Matrix effekt

Lehet egy kicsit megkésve , de ez az effekt més mostanság is igencsak megállja a helyét .

1.) Hozzunk létre egy 500*500 px új lapot 72 dpi és fehér háttérrel.Nyomjuk meg a „D” betűt ezzel a gombal alaphelyzetbe állítjuk a foreground , és a backround colorunkat.

2.) Tehát most akkor van egy fehér hátterű 500*500 új lapunk . Menjünk most a „FILTER > TEXTURE > GRAIN” menübe és használjuk az alábbi beállításokat3.) Következő lépésként használjuk a „NEON GLOW” effektet „FILTER > ARTISTIC > NEON GLOW” és használjuk a következő beállítást.

4.) Máris kezd pofásodni a kis matrixos hátterünk , de még nincs készen . Most menjük a „FILTER > STYLIZE > GLOWING EDGES” és alkalmazzuk ezeket a beállításokat .

5.) Következő lépés a „FILTER > BLUR > RADIAL BLUR”


Egy ehhez hasonló képet kell kapnunk …

Nos ennyi , ugye nem is volt nehéz … Sok sikert a további képeitekhez .

by : ShAdE

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

19 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Az oldalon jó néhány helyen fel van tüntetve, hogy „Photoshop”! Ha vettél volna magadnak annyi fáradságot, végig olvalsod a cikket, valószínűleg észrevetted volna, a cikk alatt a szép kövér kérdő és felkiáltójelek mellé írt szöveget! Vendégségbe is úgy mész, hogy berúgod az ajtót?!…

 2. Ez azért engem érdekelne, hogy az olyanok hogy találnak ide, akiknek fingjuk sincs róla, hogy pl. mi az a Photoshop…

 3. Van benne valami! Én például úgy tévedtem ide egy jó évvel ezelőtt, hogy meg akartam tanulni a Photoshopot használni, és beírtam a keresőbe, hogy „Photoshop tutorialok”. Erre kidobta a linkeket, megnéztem és itt kötöttem ki. Tehát én konkrétan kerestem. De azt én sem tudom, hogyan lehet így beesni egy oldalra, és máris kérdezni ész nélkül! Arról nem beszélve, hogy van egy olyan érzésem, hogy a mostani iskolásokat nem tanítják meg olvasni, csak írni:D Érdekes módon, úgy tűnik, hogy bármekkora figyelemfelhívó jel lehetne az oldalon, akkor sem vennék észre.

  A mai srácokat olyan szinten bombázzák a különféle vizuális elemekkel amivel nap mint nap a weben találkoznak, és csak akkor vesznek észre valamit, ha kiugrik a képükbe egy rikítóan villogó meg ugráló Flash, ami ha lehet, még dudál is, meg zenél. De mivel ez az oldal nem tartalmaz ilyen elemeket, nem meglepő, hogy figyelmen kívül hagyják, lett légyen az bármilyen figyelemfelhívó. Viszont ezt az oldalt éppen azért szeretem (többek között) mert nincsenek rajta ilyesmik, és remélem a jövőben sem lesznek.

 4. Egyetértek!
  Ha nem látom nem hiszem el, hogy megkérdezte!!
  A villógó reklámokat én is utálom. Én vhogy oda se nézek, de sajnos egyre több van belőlük.
  Kevés az ilyen hasznos oldal mint ez, ahol rengeteget lehet tanulni, és nyugis kinézete van.

 5. BonFire!
  Én is ugyanazt írtam be a Google-ba, mint te! :D

  Szerintem is nagyon jó oldal ez, rengeteg segítség van rajta, (többsége) érthetően van megfogalmazva és nem túl nehezek. Aki meg nem tudja, mi az a PhotoShop, nézzen utána, és nem kell hülye kérdésekkel bombázni a népet!

  Én is még iskolás vagyok, de ki nem állhatom az ilyen flash-es kaksikat, valahogy nekem nem jön be az ilyen jellegű cucc.

  Hogy a tutorról is mondjak valamit, szerintem nagyon klassz, grat. érte ShAdE-nek!

 6. Én már régen nem vagyok iskolás, és ezt a szót nem is értem „kaksikat” :) A tutorial is használható, én is megcsináltam régebben. Hacsak annyit nem tennék hozzá, hogy a háttérben lecsorgó karaktereket utánzó Glowing Edges effekt nem az igazi. Ha valaki tényleg jó mátrixos hátteret szeretne csinálni, keresnie kell egy japán katakana fontkészletet, és szépen megszerkeszteni. Természetesen a filmben a katakanák között feltűntek számok is, meg európai karakterek is, sőt néhány tükrözve, ezekkel együtt kell variálni, és akkor tényleg igazi lesz. De ez igazi türelemjáték és elég babra munka, tehát mindent összevetve azért elég jó választás ez a Glowing Edges effekt is.

 7. már a grain résznél elakadtam :@magyar photoshop miatt:@ és nemtom h textura mi lenen maagyarba,,.. me olyan nincs :s

 8. Sziasztok!
  Na nekem minden rendben ment, vagyis nem teljesen, nekem valamiért lila lett a mintázat. Szóval fekete a háttér meg minden, de nekem ahol nektek ZÖLD, nekem ott LILA, végül is így is elég ütős.
  Ja és még azt szeretném megkérdezni, hogy a szöveget valamilyen különleges módon lehet ráírni, hogy ilyen szép legyen? Vagy csak simán írjam rá és kész?
  Előre is köszi.

 9. Nem figyeltél oda! A harmadik képen látsz alul egy zöld színű téglalapot. Arra kell rákattintani, és kijön a színválasztó ablak. Ott beállítod az RGB zöldet, vagyis a #00FF00-t, és akkor zöld lesz.

  A szöveget úgy írod, ahogy tetszik. Bármilyen színnel írhatod, bár ehhez az effekthez a fehér szín passzol, és adni kell neki egy ugyanolyan színű zöld ragyogást (rétegstílusok/Outer Glow), mint a betűknek. Akkor fog szépen mutatni. Mint a wallpaperen, amit eggyel feljebb belinkeltem.

 10. Jajj.
  Rájöttem. A felső szín át volt állítva.. Átállítottam Feketére, és már minden jó.
  Mindegy köszi azért a segítséget :)

 11. Szerintem te pont negatívba csináltad. A lila ugyanis a zöld negatívja, a feketéé meg a fehér. Ha nyomsz egy Ctrl+I-t, akkor a fekete alapon zöld bogyók átváltanak fehér alapon lilába.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét