Hanghullám

Megmutatom hogyan tudod szimulálni a hanghullámot, talán a legegyszerűbb módon … :)

1.) Nyissunk egy új fájlt 450*250 72 dpi, és fekete háttérrel. Az újjonnan létrehozott fekete lapunkon hozzunk létre egy új layert “CREAT A NEW LAYER” A layernek adjuk egy új nevet, pl : hullam. Vegyük elő a “LASSO TOOL”-unkat és rajzoljunk egy ehez hasonló alakot.2.) Töltsük ki fehérrel az elhatárolt részt. Most duplázzuk meg a “hullam” layerünket “DUPLICATE LAYER…”. Menjünk az “EDIT > TRANSFORM > FLIP VERTICAL”-ra .Most állítsuk egymás alá a két hanghullámot.

3.) Most olvasszuk egybe a hullám és a duplázott hullám rétegünket. Kattintsunk a “hullam copy” rétegünkre, és menjünk fel a “LAYER > MERGE DOWN”-ra (CTRL+E). Most két rétegnek kell lennie, a hullám és a background layerünknek. Forgassuk el a hullám rétegünket 90°-al. “EDIT > TRANSFORM > ROTATE 90° CW”

4.) Menjünk a “FILTER > STYLIZE > WIND” opcióra
Értéknek adjuk meg az alábbiakat:
Method : Wind
Direction : From the right
Ismételd meg még ezt 2* (CTRL+F) majd a másik irányba is csinálj ismét 3*.

5.) Most egy kicsit mossuk el “FILTER > BLUR > MOTION BLUR” értéknek add meg ezeket a beállításokat:


6.) Forgassuk vissza a hullám layerünket 90°-kal, majd duplázzuk meg. A “hullam copy” layerünknek módját állítsuk át “normal”-rol –> “Color Dodge”-ra és az “opacity”-t 100% –> 65% -ra Menjünk a “IMAGE > ADJUSMENT > HUE/SATURATION” -ra (CTRL+U), pipáljuk ki a colorize módot és tetszés szerint adjuk meg a színt. Így néz ki ha jól csináltuk:

Sok sikert a tutorhoz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét