Photoshop actions

“A photoshop actions hasznosítása szekvencia jellegű képeknél, egy komplett réteg-effekt tutoriallal összekötve. Sok szeretettel ajánlom mindenkinek ezt a tutorialt, aki szeretne esetleg egy egész galériányi anyagot saját effekttel ellátni. Hosszú időt és energiát lehet megtakarítani a photoshop action-ök használatával.”
rafi

Video mérete 2465kb
Video formátuma flash

letölthető videó

Photoshop actions – basics video

9 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Hasznos volt ez a tudor. Egy jó mód arra, hogy hogyan varázsoljunk festményhatást a képekre. Természetesen rengetegféle különböző más módon is el lehet ezeket készíteni, de mindig tanul újat az ember. Én még pl. sohasem használtam ezt a fitlert, de tetszik. Az actionök pedig nagyon hasznosak lehetnek azoknak is, akik csak egy-két dologra használják a programot. Mondjuk átméretezésre, vagy színkorrekcióra. Érdemes rászánni a figyelmet.

 2. Tényleg jó ez az action script, én egy pár hete jöttem rá, hogy jé de jó, hogy van ilyen is a photoshopban.
  Egy kérdésem lenne:
  Egy bizonyos műveletsork kéne ismételnie, de az ismétlések közt elkéne menteni mindig eggyel nagyobb számú (img001, img002…) névvel, majd folytatja. Mindaddig amíg megnem ismételte a megadott számú alkalommal.

 3. hello! nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy töltöttem fotosop action fájlokat de nem tudom berakni a fotosoppba és nem tudom használni ((((((

 4. Hy!
  Tudok olyat elkövetni, hogy azt mondjam egy action végén hogy kezdd elölről az egészet?
  mondjuk:

  …. effekt…
  ….save as… ENTER ENTER…
  …close…..
  ….goto effekt <———– ??????????Na ezt bizos nem Basicban kell mondani, de hogyan?

  Köszönöm előre is, ha van megoldás :D

  Üdv: krabat

 5. Sziasztok!

  Tudnátok-e segíteni, hogy hogyan lehet photoshopban lévő objektumot vektorossá alakítani?! vagy csak ha körbevagdosom?

  Köszönöm előre is a választ

 6. OZ: Nehezen… Ha készítesz egy kijelölést, akkor a path (görbék) panelen lehet kijelölésből munkagörbét konvertálni. A másik lehetőséged, hogy rögtön a PS vektoros eszközeivel jelölöd körbe (pen tool). Egy nagyobb, összetettebb ábránál azért ez idő, és sok görbe lehet.

  krabat: a kérdésed nagyon jó! Én minden megszokott dolgomra külön kis eksönt mentettem el, ilyesmire amit kérdezel, még nem volt szükségem. Öreg basic-os rókának érthető volt teljesen amit írtál…
  Yah, a megoldás? Van! Elindítod az új rögzítését, és amikor kell, akkor klatty a már korábban felvett művelet lejátszására, és folytatod a munkát. Ha vége, akkor rögzítés álj, és szépen integrálta a korábbi műveletet az újnak pl. a közepére.

  Nekem az eksönből a relatív mappa hivatkozások hiányoznak, lehet, h megoldható, nem keresgéltem…
  Konkrétan: CMYK készülő cuccot konvert RGB, mentés az asztalra, ez OK.
  De amikor save as .tif és azt az aktuális munka könyvtár tiff mappájába (tehát mindíg máshova, ha a sajátgép/D:/… útvonalat nézzük) szeretném menteni, akkor mindíg a rögzítéskor megadott D:/mappa/tiff/ helyre rakná… ehh

 7. nekem nincs meg hogy hol lehet megnyitni még mindig..Load Brush,Load File van..de Load Action nincs…pedig a kis háromszögeknél is meglestem..

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét