Krómozott cső

Ez a krómozott cső hatás elég kis nyúlfarknyi terjedelmű és egy aránylag könnyű tutorial, de mindezek mellett elég jól néz, látványos, és a
későbbiekben az itt tanultak jó kiindulási alapot jelenthetnek egy bonyolultabb grafika elkészítésekor is.

Step 1
Nyissunk egy új lapot, 100×100 pixel méretben. A “rectangle marquee tool” segítségével válasszunk ki egy területet, mely úgymond faltól falig ér. A kijelölt területet töltsük ki valami színnel (pl. fehér), majd a kiválasztást rajta hagyva nyissuk meg az alábbi menüpontot: “layer” -> “layer styles” -> “Gradient overlay”, majd csináljunk egy a képen is látható ábrával megegyező átmenet.

Step 2
Válts át a “pencil tool”-ra, válaszd ki színnek a feketét, és a cső tetejéről indulva húzz egy fekete, 1 px vastag vonalat egészen a cső aljáig. Ha ezzel megvagy, válts át fehér színre, és közvetlen a fekete vonal mellé most húzz egy fehér csíkot is.

Step 3
Most a “layer” -> “merge visible” segítségével olvaszd össze a régeteget, majd csinálj egy másolatot róla (layer palette -> jobbegérklikk a layer-en és “Duplicate layer…”). Végül pedig nyisd meg a “Filter” -> “Distort” -> “Polar Coordinates” menüpontot. 2 lehetőséget fogsz találni, neked az alsó kell: “Polar to rectangual”.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét