, ez az egyik technika, hogy a mit sem sejtő amatőröket becsapjuk. Ez kábé olyan, mint amikor állítólagos UFO-kat örökítenek meg videokamerával. Pedig ezek nagy részét egyszerű filmtrükkökkel, viszonylag kis pénzből meg lehet csinálni.

  Van is erről valamelyik ismeretterjesztő csatornán egy sorozat, már a címét nem tudom így fejből, de ott profi trükkmesterek ugyanazokat a képsorokat reprodukálják, el is magyarázva hogy mit és hogyan is csinálnak, és így leplezik le a hamisítványokat.

  De egyszerűen felfogható egy szimmetrikus színes absztrakt ábrának is. A Photoshop eljárással véletlenszerűen alkalmazva a különböző effekteket, ilyen kiváló képeket lehet készíteni. Nagyszerűen megfelelnek semleges háttereknek, meg dekorációs célból.

  Ha még érdekes képeket szeretnél látni, írd be a Gugli képkeresőjébe ezt, hogy “camera toss”. Ez egy viszonylag új absztrakt fényképészeti eljárás, ami abból áll, hogy beállítjuk az expozíciós időt jó hosszrúra, majd exponáláskor a gépet elhajítjuk a p…ába! Érdekes, de kicsit drága szórakozás. :)

 6. Én itt már az első lépésnél elakadok, gradient tool-al nem tudok olyan képet csinálni mint az itt elsőként feltüntetett kép.

 7. Most sikerült, múltkor asszem nem húztam elégszer a gradient tool-al, mert megláttam, hogy hasonló sem lesz.
  Kösz a segítséget

 8. nori, ne keseredj el! És ne így állj hozzá, hogy “nekem ez úgysem megy”! Nem olyan nehéz ez a tutorial. Azért nincsenek sikereid, mert hiányoznak az alapok. Először azt ajánlom, ismerkedj meg a munkafelülettel, hogy mit hol találsz, az eszközökkel, valamint az alapvető fogalmakkal (rétegkezelés, színkezelés, keverési módok, maszkolás, paletták stb.) Kezdésnek ezt ajánlanám: http://www.tutorial.hu/alapveto-tudnivalok/ Ez ugyan egy régebbi PS-sel készült, de a lényeg azóta sem változott. Szétnézhetsz nálam is; az alapozásról több cikket is írtam. Nem olyan boszorkányság, mint ahogy elsőre tűnik. A tutorialok közül pedig először olyat válassz, amire azt írják, hogy egyszerű, és kezdőknek való. Senki sem úgy született, hogy PS-guru volt, de a kitartás meghozza a gyümölcsét.

  Még valamit! Lehet egy programmal úgy is ismerkedni (és ezt mindig melegen ajánlom mindenkinek), hogy nem egy konkrét feladatnak állunk neki, hanem csak úgy szórakozunk a progival. Elsőként nyiss meg fotókat, és próbálgasd ki rajtuk a filtereket! Érdekes dolgokat fogsz látni. Meg nyitni kell egy üres doksit, és arra rajzolni ecsettel, ceruzával, fotókon kipróbálni a retusáló eszközöket stb. Így egy csomó járulékos dolgot is tanulsz (színek kikeverése, rétegstílusok, keverési módok) anélkül, hogy volna valami konkrét célja az egésznek. Rajzolj új rétegre egy fótot, másik rétegre másikat, és próbálgasd ki rajtuk a Blending Options effektjeit. Jó sok időt el lehet vele tölteni, de sokkal jobban meg fognak radagni a dolgok, mintha egyből nekiállnál “kottából” dolgozni. Ahhoz ugyanis nélkülözhetetlen az alapozás. No, jó próbálkozást, és ne add fel ilyen könnyen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét