Kristályosítás

Bemutatok egy kis trükköt, hogy lehet egyszerűen kristályos hátteret készíteni Photoshop-ban. Bannerekhez, háttérképek alapjaihoz tökéletes megoldás.

1. lépés: Készítsünk egy tetszőleges méretű új képet és a hátteret
alakítsuk transzparenssé. A példán 200×100-as látható.(File->New)

2. lépés: Csináljunk még 4 új réteget, ezzel együtt 5 rétegünk lesz. (Layer->New)

3. lépés: A D karakter lenyomásával visszaállítjuk az alap fekete(háttér)-fehér(elõtér) színeket.

4. lépés: Állítsuk be a Gradient Tool-t, abból is a 2. opciót, a Radial Gradient-et és húzzuk fel a legalsó rétegre. Ezt ismételjük meg másféle elosztásban az összes rétegen. Most 5, ezekhez hasonló rétegünk kell, hogy legyen:

5. lépés: A következő lépés, hogy egy kis mozaik hatást adjunk a rétegeknek. Ügyeljünk rá, hogy mindegyik rétegen más-más beállítású legyen a cell size, a border thickness és a light intensity. (Filter->Texture->Stained Glass)

6. lépés: Már csak annyi dolgunk maradt, hogy színt adunk a képnek. Klikkeljünk az elsõ rétegre és hívjuk elõ a CTRL+U gyorsbillentyûkkel a Hue/Saturation ablakot. Itt pipáljuk ki a Colorize opciót és játszadozzunk el kedvünk szerint a színekkel.

7. lépés: Végül az összes réteget a legalsó kivételével Multiply-ra állítjuk s az Opacity százalékokat változtatjuk meg az átlátszóság érdekében. (Layer->Layer Style->Blending Options)

A végeredmény:

Írta: Pal Chan
Forrás: http://gdportal.extra.hu

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Megcsináltam, érthető a leírás. Nem lett ilyen “szép”, de majd variálok még vele :) A lényeg, hogy így az alapok már megvannak a kristályos-háttérképem elkészítéshez!
    Thx

  2. lol, A 3. lépésben a D gombra a háttérszín fehér, a festőszín fekete lesz. Váltani az X-el lehet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét