10 HOZZÁSZÓLÁS

 1. A másik meg az, hogy mint azt már egy másik tutorial kapcsán is megjegyeztem, el van kapkodva ezzel a felgyorsított sebességgel. Nincs hozzá komment; így aztán pont a kezdő számára lesz teljességgel követhetetlen az egész folyamat. Én persze tudom követni, de engem meg régen nem hat már meg a gombok készítésének titka, mivel ezen már túl vagyok egy ideje.

  A tutorialokat nem lárpúrlár készítjük, hogy felvágjunk vele, hanem azért, hogy a tudatlanok tanuljanak belőle. Nagyon jó kis progi az a Camtasia Studio, amivel készült; sokkal többet ki lehet hozni belőle. Ez így csak össze van hányva.

  Nem beszélve arról, hogy ilyen típusú tutorial tucatszám található a YouTube-on, így csak a hegyre a halmot gyártjuk. Én legalább megpróbálom magyar nyelvű szöveggel kiegészíteni őket, mert abból igencsak kevés van.

 2. nincs felgyorsítva, meg egyébként is nem sok ész kell hozzá , hogy néha rácsattintson az ember a megállás gombra

  ilyen kinézetü gomb nincs, csak hasonló és azok nem HD minőségben vannak, ami azért jó, mert minden érték tisztán kristálytisztán látszik ha teljes képernyőre teszi az ember

 3. meg leutánzásoz nem kell sok ész, csak szem, szóval teljesen feleslegesnek érzem a kommentálni

 4. 1. A tutorial videóim nincsenek felgyorsítva.
  2. Pont ilyen videó nincs a youtubon. Meg itt király megoldás látható, kivéve, ha mégsem. Van az úgy. :)
  3. Ez a max HD minőség amit a youtubra fel lehet tenni, szóval ez azért is jó mert kristálytisztán látszik minden, ha teljes képernyőre teszed, meg benyomod a hd gombot.
  4. Nem kommentálom a videót, mert utánozni egy majom is tud, szóval akkor minek pluszban beszéd alá?

 5. Tudtam, hogy kötekedésnek veszed, holott nem szántam annak. De azért néhány dologra rávilágítok.

  1. Nem mindenkinek van olyan sávszélessége, hogy élvezhesse a YouTube-on a HD minőséget. Tanyára egyelőre még nem hozzák be a 2 Mbitet sem.

  2. Kommentálni azért kell, mert pont hogy nem majmokat idomítunk, hanem embereket tanítunk. Én azért szoktam kiegészíteni egy-egy szöveggel, hogy értse is a tanuló, hogy mit miért kell csinálni. Mert egyébként csak nagyon nehezen esik le a tantusz. Mit könnyebb megtanulni? Amit elmagyaráznak, vagy amire keserű tapasztalatból, sok szívással kell rájönni? Szerintem az előbbi.

  3. Jó bika géped lehet, ha Camtasia felvétel közben ilyen iramban tudsz dolgozni :) Engem minimum zavar a kurzor villogása, no és ugye megoszlik a feladat, így kegyetlen be tudja lassítani a PS-t.

  No, ennyi lett volna mindössze. Ettől kezdve csinálja mindenki, ahogy neki tetszik. Én mindenesetre magyar szövegű videókat töltök fel a témában, mert az – mint mondottam volt – igen kevés van.

 6. persze valamihez kell duma, például programozáshoz, de photoshophoz nem igazán, meg amihez nagyon kell, ahhoz ott van a youtube felírásozó lehetősége, vagy magába a videóba bele írni a szöveget

 7. Azért ezzel vitáznék, miért ne kéne duma? Abból még nem lehet baj :o)
  Egyébként BonFire-el értek egyet, mármint abban hogy én se vagyok oda a videós tutokért, általában ki is hagyom őket. Ezt persze megnéztem, bár nem tanulás céljából, mivel érdekel a PS “scene” :o) Viszont itt nem ez zavart, inkább az hogy egy olyan gomb készült ami simán bent van alapból a stílusokban, és valljuk be nem is túl szép.
  Elnézést kérek Csabától, mivel ő jó szándékkal készítette a videót, csak sajnos szakmailag nehéz megállni a kritikát. Amúgy meg köszi, remélem még sok és jobb videót készítesz :o)

 8. Maximálisan egyetértek a két sráccal, mivel a tutorial pont hogy az oktatásról kellene hogy szóljon, nem pedig a “csináld amit én osz’ akko megvan a tuti”. Ráadásul, ha már az embosst, birizgálod, akkor főképp szükség lenne a magyarázatra.
  Témája pedig low level, mert hogy ebben semmi extra nem volt.
  Egyebekben pedig thx, a készítésért, a jó szándék a lényeg. :)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét