Ismétlődő háttér

Ebben a tutorialban elkészítjük saját, önmagához tökéletesen illeszkedő hátterünket, amivel fel tudjuk dobni oldalaink egyhangú / egyszínű hátterét.

Hozzunk létre egy új dokumentumot, 300×300 körüli értékkel (minél kisebb, annál nehezebb lesz dolgozni vele).

Adjunk meg egy háttérszínt, és kezdjünk el brusholni, amíg a kívánt eredményt el nem érjük (ha a széleket üresen hagyjuk, később könnyebb dolgunk lesz az átfedéssel).

Válasszuk ki az egészet (Crtl+A), majd válasszuk a Select – Transform Selection-t.

A képen látható módon válasszuk ki az egyik sarkot, és adjuk meg a következő értékeket. Ezek után jobb gomb a layerre – Layer via Cut (Shift+Crtl+J). Válasszuk ki újból az alap layert.

Ismételjük meg az előző lépést még háromszor, mindig más sarkot kiválasztva.

Válasszuk ki az egészet (Crtl+A), majd a Move Tool-lal igazítsuk az elemet az ellenkező sarokba (ha a jobb felsőben volt eddig, akkor a és gombokat nyomjuk meg).

Ismételjük meg az előző lépést még háromszor, a különböző layerekkel.

Most a kép szélei biztosan illeszkednek, nem maradt más hátra, mint a közepén összemosni a nem illeszkedő vonalakat. Válaszd ki az összes layert, jobb gomb – Merge Layers.

Tipp: ha nem szeretnéd, hogy sérüljenek a szélei busholás közben, 10-25px-es Feather-rel válaszd ki majdnem teljes egészében (hagyj 5-10px-t a széleitől).

‘Grunge’ brushokkal könnyebb dolgozni, mivel nem annyira feltűnő az átfedés.
Ilyen brushokat itt találsz.

Itt van az én hátterem, sok sikert mindenkinek:)

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szia!
    A leírás alapján eltelt majd egy óra mire rájöttem, hogy mit miért nem csinált meg, ugyanis nekem hiányos volt, ami biztos annak köszönhető, hogy nagyon kezdő vagyok. Segítségedet kérném, ugyanis valamiért az összemosást nem csinálja meg. Adobe Photoshop CS5 Extended-et használom. Egész addig meg van, hogy átmozgatom a sarkokat az ellenkező sarkokba. Ezután kijelölve a layer-eket (próbáltam úgy is, hogy az eredetit nem illetve kijelöve) jobb klikk a layer-ekre -> Merge Layers, de sajna nem mossa össze a középső éleket.
    Esetleg magánban tudnál segíteni?
    Köszi.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét