Látványos 3D-s szöveg

3D-s szöveg elkészítése nem túl nehéz, de nagyon látványos. Ebben a tutorialban megtudhatod, hogyan készítsd el :)

1.) Nyissunk egy új lapot 600×600 méretben fehér háttérrel.

2.) Írjuk be szövegünket fekete színnel tetszőleges betűtípussal.

látványos 3D szöveg 1

3.) Kattintsunk jobb egér gombbal a szöveget tartalmazó Layer-re és válasszuk a Blending Options

4.) Állítsuk be az értékeket a következők alapján :

látványos 3D szöveg 2

látványos 3D szöveg 3

látványos 3D szöveg 4

látványos 3D szöveg 5

5.) Ha ezzel készek vagyunk, elvileg ilyenek kéne lennie a szövegünknek:

látványos 3D szöveg 6

6.) Jobb egér gombbal kattintsuk a szöveges Layer-re és Rasterize.

7.) Azután nyomjunk CTRL + T és válasszuk vagy a Warp –t vagy a Perspective-t, hogy átalakítsuk a szövegünk formáját.

8.) Ha kész, tartsd lenyomva az ALT –t és a bal, le nyilakkal alakítsuk ki a térhatást.

látványos 3D szöveg 7

9.) Válaszd ki a szöveg Layereket, Jobb egérgomb -> Merge Layers

10.) Adjunk neki színt is CTRL + U

11.) És már kész is :)

látványos 3D szöveg 8

61 HOZZÁSZÓLÁS

 1. ez nagyon jó progi, honnan lehet letölteni?vagy csak én vagyok a vak :D ???

 2. Amikor megjelenik a négyzetháló, ami a 7-es pont végrehajtása után keletkezik, ott lesznek a sarkok. Azoknak a segítségével tudod kialakítani a kinézetét a szövegnek. Elvileg az ALT+nyilakkal működnie kellene, de nekem sem műxik (CS3-mal), de ha rákattintasz a sarkokra, akkor ugyanúgy ki tudod alakítani a kívánt formát.

 3. Sajna a 9. pontot sem vágom, hogy választom ki a szöveg Layereket, meg Merge Layers sincs nálam ?!

 4. Köszönöm, a Warp prímán működik, a forma megvan, csak a térhatás nem jön elő…..

 5. Bringa: A lefele nyil azt jelenti, hogy ha hosszan nyomod a gombot, akkor lenyilik egy menu, amikben a hasonlo eszkozok vannak csoportositva.

 6. helló nekem a térhatás valamiért nem sikerült amúgy minden jó a térhatás nem tudjátok miért nem sikerült?

 7. Üdv!
  Eleinte nekem se sikerült, szerintem az a probléma nálatok is, hogy a transform után nem váltottatok eszközt.
  Át kell váltani a Move tool-ra (mozgatás), és akkor lenyomni az Alt-ot, közbe a billentyűn nyomogatni a nyilakat amerre akarod.

 8. kössz a helpet mostmár meg csak átkellet váltanom Move Tool-re:) mégegyszer köszi:)

 9. Sziasztok. Nekem valamiért írni sem akar:s és tényleg nemtudom h mi a gond vele….

 10. Hali!
  Nagyon jó kis tutorial, csak azt szeretném megkérdezni, hogy ez melyik betűtípus?
  Válaszotokat előre is köszönöm!
  Üdv

 11. patty, írni a text (vagy type tool) eszközzel tudsz. Csak lenyomod a T belűt, és rögtön átvált a szöveg eszközre. Írni ír, csak nem biztos, hogy látszik. A szöveg ugyanis, alapból olyan színnel kezd írni, ami az eszközpalettádon előtérszínnek be van állítva. Tehát mielőtt elkezdenél gépelni, vess egy pillantást a fenti eszköztárra. Ott egy téglalapban láthatod, az aktuális szöveg színét. Ha pedig fehér háttérre írsz fehér szöveget, az nemigen fog látszani.

  Próbáljuk megszokni, hogy amikor elindult a program, rögtön nyomunk egy D-t. Ezzel visszaállnak a gyárilag beállított fekete-fehér színek a palettán, és akkor nem fog ilyesmi előfordulni.

  Ha még így sem akar írni, akkor a program akadt össze valamivel. Egy új telepítés megoldhatja a dolgot.

 12. csákómákó bringa! szeretném megkérdezni, hogy mijen betűtípussal érted el, eme látszóságot? :) nagyon teccik :)) nekemis sikerült, csak másmien betűtípussal :)

 13. Kedves sery!
  Szerintem senki nem venne rossz neven, ha normalis stilusban beszelnel illetve, ha elolvasnad az elotted szolokat. Az elotted szolok is a betutipus felol erdeklodtek ;)

 14. heló, hát, hogyha neked ezzel rosszat okoztam, és akárki másnak, elénzést! így szoktam írni.. bocsánat! tupacko, elolvastam képzeld az előttem szólókat is, és nem találtam köztük a betűtípus nevét! ha tudod, megmondanád?
  köszönöm.

  Sery

 15. Sajnos nem tudom. Azert irtam amit irtam, biztos vagyok benne, hogyha valaki tudta volna, akkor eddig is megosztotta volna :)

  Minden jot!

 16. Halisztok!

  Azt szeretném kérdezni,hogy a multiply és a screen mit jelent magyarul mert ezek nélkül sajnos nem tudom megcsinálni.

 17. Az Országh László féle nagyszótár szerint:

  multiply – (meg)sokszoroz; (meg)többszöröz; szaporít; menny.: terjed
  screen – film: vetítővászon, mozivászon; távk.: ernyő, árnyékolórács, képernyő; fényk.: colour screen – színszűrő. ált.: elfed, árnyékol, leplez, álcáz, elrejt, vetít, szűr, rostál, szitál

  Csak a screen egy oldalt kitesz. Szinonima és jelentés van bőven, hál’istennek, van miből válogatni.

 18. Hol van ez a rasterize meg a merge layers. Mert én ezt a jobbegér gombos valamit nem értem?!
  Köszi!

 19. A Layer (réteg) palettádon kattints a rétegre jobb gombbal. Akkor előugrik egy helyi menü. Ott kell lennie a Rasterize Type vagy parancsnak. Ha nem látszik, akkor a paletta jobb felső sarkában található (jó kicsi) ikonra kattintva egy nagyobb tartalmú menüt találsz. Ha ott sincs, akkor meg kell csinálni a Layer főmenüből. Ott minden menüpont megvan. A menü közepetáján keresd!

  Azt jó tudni, hogy a jobb gombos helyi menüben mindig változhat a tartalom. Ott mindig csak az adott helyzethez a leggyakoribb parancsokat találjuk. Ha sem ott, sem a jobb oldali lenyíló menüben nincs, akkor jöhet a Layer főmenü.

  Egyébként egyre zsugorodnak ezek a helyi menügombok. 1152×864-ben már alig látni, főleg ott, ahol csak egy háromszög van, gombóc nélkül. Lassan már tényleg csak az fogja észrevenni, aki tudja, hogy ott kéne lennie valahol :)

 20. Gianni, ha megvagy a 9. pontig, tehát egyesítetted a szövegrétegeket, csak simán nyomsz egy Ctrl+U-t. Az egyből az Image/Adjustments/Hue-Saturation menübe visz. Ott alul kipipálod a „Cororize” négyzetet, aztán a három csúszkával eljátszogatsz, amíg színes nem lesz. Ha totál fekete vagy fehér a betű, akkor értelemszerűen a legalsó csúszkát is huzigálni kell. (Lightness – Világosság).

  Kevin, te vagy a harmadik – ha jól számolom – aki kérdezte a betűtípust. Nos, ha Zolee még nem árulta el, annak több oka is lehet. Vagy csak egy sima fontot alakított át (kitörölgetett az o betűből), vagy kézzel szerkesztette meg, és ezáltal lehet, hogy ez az ő logója, amit másnak így, ebben a formában nem illik használni.

  Keress a Gugliban valamilyen szögletes betűt, ami hasonlít hozzá! Ha pedig gyakorlott vagy a vektorgrafikában, akkor kereshetsz egy fontszerkesztő programot, és megszerkesztheted a saját egyedi fontkészletedet is. Szerintem ez egy jó ötlet. Ingyen fontot meg annyit találsz, hogy sosem érnél a végére, ha mindet kipróbálnád.

 21. oké oké azt értem megis tudtam csinálni de hiába nem szinezi pedig kipipáltam!!!

 22. Gianni, nem tudom elképzelni, mi lehet a hiba! Jó lenne, ha tudnál dobni a munkafelületről egy full screenshotot, amin látszik a kép is, amint szerkeszted, valamint a Layer palettád, és a Hue/Saturation párbeszédablak is. A Hue/Sat ablakot helyezd nyugodtan arrébb, míg a képernyőt lefényképezed, hogy jól látható legyen minden rajta. A screenshot már sok ilyen kérdéses esetben segített. Tedd fel valamilyen szabad képmegosztóra, mondjuk a képfeltöltésre, és linkeld be ide egy kommentben.

  Valami még eszembe jutott! Nem szürkeárnyalatos véletlenül a képed? Ha a Swatches ablakban rákattintasz bármilyen színre, és az eszközpalettádon az szürke lesz, akkor az a bibi! De ellenőrizd le. Image/Mode. Ha a Grayscale van kipipálva, kapcsold át RGB 8 bit/channel üzemmódba! De ha már összekeverted a rétegeket, akkor lehet, hogy újra kell kezdened az egészet…

 23. Fúúú köszi megoldódott és szép lett nagyon :d még egy kicsit módosítottam is rajta !

 24. Szia Zolee. Köszi a tutorialt, nagyon jó lett. Egy bajom van. … a szinezés csak a betűkre hat, és nincs a betűk körül az a szép ragyogás ami nálad. Nem része a tutorialnak, vagy béna vok??

  És egy kis segítség másoknak: multiply = szendvicspozitív, screen = szendvicsnegatív

 25. Amennyiben eljutottál a végéig, annyi csak a dolgod, hogy a kész térhatású szövegre teszel egy kis ragyogást. Jobb gomb a rétegen, ott kiválasztod a „Blending Options”-t, vagy a Layer paletta alján található „fx” gombra kattintasz, és kiválasztod az „Outer Glow”-t. A megjelnő panelen aztán beállíthatod a ragyogás színét, intenzitását, nagyságát és szóródását. Ennyi lenne az egész.

 26. Enterke:Nekem eltünik a merge layers hogy tom elöhozni hogy rá tudjak klikkelni???:S

 27. Azért, mert csak egy réteg van kijelölve! Egy réteget mivel keverjen össze, saját magával? Olvasd el, mit ír a tutorial! „Válaszd ki a szöveg Layere(KET)”! Nem egyet, hanem többet. Akkor majd lesz mivel összekeverni! Nem tudom, most milyen a tanterv, nekünk annak idején még volt rendszeresen felmérés értő olvasásból is, ma már ez lehet, hogy nincs. De akkor meg kár a szerzőnek vesződnie a tutoriallal, ha nem tudják elolvasni. ):(

 28. Nekem sem sikerült a ragyogás, a többi igen, de még nekiállok mégegyszer.

 29. Mégis, kinek szánod? Ha tutorialnak, akkor a lap tetején található linket használhatod. Ha csak úgy meg szeretnéd mutatni, a fórumban van megfelelő topic, azt hiszem „egyéni rajzok saját 5let alapján” a címe. Felpakolod valami szerverre, oda meg belinkelheted, és meglessük!

 30. neked akarnám megmutatni hogy megnézd, és megtudnád-e mondani hol a hiba…
  már felvannak töltve a link-is megvan, kérdesem hogy belinkeljem-e és megnéznéd-e

 31. Bocsi, el vagyok tévedve, szimultán több dologgal foglalkozom. Ha valamivel gondod támad, és egy ScreenShoton meg szeretnéd mutatni, azt nyugodtan linkeld ide be! Általában ki szokott derülni az alapján, hogy mi a hiba. Csak arra vigyázz, hogy egy hozzászólásban egy linknél több ne legyen, mert akkor fennakad a spamszűrőn, vagyis beleesik a moderációs sávba, és csak akkor kerül ki az oldalra, ha a gazdája elolvasta és jóváhagyta.

  Több linket úgy tudsz betenni, hogy direkt „elrontod”, mondjuk a http és a kettőspont közé szóközt teszel, az már bőven megteszi. Nem lesz ugyan kattintható, de meg tudom nézni, ha kiszedegetem belőle a szóközöket.

 32. Ja és mien szöveg layer-eket válasszunk ki a merge-hz ha csak 1 layer van? :O

 33. Ha elolvasod az oldal szabályzatát, esetleg választ kapsz rá, hogy miért „moderálódnak” ki egyes posztok. Az egyik ilyen, amit már leírtam, hogy egynél több linket tartalmaz. A másik eset, hogy pl önmagadnak válaszolsz, vagyis floodolsz, mondatonként küldöd a gondolataidat az oldalra. Ebben az esetben is szelektálhat az oldal tulajdonosa.

  Hogyhogy csak 1 réteg van? Amikor az ALT+ le/bal nyilakkal a térhatást kialakítjuk, minden nyomáskor újabb szöveg, újabb rétegre, új pozícióba kerül. Ettől lesz térhatású kinézete a szövegnek. Ha ez kész, akkor az összes szöveges réteget egyszerre kijelölöd a Layer palettán, mondjuk úgy, hogy a legalsóra kattintasz, majd nyomva a SHIFTet, a legfelsőre. Ekkor jobb gomb, és „Merge Layers”. Erről szól a 9. lépés. Ha nem így van, akkor valamit rosszul csináltál. Fuss neki még egyszer, és olvasd figyelmesen a szöveget. Nem olyan nehéz ez a tutorial.

 34. Sziasztok!

  Nagyon király kis tutoriál..!
  Azt megtudja valaki mondani, hogy nekem a betűk széle miért nem szép sima, hanem olyan „pixeles”?
  Előre is köszi..

 35. Azért pixeles, mert a 6. pont szerint raszterizáltuk, hogy torzíthassuk. Ezek után már nagyítani nem illik a szöveget, mert csúnya lesz.

 36. Köszi a segítséget, mert ezt se tudtam! De nem az volt a gond, hanem „vízszintes szövegezköznél” a finomítás volt elállítva…. De megoldva.

 37. Ja, igen. Sokféle simítást ismer a PS, csak nem szoktunk vele gyakorlatban foglalkozni, általában gyári beállításon dolgozik a legszebben. Persze néhány esetben ki kell kapcsolni a simítást, mondjuk, ha Windows-féle párbeszédablakot „hamisítasz”, mert azokon nem jól mutat a simított szöveg.

 38. Szia/sziasztok!A kérdésem az lenne,h miért nem lett fekete a hátterem?A színe változott ugyan úgy,mint a betűnek.(jelen esetben kék lett)
  A választ előre is köszönöm.

 39. Talán mert nem hoztad létre.

  Hozz létre egy új réteget, töltsd ki feketével, majd húzd a szövegréteg alá.

 40. Az új réteg létrehozása,az a „Duplycalt layer” lenne, vagy ez másképpen működik?

 41. Nem. A Duplicate (és nem Duplycalt) layer a réteg megkettőzése. Hozzál létre új réteget (Layer menü -> New layer), majd töltsd ki feketével (Shift+F5 -> Color ->#000000), majd húzd a szöveg réteg alá.

 42. Egyébként van saját oldalad,ahol bemutatod a ps fortéllyait?Láttam pár videódat is és rendkívül egyszerűen és érthetően magyarázod,mutatod a lépéseket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét