Króm hatású menü

Az alábbi leírás segítségével egy króm hatású “bar”-t tudsz majd elkészíteni a photoshop segítségével.

1.) Első lépésként válassz ki egy 15 pixel magasságú területet (SELECTION)

2.) A GRADIENT eszközzel csinálj egy színátmenetet (a képen látható módon)

a középső világosabb szín beállításai: 206/206/206,
a 2 szélső sötétebb színek beállításai: 60/60/60

3.) A beállítás eredménye lesz ez az átmenet.

4.) Hozz létre egy új layer-t, és válaszd ki a PENCIL (toll) eszközt, majd rajzolj vele átlósan egy fehér vonalat (a közepére)

5.) Csinálj egy másolatot a fehér vonalat tartalmazó layer-ről (DUPLICATE LAYER), majd almalmazd rá a következő hatást: GAUSSIAN BLUR / értéke: 0,5

6.) Hozz létre egy újabb réteget (erre fog kerülni a fekete négyzet), majd rajzolj (tipp: SELECTION TOOL) egy fekete négyzetet a képen látható módon (persze lehet hosszabb is vízszintes irányban, ez csak egy részlete)

7.) Még mindig a fekete négyzetet tartalmazó layer-en állva alkalmazd a képen látható beállításokat a DROP SHADOW panelen (Layer menü../)

8.) A DROP SHADOW után állítsd be a layer tulajdonságát (a layer palette tetején megtalálod egy legördülő menüben) erre: HUE SATURATION

Készen is vagyunk :)

13 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Hella!
  Szeretnék kérdezni a króm dolgokkal kapcsolatosan valamit. Jónéhány órám ráment már, hogy bütyköljem a szűrőket, textúrákat, szaturációt stb.-t, de nem találtam megoldást arra, hogy mi módon tudnék króm (vagy fém hatású) bőrt kreálni. Google a barátom sem tudott segíteni, mert mindenféle szövegtextúrázástól kezdve a vízcseppek krómhatásáig mindent találtam. Az egyik angol fórumozó kolléga a nagy fújolás, fikázás és észosztás után felrakta művét a chrome_lady-t! Majdnem felsírtam a látványtól…
  http://www.100megspop2.com/jun/chrome_lady.html (várj egy cseppet míg betölti a második képet, az a lényeg :-) )

  A következő kérdésem lenne, a maximálisan hozzá értő kollégákhoz, hogy ezt miképpen tudnám megvalósítani?!
  http://kepfeltoltes.hu/view/080813/chrome_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  Ez az egyetlen olyan kép amelyet fémhatású bőrt takar és nem egy maszlagot…
  Egy rövid leírást vagy valamiféle segítséget vagy ötletet szeretnék kérni ahhoz, hogy Ti mivel kezdenétek? Magyarul mit merre és hogy?! a többivel boldogulok egyedül.
  Előre is köszönöm a segítőkészségeteket!

  üdv

  Arzi

 2. A 4. lépésben kettő baki van. A pencil a ceruza nem a toll. Melyiket használjuk? Az átlós fehér vonalat én vízszintesnek látom.

  Arzi, ki kell ábrándítsalak, a képek, amiket feltettél, egyáltalán nem nehezek. A chrome lady esetében nem tudom, hog miért akartál sírni, de ez egy sima króm effektnek tűnik, amit a PS alapból tud, csak ki kell jelölni az alakot. Filter/Sketch/Chrome. Utána már csak színezni kell, annak több módja is van.

  Ami a képfeltötésen látható képet illeti, nagy a gyanúm, hogy az egyáltalán nem Photoshop trükk. Jóval egyszerűbben készült. Úgy néz ki, hogy a hölgyet befújták kályhaezüsttel, majd a színpadon felülről világították meg. Ez talán valamilyen színelőadásról készült kép. Gondolom, láttad már, hogy manapság a testfestés milyen népszerűségnek örvend. Attól ilyen igazi a hatás.

 3. Elég régóta olvasgatom a háttérben a tutor hozzászólásokat.
  Nem tudom, hogy Te mit csinálsz, hogy csinálsz, de hogy mindenbe beleszólsz és kifejted a véleményed az biztos. Ha van értelme ha nincs, félórás rizsákat írsz.
  Az írásom tartalmaz egy ilyen sort, ha figyelmesen olvasod: “…a maximálisan hozzá értő kollégákhoz…”

  Tehát nem a testfestés trükkjeire voltam kíváncsi, és nem arra, hogy elmagyarázd nekem, hogy ez nem PS, hanem így fényképezték!
  Van egy örök mondás cimbora: “Okos ember hülyéskedik, hülye ember okoskodik”.
  Ha nem tudsz idevágó és segítő választ adni, miért írsz marhaságot?
  Egy orosz oldalról szedtem ezt a képet a tutorok közül, egy orosz kolléga készítette…
  Tehát az általad említett kályhaezüstről pedig annyit, hogy az egy hőálló és maximálisan fedő festék, amit ha ráfújják a bőrre, nem lélegzik. Rövid időn belül belehalsz… Másrészt gondolod, hogy nitrohigítóval mossák le a modelekről a festéket? ^o)

  “Arzi, ki kell ábrándítsalak, a képek, amiket feltettél, egyáltalán nem nehezek.”
  Várom a második képhez kapcsolódó elkészített munkádat, ha “nem nehéz”.

  “A chrome lady esetében nem tudom, hog miért akartál sírni…”
  Nemes egyszerűséggel azért, mert egy ugyanilyen beállítottságú emberrel találkoztam az angol fórumon, mint Te. Aki hasonló képpen vélekedett a kép alkotásáról. Majd ő megmutatja! és lásd mi lett belőle…
  Nem amatőr PS-es vagyok, Kedves Barátom. Gondolod, hogy neki esnék egy ilyen elkészítésének low-ként??

  “ez egy sima króm effektnek tűnik”
  Gyorsmaszk, króm textúrázó (high beállításokkal), gauss…

  Tehát segítségre szorulok a továbbiakban is, nem pedig a már jól megszokott felesleges mellémagyarázásra.

  Előre is köszönöm!

 4. Köszönöm dicsérő szavaidat, megvallom jól estek! Menjünk sorban. Amikor azt írtam “kályhaezüst”, a görcsölésedet szerettem volna oldani egy kicsi. Nem tehetek róla, ha nem esett le a húszfilléres. Erről ennyit.

  “Az írásom tartalmaz egy ilyen sort, ha figyelmesen olvasod: “…a maximálisan hozzá értő kollégákhoz…” – Nos, ha csak profikkal elégedsz meg, akkor miért teszel fel kérdést, egy olyan lapon, ahol sok amatőr van?!

  Én azt hittem, segíthetek, mivel több szem többet lát, és ha nem haragszol meg érte Vérprofi Barátom, néha még az amatőröktől is lehet tanulni. Ez nem szégyen, és nem is ritkaság.

  Én nem szoktam az oldalon személyeskedni, és tartózkodom attól, hogy bárkit is bármilyen jelzővel illessek, főleg, ha nem is ismerem. Erre ezután sem leszek hajlandó, és vitát nyitni sem. Te azt gondolsz rólam, amit akarsz, sokan másképp gondolják, ha nem bánod, inkább azok véleményére fogok adni a jövőben.

  Kellemes további munkát kívánok, és ha egyszer, valamikor valamivel kapcsolatban kérdésed lenne, oldd meg magad! További szép napot!

 5. “Kellemes további munkát kívánok, és ha egyszer, valamikor valamivel kapcsolatban kérdésed lenne, oldd meg magad! További szép napot!”
  Eddig is sikerült megoldani haverom és most is megfogom!

  “Nos, ha csak profikkal elégedsz meg, akkor miért teszel fel kérdést, egy olyan lapon, ahol sok amatőr van?!”
  Kérem tisztelettel, hogy linkeld be nekem azt a képet/írást/felszólítást ami tartalmazza, hogy a website amatőröknek szól?! köszönöm…

  “görcsölésedet szerettem volna oldani egy kicsi.”
  Höh…itt ha görcsöl valaki vagy retteg az Te vagy…

  “Én nem szoktam az oldalon személyeskedni”
  ???

  “inkább azok véleményére fogok adni a jövőben.”
  Hála legyen a jó Istennek…nem mintha kértem volna…

  Említettem: “Várom a második képhez kapcsolódó elkészített munkádat, ha “nem nehéz”.”

 6. Arzi, BonFire: nem akarok beleszólni a vitátokba, mert igazából semmi közöm hozzá, de kezd egy kicsit átmenni személyeskedésbe, ami szerintem nem felel meg az oldal profiljának, úgyhogy egy kicsit próbáljatok lehiggadni még mielőtt az urunk elkezd moderálni :)

  Arzi: amúgy tényleg nem egy bonyolult dolog a második kép, de majd holnap előkeresem neked valahonnan a tutorial-t, ahol egy hasonló le van írva (ha jól emlékszem, akkor másik kép volt használva, valamint egy kicsit zöldebb volt, de már kb fél éve láttam, úgyhogy nem mernék az életemmel fogadni, hogy neked is megfelel :)).

  További jó Photoshopozást és kevesebb nézeteltérést mindkettőtöknek :)

 7. Fefy!
  Azt nagyon megköszönném, ha sikerülne előkerítened!
  Vagy 3 éve találtam ezt a képet, bookmarkban megvolt a böngészőmben, de valami oknál fogva elveszett… Mivel orosz tudásom elég low ezért nem sikerült azóta sem előkerítenem a tutort.
  kösz cimbi!

  p.s.: Nem fogok átmenni személyeskedésbe no para! Hamar lekopik az ilyen ;-)

 8. Itt találtam egy leírást, ami bár nem emberre van, de módszer tekintetében talán segíthet, hogy készül egy ilyen kép.
  How to Chrome Plate your Cherries
  A lapon a galériában ha rákeresel a “chrome” kifejezésre, számos egyéb képet is kapsz ami szvsz hasonló módszerrel készülhetett.

 9. Kössssz cimbora! Hálás vagyok! Körül tekintek mindenképpen, de gyanús, hogy ez is jó lesz, csak vissza kell venni a reflection értéken.
  köszkösz
  Ettől függetlenül, ha valaki találna megfelelő tutort, legyen kedves megosztani!

 10. Gergő: szerintem az mindegy, hogy melyik photoshop, csak ne az album starter verzió legyen :)
  De a tutorial dátumából ítélve photoshop 8 (cs) körüli verzió lehet. Természtesen ha újabbat használsz (ps cs3), az nem baj. Valamint ne kérdezd meg minden tutorial végén, hogy melyik verzió, mert Harder biztos moderálni fog…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét