Képtár 5 perc alatt

Ezzel a Photoshop funkcióval a meglevő képeidből tudsz pár
gombnyomással feltöltésre kész HTML galériát csinálni.


1.)
Gyűjtsd össze a feltenni kívánt képeket egy “Forrás” könyvtárba.


2.)
Hozz létre egy “Cél” könyvtárat.


3.) Indítsd el a Photoshop-t és válaszd a FILE menüből:
AUTOMATE/WEB PHOTO GALLERY.4.) A “WEB PHOTO GALLERY” ablakban a “STYLE” legördülő menűből válogathatsz stílusokat, ezeket kicsinyítve látod is rögtön a jobb oldalon.

5.) Az e-mail cím megadása nem kötelező :)

6.) Válaszd ki az “EXTENSION” lenyíló menüből hogy “htm” vagy “html” kiterjesztést akarsz majd a fájlodnak.

7.) A “Folders” szekcióban a “Browse” gombbal hívd be a “Forrás” könyvtáradat, a “Destination” gombbal pedig a “Cél” könyvtárat. Ha a “Forrás könyvtáradban vannak alkönyvtárak is képekkel akkor a “Include All Subfolders” checkbox-ot jelöld be.

8.)

FIGYELEM! Az “OPTIONS” lenyíló menűben érdemes végignézni a lehetőségeket, mert itt van a lényeg.

– A “BANNER” panelen lehet a főcimet és egyéb megjelenő információkat beállítani.

– A “LARGE IMAGES” panelen, ha a “RESIZE IMAGES” checkbox-ot jelölöd be, akkor az eredeti képeket is egységesen át fogja méretezni a megadott adatok szerint.

– A “THUMBNAILS” panelon tudod beállítani a válogatást megkönnyítő kis képek méretét, valamint, hogy milyen információk jelenjenek még meg alattuk. A fontok között ne keress különlegességeket, mivel ezt a modult arra fejlesztették ki, hogy a weben működjön rendesen, így csak a webhez használatos alap fontkészletek használhatóak.

– A “CUSTOM COLOR” panelon értelemszerűen színeket lehet definiálni :)

– Ha a “SECURITY” beállítást nem hagyod “None” módban akkor a képen a beállításnak megfelelően szöveget tesz vagy bekeretezi, egyszóval elrontja, hogy másnak ne legyen kedve ellopni :)

9.)

Ha minden jónak tűnik kattints az OK gombra és várd ki míg a gép behozza, átméretezi és elmenti a képeket. Ez gyorsabb ha a “Large Images”, azaz az eredeti képeket nem méretezed át.

10.)

Ezzel kész is. Ha megnyitod a “Cél” könyvtáradat az “Index.html” fájlat megnyitva élvezheted a kis galériádat. Ha fel akarod rakni a webre akor a “Cél”-könyvtáradban található öszes könyvtárat fel kell másolnod, valamint a két html fájlt, ugyanakkor a “UserSelections.txt” nincs szükség a működéshez.

10 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Sziasztok!
  Tudnátok abban segíteni, hogy a photoshop által generált flash photogallery-be hogy tudnék berakni egy hivatkozást, amivel pl.vissza tudnám vezetni a \”nézőt\” az előző oldalra? (amiről a galéria oldal be lett linkelve) akár az email helyére is lehetne tenni ezt a hivatkozást.Ezt hogy tudnám átírni?

 2. Apropó!
  Biztos sokan találkoztatok már azzal a problémával, hogy a “MAGYAR” photoshopban létrehozott galéria megjelent, de a keretekben semmi nem volt található.
  A túlbuzgó fordítók hibája.
  Megoldás:
  A létrehozott könyvtárakat nevezdd át thumbnailsra, és images-re
  Az sem baj, ha a SZÍÍÍÍNPALETTA. html-t index.html-re nátkereszteled.
  Remélem segíthettem.
  Az előző problémámra még mindig várom a választ.

 3. No, ha nem is öt perc alatt, hanem tíz, de azért elkészült. A méretezéssel ejtett egy kicsit gondolkodóba, mivel ha nem állítottam be semmit, akkor csak annyi látszott belőle, amennyi belefért a stílus ablakába.

  De hát ne legyen az ember telhetetlen ;) Automatikus legyen, meg gyors is, meg olyan is, amilyet elképzeltem? Szép meg minden, de inkább magam készítem el, egyesével.

 4. Tibusz, a visszalinket egyszerűen a célmappában lévő index.html-be szúrd be. A hivatkozás címének beírásával, pl “http://sajátoldalam.hu/”. Szerintem a legegyszerűbb html-szerkesztővel meg tudod csinálni, még grafikus felületen is.

 5. Thanx az infót BonFire!
  A body-t 95%-ra le kellett venni mert lefedte a linket.
  Egyébként szerintem elég pofás lett. Csak még a reklámmentesítést kifizetem a napokban a szolgáltatónak, és szerintem pöpec lesz.
  Vélemény?

 6. Na, valahogy így gondoltam én is. Az oldalról csak egy-két hozzászólásom lenne.
  1. Nem kell beléptető oldal. Teljesen felesleges, lényegi infót nem tartalmaz, és csak növeli a tárhelyet.
  2. A nyitóoldal háttere nem túl jó. Nagyon aprók a betűk, tripla méretben lehet csak elolvasni. Ugyanott a halványszürke betű, szinte beleolvad a túl kontrasztos háttérbe, alig olvasható el az első néhány szó. A háttér amúgy nagyon hangulatos, csak az egész szöveget kellene egy kicsit lejjebb tenni néhány sorral, valamint a betűket megnövelni.
  3. A következő oldalon, szintén lehetne egy egységgel növelni a betűket. A “filmjeim”, “szakdolgozatom” főcsoportokat főként.
  4. A zene az oldalon nem feltétlen szükséges. (Főleg, ha a főprofilod a film és a fotó.) Ez felhasználónként változó. Én például rögtön leveszem a hangot, de az meg azért nem jó, mert akkor nem hallom az üzenetértesítőt sem.

  A képeid tetszettek, csak kicsit lassan jönnek le. Ez lehet a flash player hibája, vagy a képek nagy mérete (itt a tárterületre gondolok).

  Nem tudom, be vagy-e regisztrálva a fórumra, de érdemes, ha szakmabeliekkel is szeretnéd véleményeztetni az oldalt. Összehasonlíthatod a többiekével, és tényleg jó tippeket adnak.

  Nem tudom, hogy a szolgáltató teljesen reklámmentesíti-e az oldalt. Szerintem mindenképpen benne fog hagyni valamit, akkor már érdemesebb egy saját domaint regisztrálni.

  Összefoglalva, jó lesz az oldal, csak egy kicsit még csinosítgatni kell rajta. Idővel ez is kiforrja magát.

  A továbbiakban ezt már ne itt fojtassuk, mert offtopic téma lesz, és ránk fognak szólni. Regisztrálj a fórumba, ott folytathatjuk! További jó munkát!

 7. A cs4-nél külön kell letölteni az adobe oldaláról. Keress rá (photoshop web photo gallery).
  És ha feltetted, akkor a fájl alatt az automatizálásnál találod.
  Tök egyszerű, pár kattintás és kész.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét