isteni áldás

A mai frissítés egy photoshop tutorial, amit c|spirit-től kaptam mail-ben, thx! A leírás 11 képen keresztül mutatja meg a szerző által isteni áldásnak elkeresztelt effektet, sok sikert mindenkinek a tutorialhoz. :)

Íme az alap kép: a témához kapcsolódóan legyen egy templom:)

Ezt a képet egyszerűen el lehet torzítani úgy, hogy a háttér fekete legyen. Ennél a képnél csak kiválasztjuk a eszközt, és befestjük a hátteret feketére. (más képeknél a varázspálca segíthet)

Miután ez megvolt másoljuk a réteget. (Réteg -> Rétegmásolat. / Layer -> Duplicate Layer.)

És ezután a fölső, vagyis a „háttér másolata” rétegen dolgozunk:

A kép negatívos, és sejtelmes hatásához egy trükköt alkalmazunk, mégpedig a fölső réteget bemozdítjuk (Szűrő -> Életlenítő -> Körkörös bemozdítás. / Filter -> Blur -> Radial Blur.):

Íme az eredmény:

Ez így még magában nem mond semmit, ezért meg kell változtatni a keverés módját.

Normál-ról állítsuk át Különbség-re (Difference) és máris érdekes lesz a kép. (A többi színezet is érdekes eredményt ad, érdemes kipróbálni!)

Ezután már csak a fényes sugarakat kell fölé varázsolni. Nagyon egyszerű ez a művelet is. Csak kell hozzá egy új réteg: (Réteg -> Új -> Réteg. / Layer -> New -> Layer. ):

Ez után nyomjunk egy sima D betűt, hogy a színezet visszaálljon fekete fehérre. (Ez most fontos!)

Majd, Szűrő -> Renderelés -> Felhők / Filter -> Render -> Clouds (Ne aggódj, itt el kell mosódnia a képnek)
Majd, Szűrő -> Renderelés -> Szálak. / Filter -> Render -> Fibers Kb ezekkel, a beállításokkal:

Előfordulhat, hogy a szálak fentről lefelé futnak, akkor tükrözni kell a képet. (Szerkesztés -> alakítás -> fordítás 180 fokkal / Edit -> Transform Path -> Rotate 180..)

Utolsó lépésként a frissen létrehozott csíkozást tartalmazó layer blending tulajdonságait (layer palette / blending mode legördülő fül) állítsd át Pin Light-ra.

És gyakorlatilag készen is vagyunk.

Szerző: c|spirit

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nagyon jó tutor értékelendő a magyar/angol felírás ezzel sokan nem vacakolnak de (attol függetlenül, hogy tudok angolul így sokkal kényelmesebb pl ha magyar változat van meg nekem
    Köszi!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét