Gomb készítése

Az elkövetkezőkben megtanulhatod egy szép 3d-s gomb elkészítését.
1.) Hozz létre egy új dokumentumot és készíts egy új réteget, majd azon helyezz el egy kör kijelölést az Elliptical Marquee Tool segítségével. Majd a Gradient tool-t használva töltsd ki a következőképpen:

2.) Most jelölj ki a kép közepén egy kisebb kört, majd 180 fokkal forgasd el, Edit / Transform / Rotate 180

3.) A kijelölést most kicsinyitsd le par pixellel (pl. 2px), Select / Modify / Contract, majd forgasd vissza.

4.) A gomb kiszínezéséhez használd a Hue/Saturation opciót, Image / Adjust / Hue / Saturation. Pipáld ki a “colorize” boxot, majd a csuszkákat használva színezd ki neked megfelelően.

A kép PSD forrása letölthető innen: gomb.rar

9 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Köszönöm szépen :) Nagyon tetszenek ezek a gombócok, ikonként is 100%osan teljesítenének, mert van dizájnjuk :)

  2. Sziasztok!
    Elkészítettem a gombot, nagyon tetszik, jól mutat az oldalon, csak az a nagy bajom, hogy nem bírok rá feliratot elhelyezni. 5 gombot raktam egymás mellé, mindegyiknek más lesz a neve, de nem tudok ráírni. Próbáltam külön “div”-be elhelyezni a feliratokat, de ha fölé viszem az egeret, akkor a gomb visszatér eredeti állapotba, és nem lehet ráklikkelni. Kérlek segítsetek!

  3. Szia!

    Ez egy Photoshop tutorial, nem HTML. Amit te akarsz, azt a legegyszerubben ugy tudod elerni, hogy a gomb kepet megadod annak a linknek/gombnak a hatterenek, amit kattinthatonak akarsz. A felirat a linken/gombon lesz. A kep csupan hatter.

    Udv,
    Tupacko

  4. Köszönöm gyors válaszod, hasznos volt.
    Sikerült az előtérbe hoznom a szöveget, de nem tudom behelyezni a gomb közepére. “Text-align: center”- el beillesztettem vízszintesen a közepére, de függőlegesen nem megy a pozicionálás.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét