Karbon hatás autóra

Karbont fogunk csinálni egy Honda CIVIC-re. Ha nem tudod mi az, akkor az undergrundból biztos ismerős lesz, vagy a képeket megnézve és a tutorialt végigcsinálva a végére meglesz, hogy mi is ez. ;) A leírtakat egyébként bármely részre lehet alkalmazni, nem csak a cikkben írt motorháztetőre.

1.) Nyisd meg a képet, és a Polygonal lasso tool (L) segítségével jelöld ki azt a területet, amit karbonozni akarsz.

Image

2.) Nyomj egy Ctrl+J-t, utána színtelenítsd ( desaturate ) (Ctrl+Shift+U) a réteget.

Image

3.) Most nyisd meg a karbont (megtalálod a cikk végén, mellékelt képként) és jelölj ki belőle egy nagy darabot

Image

4.) Aztán Ctrl+C/Ctrl+V paranccsal másold ki, és illeszd be a másik képbe. Majd a réteg “normal” módját ” overlay “-re állítsd.

Image

5.) CTRL+klikket nyomj a ” layer 1 ” feliraton, így most a fekete-fehér rész ki lesz jelölve. Utána Selectinverse (CTRL+SHIFT+I) és egy Ctrl+X. Így már kezd jó lenni.

Image

6.) Ha túl világos a motorháztető, akkor menj az Image -> Adjustments -> Brightness/Contrast menüpontra, és a “Brightness”-et állítsd sötétebbre.

Image

7.) Készen van.

Image

*kapcsolódó karbon kép

Image

Írta: passatgt

14 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Hello!

  Azt szeretném kérdezni hogy amikor a selectinverse-t csinálom és utána a ctrl-x-et akkor hoyan tűnik el az a rész ami kijelölésen kívül van???? És ha tudsz és van időd akkor légyszives láss el pár tanáccsal a virtuális tuningolás terében :) előre is köszi!!!!!! By:Ati

 2. De ez angol oldal és én németes vagyok :P Nemtudsz valami magyar segédletet adni???? Amúgy köszi az előzöt az is segített!!!! By:Ati

 3. A Bodykit-Bumpert a harmadik az :D csak a link nem adja ki normálisan!!!
  TÖbbet már nemkérek :P De azért köszi!!!!!

 4. Nem tudom, hogy a német nyelv választása miért jó bárkinek is, de hát ez magánügy. A baj inkább ott kezdődik, hogy ha németet tanulsz (angolt nem), és angol kezelőfelületen próbálsz meg eligazodni, miközben a segítséget magyarul kéred, nem sokan fognak tudni segíteni, mivel a PS-sel dolgozók 99%-a az angol felületet használja. Emellett természetesen tudunk magyarul segíteni (már aki ismeri a magyar felületet, de az meg az angolt nem), de németül sajnos nem nagyon fog menni. Amikor 99%-ról beszélek, a világ 99%-át értem alatta. Még a kínai tutorialt is meg tudod csinálni, mert a menüpontok azon is angolul lesznek kiírva. Ezért inkább azt tanácsolnám, ha nem akarsz angollal foglalkozni, legalább azt a néhány menüpontot tanuld meg, ami a Photoshopban szerepel. Úgysem kell egyszerre bevágni az egészet, mindig csak a legfontosabbakat, így észrevétlenül megszokod az angol kezelőfelületet, és anélkül tudsz dolgozni, hogy akár csak egyszer lefordítanád a kifejezéseket.

  Egyébként pedig felesleges ez az egész cirkusz a nyelvekkel, és már nagyon unom, hogy minden második embernek ezzel van problémája. Amikor a mai harmincasok elkezdtek számítógéppel dolgozni, még nem volt egy program sem lefordítva az angolon kívül semmilyen nyelvre, ráadásul nekünk az iskolában sem tanítottak angolt, sem németet, hanem oroszt. Nem lehetett válogatni. Nem volt grafikus felület, meg csicsás csillogó gombok. Parancssor volt (max Norton Commander), és aki mindenáron azzal akart foglalkozni, az megtanulta a BASIC nyelvet. Eszi, nem eszi, nem kap mást! Ha ékírással lenne leírva, akkor azt kellene megtanulni. Ha pedig valaki még erre is lusta, inkább legyen elégedett, hogy sokakkal ellentétben egy ilyen drága programot megengedhet magának. Ha pedig valaki olyan ügyes, hogy megtanult hackelni, és drága programokat lopni ingyér, akkor az tanulja meg ezt a minimális szókincset is!

  Ajánlom magamat!

 5. Hello BonFire!!
  A menüpontokat tudom csak a szöveget nem hogy miképpen kell megnyitni meg miután!!!!
  Ha van rám időd akkor vegyél fel msn-re légyszives!!!

  Msn: spy-di@hotmail.com
  Előre is köszi a segítséget!!!!!!

 6. Hello BonFire!!!

  Bocsi akkor a kérést/kérdést nem tudtam erről az egész dologról :O
  Megértettem!!!!

 7. Sziasztok!
  Nem akarok beleszólni, de ez a “Select Inverse”-es dolog úgy működik, hogy: katt a carbonos rétegre, és most nyomsz Ctrl+bal klikket a motorháztetős rétegre, (ki van jelölve a motorháztető és felette van a karbon). Most a “Select Inverse” (kijelölöd az ellentettjét), aztán Ctrl+X vagy simán megnyomod a “Delete” gombot. Most ott van a karbon a helyén, a réteget állíthatod “Normal”-ról “Overlay”-re. Így túl világos, de a leírt módon állíthatod a sőtétségét.
  ui: Kössz a kapcsolt karbon képet!

  Sok sikert!

 8. Legjobb, ha úgy csináljuk ahogy a tutorialban van. A kijelölés megfordítása olyan gyakori művelet a PS munkák során, hogy azt kár jobb gombos popup menüből keresgélni. A leggyorsabb megoldás a gyorsbillentyű, a Ctrl+Shift+I, úgyhogy ezzel nincs baj. A Ctrl+X vágólapra másolás tényleg túlzás egy kicsit, nincs sok értelme, ha tényleg csak törölni akarunk. Arra ott a Del gomb.

  Nem mondom, hogy én is fejből vágom az összes gyorsbillentyű kombinációt, de erre nincs is szükség. A leggyakoribb műveleteket előbb-utóbb úgyis felszedi az ember, mert rendkívül le tudja lassítani a munkát, ha mindent menüből keresgélünk ki. Csak egy példát említenék: Réteg kitöltése színnel. Megtehetjük a festékesvödörrel is, vagy az Edit/Fill/Foreground Colort kiválasztva, ott nyomunk egy OK-t, vagy az F5 gyorsbillentyűvel ugyanott kötünk ki. De mennyivel egyszerűbb leütni egy Alt+Backspace-t/Ctrl+Backspace-t (ez a háttérszínnel tölti ki)!

  A leggyakrabban használt eszközök betűjelét is érdemes megtanulni, a mozgatást, ecsetet, pent, gradientet, kijelölést, nagyítást. Valamint a paletta alapértelmezett színeinek beállítását a D-vel, és eme színek cserélgetését az X-szel. Maszk festésekor kimondottan hátrányos ezeket a színeket a palettán kattintgatva cserélgetni. Valamint az ecsetméretek változtatásához beállítani egy-egy betűt, nem állandóan az ecsetpanelen húzigálni a csúszkát.

 9. Hello, nekem ez a karbonos dolog össze jött pár próbálkozás után.:)

  Király Attila segítenék… Megvagy msn-en már rég, de nemlátlak sose..:S

  MSN-em: bmw_95@freemail.hu

  Üdv.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét