Lángoló betűk

Látványos, egyszerűen összehozható effekt.

pict1

Nyiss egy új, fekete-fehér képet a Photoshop-ban. Ehhez menj a FILE / NEW menübe, és állítsd be “grayscale”-re a tulajdonságát.

Ebben a tutorial-ban a kep 400×400 pixel-es. A CHANNEL PALETTE-n nyiss egy új channel-t ezzel a gombbal, majd a TEXT TOOL-lal írj vmi szöveget (fehér színnel). Ha megvagy, nyomj egy CTRL+A-t hogy az egészet kiválaszd. A későbbi eligazodás kedvéért kattints duplán a channel-re, és nevezd el “Base”-nek.

pict2

Most a “base” channel-t a “fogd és húzd” technikával dobd rá erre a gombra , ezzel csináltál róla egy másolatot. Menj az IMAGE / ROTATE CANVAS / 90° CW -re, hogy elforgasd a képet. Most tüntess el minden kiválasztást a CTRL+D -vel. Ezután jön a “wind” filter, ehhez menj a FILTER / STYLIZE / WIND menüpontba. Válaszd ki a beállítások közül a “Blast”-t és a “From the left”-t. Ebből lesz a láng. Ha magasabb lángot akarsz, akkor még párszor alkalmazd ezt a filter-t (ebben a példában 3x volt).

pict3

Most válassz ki megint mindent a CTRL+A -val, majd forgasd vissza a képet eredeti pozíciójába az IMAGE / ROTATE CANVAS / 90° CCW alkalmazásával. Kicsit lágyítsd a képet a FILTER / BLUR / GAUSSIAN BLUR segítségével (itt 3.0 pixel beállítás lett alkalmazva).

pict4

Most kicsit nyújtsuk el a képet. Ehhez menj a FILTER / BLUR / MOTION BLUR menüpontba, majd állítsuk be az alábbiak szerint: distance = 20 pixel, angle = -79°.

Majd menj a FILTER / DISTORT /WAVE menüpontba, hogy egy kis hullám hatást is vigyünk a képbe. Használd ezeket a beállításokat WAVE EFFECT.

Majd menj a FILTER / DISTORT OCEAN RIPPLE menüpontba, és addj egy kis texturát a lánghoz. Állítsd be így: ripple size = 15, ripple magnitude = 2.

pict5

Most jön az, hogy a “base copy” channel tartalmát át kell másolnod a “Layer 1”-be. Ezt az alábbi betűkombinációkkal teheted meg: Ctrl+A, Ctrl+C, Ctrl+~, Ctrl+V, majd válts vissza a LAYER PALETTE-re és olvaszd össze (merge layer) a “layer 1”-t a background layerrel (háttér layer) – a CTRL+E kombinációval. Most pedig színezzük ki a képet. Ehhez menj az IMAGE / MODE / INDEXED COLOR menüpontba, és válaszd a “Black Body”-t. Most válts vissza RGB mode-ra így: IMAGE / MODE / RGB COLOR.

pict7

Már nincs sok hátra .. :) Válaszd ki a “base” channel-t, és a CTRL gomb lenyomása mellett kattints rá. Majd menj vissza a LAYER PALETTE-re és készíts egy új layer-t ezzel a gombbal . A kiválasztott területet töltsd ki fekete színnel.

pict6

Végül adhatsz hozzá még egy kis “inner glow” effektet. Ehhez kattints jobb egérgombbal a layerre, és válaszd a BLENDING OPTIONS-t. Itt már egyéni ízlés szerint lehet játszani a beállításokkal. A színek élénkségét, telítettségét még tudod fokozni/csökkenteni az IMAGE / ADJUST / HUE/SATURATION menüpontban, illetve az IMAGE / ADJUST / CURVES menüpontban.

9 HOZZÁSZÓLÁS

  1. ez :Most pedig színezzük ki a képet. Ehhez menj az IMAGE / MODE / INDEXED COLOR menüpontba, és válaszd a “Black Body”-t. Most válts vissza RGB mode-ra így: IMAGE / MODE / RGB COLOR. Nekem nem scinal semmmit .remelem tud valaki segiteni(aki tud az jarpad@yahoo.com pls irjon. ja es 7 es photoshopom van minden menne de ez nem megy nem tom mert es naon kellene ez az effect.elore is thx

  2. Azért nem csinál semmit látszólag, mert alapból fekete háttéren van a fehér betű. Ezzel csak azt csinálod, hogy átállítod az üzemmódot fekete-fehérről színesre. Kiszínezni már neked kell. Menj a Filter/Render/Lightning Effects menübe, és állíts be valami ilyesmit: http://data.hu/get/149035/Fire-lightning.jpg

    A sárgába a fehéret meg úgy csinálod, hogy kiválasztod a Channels ablakban az eltorzított Base copy tartalmát egy CTRL+klikkel, majd csökkented a méretét és kitöltöd fehérrel.

    Amúgy meg túl van az egész bonyolítva, eleve fölösleges fekete-fehérben létrehozni. Inkább belefért volna egy lightning effekt beállítás.

  3. valaki nekem leirna hogy lehet ezt egy kepre ugy rarakni hogy csak az iras me a langok legyenek??? a tobbi pedig attetszo????

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét