Realisztikus árnyék készítése

Az drop shadow nem segít túl sokat, ráadásul nem is néz ki valami reálisnak, főleg ha egy figurát/embert vagy egyéb dolgot minnél élethűbben akarunk megjeleníteni. Lássuk, hogy is készíthetsz valósághű árnyékokat: ( Kattints a képekre a nagyobb méretért).

1. Készíts egy új képet fehér háttérrel, a méret az nem fontos csak férjen el rajta a figura és az árnyéka. Illeszd be a figurát egy új layer-re.

2. Készíts egy új layert a háttér és a figura közé.

3. Jelöljűk ki a figurát a legegyszerűbb ha a CTRL gomb lenyomása mellett rákattintasz a figura layer-re. Ezután pedig kattints az űres layeredre és töltsd meg a kijelölést fekete színnel. Természetesen most még nem igen látszik mert ez felett van a figuránk ami eltakarja.

4. Itt jön a nehezebb része a dolognak az Edit/Transform menű alatt található opciókkal (Rotate, Distort stb) forgasd el abba az irányba amerre az árnyékot szeretnéd és torzítsd el úgy hogy nagyjából paszoljon a figurához. Amint sikerűlt alkalmazzuk a Filter/Blur More opciót addig amíg elég homályos nem lesz az árnyék körvonala (általában 3-4x elég alkalmazni, persze ez ízlés kérdése).

5.Vegyűk az Opacityt 40 % körülire és készen is vagyunk.

Szerző: Overdrive

9 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Köszönöm a leirást, már régóta kerestem valami hasonlót, de nem találtam, ez igen jó, de mi van akkor ha nem fehér a hátér és rávetül az árnyék valamire, m ondjuk egy székre, akkor meg van törve, valmi hasonló leirást nem tudol, vagy te nem tudsz rajtam segiteni.

 2. olyankor használj valami deformáló eszközt (nem biztos hogy ps-ben is így hívják: deform), legyen halványabb és elmosottabb az árnyék (csak mert úgy könnyebb szórakozni vele).

  mellesleg ez már nem fotosop probléma, aki rajzolni tanul (kézzel), annak se két pillanatban tanítják meg hogy hogy lesz tökéletes az árnyékolása. vagy modellel, vagy fényképen kell tanulmányozni hogy milyen a valóságban. gyakorolni kell nagyon nagyon sokat (vagy választani egy olyan fényszöget, aminél nem vetül az árnyék a székre :D)

 3. Fúú csak pár napja foglalkozom a photo shopal de egyre jobban lenyűgöz nagyszerű leírás köszönöm.

 4. Ilyen típusú képet hol találok vagy a google-ben milyen címszó alatt találok.
  Valaki segítsen!
  Köszön előre is.

 5. Belu, ne büntess… azért ennél több kreativitás kellene.
  Több lehetőséged van. Az első, h keresel egy tutorialt, amivel pl. a saját fotódat mangásítod…
  A google is jó 5let, főleg, ha a kulcsszavakat is tudod…
  persze segítek is: kulcsszó lehet: anime, manga, és ehhez kombózod a girl vagy a woman szót… Az anime school girl keresésre kifejezetten kellemeseket talál6sz. A hentai-ról nem is beszélve… lol

 6. Nem úgy? Hát hogyan? És baj az, ha nem úgy jelenik meg? :P A tutorial ugyan 3-4 pixeles elmosást javall; természetesen minél nagyobb a kép (illetve az alak), arányosan annál nagyobb számot kell megadni. Erre nincs recept, mivel képfüggő. Én mindig azt mondom, hogy szemre kell beállítani. Nem kell a számokkal törődni.

 7. Szia!
  nagyszerű ez a leírás és nekem is működik. A kérdésem az lenne, hogy mit kell még tennem, ha én nem képet, hanem ecsetnek szeretnék árnyékot készíteni. Nekem az ecsetnél nem működik, mert mindig az ecset fekete-fehér árnyékolt képét kapom, nem pedig egyszínű fekete sziluettet. Mit kell másként csinálni mint a képnél?
  Köszi szépen

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét