Örvény

Egy gyos és igen kis hasznos tutort mutatok be, ami nagyon hasonlít a régi forgótárcsás HAJDÚ mosógépek üzemeltetése közben fellépő jelenségre :)). Lehet, hogy ez egy kicsit durva megfogalmazás volt, de gyerekkoromban mindig néztem azt az örvényt amit a kis masina csinált.

Ha nem rendelkezel képpel akkor tőlds le ezt.

Jobb klikk a képre és mentés másnéven !

1.) Természetesen nem szükséges a tutorhoz ez a kép, bármilyen kép megteszi. Nyissunk meg tehát egy képet. “FILE > OPEN” (CTRL+O) “Crom”-ozzuk be a képünket, az alábbi módon. “FILTER > SKETCH > CHROME” itt adjuk meg ezeket az értékeket.

2.) Egyelőre még szinte semmit nem lehet látni ebből a képből, s bár ez a fázis talán nem a leglényegesebb elemet a tutornak, de szükséges. Menjünk a “IMAGE > ADJUSMENTS > HUE/SATURATION” (CTRL+U)-ra.

3.) Természetesen olyan színt állít be mindenki ami neki a szimpatikus, most menjünk a “FILTER > DISTORT > GLASS…” opcióra és adjuk meg a következő értékeket.

4.) Most jön az a lépés, mikor radiális eltolást használunk, ezzel is kihangsúlyozva magát az ÖRVÉNYT . “FILTER > BLUR > RADIAL BLUR”

Ismételjük meg ezt a lépést még 1* (CTRL+F), és ezzel kész is lennénk. Hát igen … az én rajzom egy kicsit sötét lett, de szerintem látható.

Sok sikert a Tutorhoz !

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét