Krómozott cső

Ez a krómozott cső hatás elég kis nyúlfarknyi terjedelmű és egy aránylag könnyű tutorial, de mindezek mellett elég jól néz, látványos, és a
későbbiekben az itt tanultak jó kiindulási alapot jelenthetnek egy bonyolultabb grafika elkészítésekor is.

Step 1
Nyissunk egy új lapot, 100×100 pixel méretben. A „rectangle marquee tool” segítségével válasszunk ki egy területet, mely úgymond faltól falig ér. A kijelölt területet töltsük ki valami színnel (pl. fehér), majd a kiválasztást rajta hagyva nyissuk meg az alábbi menüpontot: „layer” -> „layer styles” -> „Gradient overlay”, majd csináljunk egy a képen is látható ábrával megegyező átmenet.

Step 2
Válts át a „pencil tool”-ra, válaszd ki színnek a feketét, és a cső tetejéről indulva húzz egy fekete, 1 px vastag vonalat egészen a cső aljáig. Ha ezzel megvagy, válts át fehér színre, és közvetlen a fekete vonal mellé most húzz egy fehér csíkot is.

Step 3
Most a „layer” -> „merge visible” segítségével olvaszd össze a régeteget, majd csinálj egy másolatot róla (layer palette -> jobbegérklikk a layer-en és „Duplicate layer…”). Végül pedig nyisd meg a „Filter” -> „Distort” -> „Polar Coordinates” menüpontot. 2 lehetőséget fogsz találni, neked az alsó kell: „Polar to rectangual”.

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét