Graffiti készítése

Ebben a tutorialban azt sajátíthatod el, hogy kell Photoshop segítségével egy szép graffitit készíteni. Az alaplépés úgy kezdődik, ahogy azt már más tutorialoknál is megszokhattad:

1) Nyiss egy új dokumentumot. :)

graffiti készítése 1. lépés

2) Töltsd le ezt a betűtípust: grafitis.ttf

3) Menjünk vissza a photoshopba és nyomjunk SHIFT + F5.

graffiti készítése 2. lépés

4) Állítsuk be a foreground színét fehérre és írjuk be a szövegünket a kép közepére a grafitis fonttal. Most kb így nézünk ki :)

graffiti készítése 3. lépés

5) Másoljuk le a layert (Dublicate layer/Rétegmásolat) és az új rétegből húzzuk ki a szemet, így:

graffiti készítése 4. lépés

6) most menjünk az eredeti felirat layerre.(nálam “Simon”)
és menjünk az Edit->Transform->Rotate 90° CW / Szerkesztés->Alakítás->Forgatás 90 fokkal jobbra .

7) Filter->Stylize->Wind…/Filter->Stilizált->Szélfúvás közben meg fogja kérdezni hogy raszterizáljuk-e a képet. Erre nyomjunk OK gombot. :P

graffiti készítése 5. lépés

Okézzuk le és nyomjuk meg a CTRL + F hogy megiímételjük a menetet.

8) Edit-> Transform-> Rotate 90° CCW/Szerkesztés-> Alakítás-> Forgatás 90 fokkal balra.
9) Most színezzük be a feliratot. Jobb klikk a layerre és Blending Options/Keverési beállítások
10) Kattintsunk a Gardinent Overlay/Színátmenet Átfedés -re és a színátmenetet állítsuk be a következőre:

graffiti készítése 6. lépés

Okézzuk le és valahogy így kéne kinéznie:

graffiti készítése 7. lépés

Most tegyük láthatóvá a rétegmásolatot amit előbb csináltunk. (kicsit elcsúszhat ezért told egy kicsit arrébb)

11) most változtassuk meg a másolat layer színét valamilyen módon
12) vegyük elő a Smudge Tool-t és készítsünk egy tűz féle nemtom mit :D (de előbb raszterizáljuk a képet!!)
13) Utána lehet buborékokat csinálni rá Elliptical Marquee Tool-lal (könnyebb a dolgunk ha lenyomjuk a SHIFTet és egymás után csinálunk sok buborékot és utána kiszinezzük)
14) és most jön a legjobb része az egésznek: Örüljünk hogy kész a kép! =P

graffiti készítése 8. lépés

39 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Véleményem szerint.
  Normális festékszóró, gyakorlottság és tehetség.
  Járókelőket sasoló rt. vagy egy jó sportcsuka:)

 2. Harder nagyon szépen köszönöma segítséged , mnég egy oylan kérdés, hogy hol lehet letölteni még iylen fontokat ?

 3. pintR!
  Beírod a googlbe hogy fontok vagy fontok letöltése és kész!De ha graffitisre van szükséged, akkor it sokat találsz http://graffiti.lap.hu/ lent a hardcore fontok Pc menünél (jobb oldalt lent).

  üdv: ΚцΚạĆ™

 4. writer szemmel picit gagyi XDD szerintem meg a graff maradjon csak az utcán:)

 5. A Graffiti nem azért graffiti mert betükböl ál és szines hanem azért mert ..annak stilusa van …és a legegyszerübb rajz két szinnel is lehet graffiti ..mert azon látszik az az erö mi benne van….olyan mit csak az tud ki igazán csinálja a falon…(persze papiron is)…amugy egy egyszerü paintben is tudsz csinálni graffiti-t de ahhoz az kell hogy ne csak azért csináld hogy ( legyen ).ahoz belsö késztetés is kell…..amit ha elkezdesz akkor már falra is mész és nem csak divatbol csinálod hanem …mert ezt érzed ….hát kezd el ….kitartás és belsö..is kell……..:)

 6. Persze, nagy igazság van abban, amit a fenti hozzászólók eddig leírtak. A Graffiti mára már egy önálló képzőművészeti szintre fejlődött, és nemzetközi versenyeket is rendeznek a témában. Kell egy jó grafikai érzék hozzá, meg egy csipetnyi művészi szemléletmód, akkor válik igazán azzá, amiről a graffiti szól. De mindezek mellett azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez csak egy PS tutorial, ami különféle színezési és beállítási módokat tanít meg. Egy szonátát is le lehet bontani szakaszokra, amiből láthatjuk a szerkezetét, felépítését, ezeket bemagolhatjuk, mindazonáltal egy zeneszerző nem a sablon szerint ír. Őbelőle egyszerűen kiömlik a műalkotás. Erre van egy jó anekdota, miszerint egyszer megkérdezték J. S. Bachot, hogy hogy lehet ilyen virtuóz módon játszani, mire ő azt felelte, hogy csak megfelelő sorrendben kell lenyomni a billentyűket az orgonán. Amikor Michelangelo megkapta a megfelelő márványtömböt, nem tudta, hogy Dávid szobra rejtőzik benne, de kifaragta belőle. Én nem valószínű, hogy ugyanarra az eredményre jutottam volna. Ez a méltatlanul leszólt cikk pedig a Photoshopról szól, semmi másról. Szerencsétlen módon ezt a címet adta neki a szerző, de attól még a színezési technika bemutatása a lényeg benne. Én mindenesetre megköszönöm a cikket.

 7. Nekem ha a graffiti szót mondják egyböl az MS paintböl az a kis eszköz jut eszembe :D

 8. hering domi: gondolom te is elolvastad már a photoshop alapok című témakörben az összes leírást… Bocsi, hogy ilyen módon írok, de szerintem aki nem tud egy új dokumentumot létrehozni, az nem a színezéssel, stb akarjon kezdeni. És még1x bocsi, ha egy kicsit ezzel megbántottalak, de sajnos sokan nincsenek tisztában az alapokkal, és egyből már több száz réteges fotorealisztikus képet akarnak rajzolni…

  Amúgy a File menü New parancsával, vagy a CTRL+N gombbal tudsz új dokumentumot létrehozni :)

 9. A másik dolog meg az, hogy ez egyáltalán nem tartozik a Photoshop témakörébe! Ez a számítógépes alapismeretekhez tartozik, abban ugyanis minden program megegyezik, hogy a legelső menüje a Fájl menü, és annak a legelső menüpontja az új dokumentum létrehozása. Ha ezt valaki nem tudja, akkor az még nem dolgozott számítógéppel, valamint a külön ablakokat kezelő operációs renszerrel. Ennyi erővel azt is megkérdezhetné valaki, hogy mi az a három ikon ott az ablak jobb felső sarkában, vagy hogy hogyan kell az egeret kezelni. Szóval akárhogy is csűrjük-csavarjuk, az ilyen kérdés off. Semmi köze a Photoshophoz. Tessék ezeket a jövőben figyelembe venni!

 10. Az Adobe Photoshopot. Nem hiszem, hogy másféle is létezne ezen kívül. Érdemes mindig a program legutolsó verzióját kipróbálni, ez jelen esetben a CS3 vagyis a 10.0. Az Extended kibővített tudású program. Egyébként, ha jól emlékszem, csak egyfélét tudsz kipróbálni, a CS3 Extendedet. Régebbi verzió nincs az Adobe oldalán.

 11. sZIASZTOK12ÉVESvagyokérdeklödnék hogy tudnátok segiteni greffiti tanitani mert amiket csinálok egyszerüen nem ilik az igazi gaffitiközé.

 12. Hát ez nem pont az a hely, itt másról van szó. Azt hiszem, hogy graffitiseket kell keresned, akik élesben csinálják. No és persze, kell egyfajta rajztehetség, és kreativitás. Persze, a technikákat el lehet sajátítani, de a fent említett két dolog nélkülözhetetlen. Azok nélkül a rajzaid tényleg nem fognak illeni az igazi graffiti közé.

 13. Bocs megint de nem tudok greffitist keresni akki segit és akkárhy probálok greffitizni egyrebénáb.

 14. Ez már kicsit offtopicnak fog számítani, mert eltér a konkrét tutorialtól, úgyhogy nem fogok meglepődni, ha fennakad valamelyik szűrőn.

  A graffiti műveléséhez RAJZot kell tanulnod. Bárhol. Iskolában, pénzért, vagy magánórákat véve, de a lényeg a képzőművészet. Ez amit itt az oldalon találtál, egy graffiti-szerű Photoshop tutorial. Nem igazi graffiti – vagyis falfirka – a szó szoros értelmében.

  Rajzhoz tudom ajánlani a Photoshopot. Az oldalon rákeresve megtalálod, honnan tölthetsz le egy 30 napos próbaverziót. Emellett ha tényleg rajzolni akarsz, nélkülözhetetlen beszerezned egy digitális rajztáblát. Erről az oldal fórumában olvashatsz bővebben.

  Ha a 30 napos Photoshopnál többre vágysz, vagy meg kell venni vagy keresni egy jó de ingyenes képszerkesztőt. Tudom ajánlani a GIMP nevezetűt.

 15. Ezt nem értem nekem nem csinál semmit ha megnyomom a SHIFT+F5-öt :( PLS HELP

 16. Próbáld meg menüből. Ez az Edit/Fill menüpontnak felel meg. Ha így működik, akkor a gyorsbillengyű-beállítás van elállítva, ha így sem, akkor valami más árulás van. Én egyébként sosem használom a fent említett kombinációt, mert van sokkal kényelmesebb és praktikusabb. Az Alt+Backspace/Ctrl+Backspace a hasznos. Az előbbi az előtér- az utóbbi a háttérszínnel tölti ki a réteget. Tehát akármilyen színt kiválasztasz a palettán, majd nyomsz egy Alt+Backspace-t olyan színű lesz. A Shift+F5 pedig ha jól emlékszem csak néhány színt engedélyez.

 17. hello!miskolci, győri, egeri, dunaújvárosi graffitiseket keresek szobor-tér-graffiti installációban való együttműködéshez 1 pubic art pályázat(publikus és legális köztéri művészet) kapcsán. akit érdekel és lenne kedve közreműködni, vagy ismer vkit akit érdekelhet + véleménye, kérdése van, írjon ide: balazs.mariann.maxi@gmail.com ,akkor ismertetem a részleteket +küldhetnétek linket v. fotót művekről… köszi

 18. sziasztok új vagyok és 15 éves de jól rajzolok nagyon és szeretnék csatlakozni

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét