Photoshop fotó retusálás – előtte és utána – 1

A sztárok sem olyan szépek és tökéletesek, mint azt a média állítja. Jöjjön pár kép “előtte és utána”, ahol bal oldalon a Photoshop előtti állapotot, az eredeti fotót lehet látni és jobbra tőle azt, amit a retusálás végén lehet látni.

photoshop-elotte-utana-1.jpg

photoshop-elotte-utana-2.jpg

photoshop-elotte-utana-3.jpg

photoshop-elotte-utana-4.jpg

photoshop-elotte-utana-5.jpg

photoshop-elotte-utana-6.jpg

photoshop-elotte-utana-7.jpg

photoshop-elotte-utana-8.jpg

photoshop-elotte-utana-9.jpg

photoshop-elotte-utana-10.jpg

photoshop-elotte-utana-11.jpg

photoshop-elotte-utana-12.jpg

photoshop-elotte-utana-13.jpg

photoshop-elotte-utana-14.jpg

photoshop-elotte-utana-15.jpg

photoshop-elotte-utana-16.jpg

photoshop-elotte-utana-17.jpg

photoshop-elotte-utana-18.jpg

photoshop-elotte-utana-19.jpg

photoshop-elotte-utana-20.jpg

photoshop-elotte-utana-21.jpg

photoshop-elotte-utana-22.jpg

photoshop-elotte-utana-23.jpg

photoshop-elotte-utana-24.jpg

photoshop-elotte-utana-25.jpg

photoshop-elotte-utana-26.jpg

photoshop-elotte-utana-27.jpg

photoshop-elotte-utana-28.jpg

photoshop-elotte-utana-29.jpg

photoshop-elotte-utana-30.jpg

Csudálatos dolgokat lehet csinálni Photoshop-val, ugye? :D

18 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Ezért nem nézek magazinokat. Nem photoshop munkákat szeretnék látni, hanem természetes kinézetű embereket. Inkább nézek művészfotós weboldalakat.

 2. Én azt mondanám, hogy nincs gond még a magazinokkal sem, nyilván mindenki szívesebben néz egy szebb arcot mint egy csúnyát. :) Csak tudni kell helyére tenni a dolgokat és nem mindent elhinni, amit elénk tesznek.

 3. Láttam egy videót, h szifon került címlapra, és az mekkora meló volt… http://www.youtube.com/watch?v=rqC2xpCaG80
  A profi fotók ellenére is PS-el lett a kijelző, meg az árnyékok megrajzolva.

  Emberekkel még nehezebb a dolog (amúgy is, meg az alak bonyolultsága miatt is). Szerintem is szükség vmennyi igazítás a képeken, de a műmárvány bőröket nem kedvelem.

 4. Itt az első képen tetszik ahogy megdúsították a csaj haját, de szvsz ezt egy fotó előtti rendes fodrász is megcsinálhatta volna. Ez már a digitális elkényelmesedés világa. Akár meg se mossa, hadd lógjon zsírosan a képébe, majd a Photoshop kijavítja neki.

  A türkizkörmű vörös csajszi fényképét meg szvsz túlfényesítették. Eltűntek a szeplőt, de a részletek egy része is, amiért kár.

  Azt pedig végképp nem értem, hogy Madonnának miért kell még 70 évesen is félmeztelenül fényképezkedni. Már rég nem ő a tinisztár, a fiúk nem az ő képeire gyúrnak. Anyámra sem vagyok kíváncsi ilyen szerelésben, pedig majdnem egyidősek. Pont ettem, mikor megláttam ezt a képet, hát egyből kifordult a számból a falat…

 5. Pár fotósnak dolgozom tablóképek retusálásán, a munka legnehezebb része az, hogy belőjem a fotós elképzelését a retusálás mértékéről. Eltérően gondolkodnak dolgokról, van aki porcelánbabákat akar látni, van aki csak egy szolid igazítást. A legcélravezetőbb szerintem, ha nem akarunk más embert láttatni ezeken a fényképeken, csupán annyit változtatok, hogy az alany úgy nézzen ki, mintha élete legtökéletesebb napját élné, nincs allergiás szeme, táskákat a kezében viszi, nem a szeme alatt, tegnap nem rúgott be és nem cserepes a szája. Persze mindezt megfelelő világítással, sminkkel kellene megoldani, főleg a postolt képeken, ahol cölöbök vannak lencsevégen.

 6. Teljesen egyetértek, hiszen a mi érettségi tablónkon sem történt retusálás, annak ellenére normálisan be tudták lőni a nebulók ábrázatát. Persze nem baj, ha valakinek épp egy nagy pattnás nőtt az orra hegyén, mert azt egy kattintással eltüntethetjük, mivel nem állandó bőrhibáról van szó, vannak azonban olyan képű emberek, akiknek mintha felszántották volna az arcát. No, az ilyet most tök fölösleges kisimítgatni, hiszen életben nem úgy néz ki, és sosem lesz olyan a bőre.

  A fotós hozzon magával egy sminkest és egy fodrászt, jó gépet és lámpákat. Ha egy két karikás szem van ezek ellenére, azt ki lehet retusálni, a többit hagyni kell.

  De természetesen a megrendelő szava szent. Ha azt akarja, hogy le kell gyalulni a képüket, akkor nincs mese, meg kell tenni. Aki fizet, az dirigál. Sajnos sokszor rosszul, mert nem a tapasztaltabb szakembernek hisznek, és műanyagbabákat csináltatnak az alanyokból.

 7. Valaki tud egy olyan linket beirni,ahol olyan arc retusáló program van amit ingyen le lehet tölteni?

 8. Photoshop-hoz rengeteg plugin van ami retusálásra jó, kicsit utána kell olvasni. Személy szerint én a Imagenomic Portraiture v.2.3 verzióját használom, ami alap állapotban fizetős ugyan, de minden re van megoldás, ha nagyon szeretnénk…

 9. Ezek miatt szoktak nagyokat csalódni az emberek a celebekben mikor meglátják őket élőben^^
  Egyebként, hogy erősítsem az elöttem szóló válaszát :
  “Igen a pénz nem fontos, ha az embernek van elég esze és kitartása”

 10. Fú! Téli retusőrtanfolyam mezőgazdasági idénymunkásoknak? A retusálás és az öncélúan vakmerő szétpancsolás között igenis van különbség. Már nem vállalok retusálást (tehát mondhatom), hogy bár a régi retusálásaimat (lásd link) is kissé erősnek tartom már, de amit itt láttam az egy gerilla-ellenreklám a Photoshopnak:)

 11. Én majdnem minden amatőr képbe belenyúlok és retusálom, már ha tartósan meg akarja őrizni a gazdája. Ráfér az mindre. Az otthoni képek ritkán készülnek profi körülmények között, és ezer sebből véreznek. Csillog az arc, vörös szem, éppen akkor kinőtt átmeneti pattanások – az ilyeneket mindig el szoktam tüntetni.

  A múltkor hegesztettem egy képet a nővéremről és jóanyámról. Alapból nem volt rossz, mert én készítettem manuális beállításokkal, de azért némi finomítás rászorult arra is. A szemeket ragyogóbbá, élettelibbé szoktam kissé tenni. Az öregasszonyok ajka fölött megjelenő kis bajuszkát is érdemes eltüntetni, ha tripla tokája van, abból is lehet kissé simítani, de persze ügyelve arra, hogy ne essünk át a ló másik oldalára, és ne legyenek rajta műanyagfejek.

  Mindent csak diszkréten, szolidan.

 12. szia nekem egy ijen program kéne a neten amit itt láttam ingyenesen egy két képet szertnék retusálni! hogy van rá lehetöség? előre is köszi.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét