Mintázat, avagy pattern készítése I.

Biztos láttatok már olyan képeket, amin halvány csíkok voltak, vagy pöttyök, vagy ilyesmik. Ebben a leírásban ennek az elkészítését mutatom be.

1. Nyiss egy új 5x5px nagyságú, átlátszó hátterű képet, majd nagyítds ki 1600%-ra, így könnyebb vele dolgozni.

2. Először is definiálnunk kell a mintázatot. Ehhez nyomd meg a D gombot, hogy a színek visszaálljanak az eredetire, és válaszd Foreground colornak a feketét.

3. Az eszköztárról Válaszd a ‘Line tool’-t, vagy nyomj U-t. A kép bal alsó sarkából húzz egy 1px vastagságú fekete vonalat a jobb felső sarokba.

4. Edit -> Define Pattern… Adj neki egy nevet, pl.: Ferde vonal, vagy amit csak akarsz, majd bezárhatod a képet. (nem kell elmenteni!)

5. Most nyisd meg a „becsíkozni” kívánt képet, majd kattints a ‘Paint Bucket Tool’-ra (G), és a fent a ‘Fill’ legördülő listából válaszd a pattern-t, mintázatnak pedig keresd meg az előbb elmentett csíkot.

6. Az új képre készíts egy új layert, és az ‘Opacity’-t állítsd mondjuk 31%-ra.

7. Majd kattints az egérrel, hogy kitöltsd a layert. Kész is vagyunk!!! Ha még nem jól látszik az eredeti kép, kicsit állíthatsz a ‘Layer Opacity’-n.

8. Nem csak csíkokat használhatsz egy kép átalakításához, itt van pár ötlet, hogy pl. még miket.

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét