Régi, égett papír

Íme egy kis segítség, hogy hogyan lehet egy régi papírt előállítani, ami ráadásul még meg is égett :-)

kész kép

1.)
Hozzunk létre egy tetszőleges nagyságú új képet.

2.)
Egy réteget öntsünk le #E9C789-es színnel. (Aki nem értené, ez egy hexadecimális számrendszerben megadott szín, ami az RGB színeket határozza meg.). Ezt az értéket úgy is meg lehet adni, hogy a festő színre rákattintunk és az elővillanó ablak legalsó részébe beírjuk.

3.)
A Lasso Tool eszközzel jelöljük ki a kívánt formát a papíron. Akár lyukakat is vághatunk rá. Ha készek vagyunk akkor nyomjunk egy Inverse-t és utánna egy Delete-t.

kiválasztott kép

4.)
Rakjunk a képre árnyékot is. Mondjuk a beállítások legyenek (de persze mindenki saját izlése szerint állitgassa:): 1/5/21

5.)
Ha ezzel is megvagyunk, akkor a Filter/Texture/Texturizer szqrőt engedjük rá (Top Right és az eredeti beálitások jók, de itt lehet kisérletezgetni:-)

texturizett kép

6.)
Duplicate layer és a keletkezett rétegről szedjük le a Style-t. Jobb klikk a rétegen és ott a Clear Layer Style -t válasszuk. Ezek után pedig egyesítsük a rétegeket:-)

7.)
Na akkor most egy Filter/Noise/Median jön kb. 8-as értékkel. Na így már kezd egy kicsit hasonlítani, nemde?

Median-os kép

8.)
Duplicate layer és ezen a rétegen jöjjön egy kis Burn Tool shadow típussal 4-11% OPACITY-vel. A burn eszköz haszálatához ugye ott a példa az első képen:-)

9.)
Ezzel készen is vagyunk.

Én még elláttam egy barna háttérrel, hogy kicsivel jobban nézzen ki. :-)

By: qazw

8 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szia! Utolsó lépésnél mi az a born tool és hol találom?? Nekem sajna csak magyar PS van és az online szótár se ismeri a kifejezést… :(

  2. Sziasztok! Én nagyon kezdő vagyok,hogy keverem ki a színt és hogy öntöm le vele??És melyik réteget,kell egy újjat csinálni?

  3. Peti, a color picker-rel tudsz színt kiválasztani és a paint bucket tool segítségével tudod leölteni (vagy lefested brush használatával). Kicsit mélyedj el a program kezelőfelületében, nézd meg mi mire való mert az alapok nélkül nem fognak menni a leírások sem.

  4. Annyit azért segítenék, hogy a Color picker gyorbillentyűje az “I”. Katt a kép egyik pontjára és a palettád azt a színt veszi fel. Kitölteni olyan színnel pedig Alt+Backspace.

    Hasznos dolog megtanulni a gyorsbillentyűket, már legalábbis a gyakrabban használtakat. Később úgy megy velük a munka, mint a villám!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét