Retro háttér készítése

Ebben a tutorialban egy retró 60-as évekbeli TV show hátteret fogunk készíteni! Kezdjünk is hozzá!

1.) Készíts egy 700 x 700-as méretű, #1D6FA8 háttérszínű új képet.

2.) Csinálj egy új réteget. A „Polygon Lasso Tool„-lal csinálj egy ilyet kijelölést:

3.) Töltsük ki a kijelölést a háttérnél egy picivel világosabb színnel. Én #3295DA -t használtam. Ezután CTRL+D a kijelölés visszavonásához.

4.) Kettőzd meg ezt a réteget. Ezután: Edit->Transform->Flip Vertically.
Menj tovább és nyomd meg a ‘V’ gombot, a ‘Move Tool’ elővételéhez, és helyezd el így a megfordított réteget:

5.) Próbáld beigazítani a háromszögeket amilyen közel csak lehet:

6.) Nyomd le CTRL+E kombinációt hogy egyesítsd a két réteget, majd kettőzd meg újra! Ezután: CTRL+T hogy elővedd „Free Transform Tool„-t. Vidd a kurzort a jobbfelső sarokban lévő körre és fordítsd el az alakzatot így (kép)!Nyomd le az ENTER-t a forgatás befejezéséhez.

7.) Most jön a mókás része a dolognak…
Nyomd le a CTRL+SHIFT+ALT+T kombinációt, egyidőben az összes gombot! Az utolsó változtatás megismétléséhez… ez meg fogja forgatni az alakzatot az előre beállított mennyiségben.

8.) Folytassuk a CTRL+SHIFT+ALT+T kombináció nyomkodását, addig amíg körülbelül eléred ezt a képet.

9.) Ha szeretnél egy kis mélyítést adni, menj tovább és lapítsd össze az összes réteget (kivéve a hátteret), és adj egy kevéske „Inner Glow„-t, ezekkel a beállításokkal:

10.) Egy másik lehetőség: „Filter->Distort->Twirl” és egy elég érdekes effektet fogsz kapni! ;)

Köszönet a tutorial-ért Photoshop Tower -nek. Eredeti Tutorial.

Ha valami gond merülne fel, nyugodtan írj a fórumra!
Cony

19 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Cső hallod kajak jó csak annyit hogy a buborékokat hogy kreáltad?? mert az úgy zsíír

 2. nagyon eteszik ez aretró háttér. Én is szeretnék ilyet csinálni. Ha ez egy program akkor küld már el honnan szedjem le mert én nem tudom.

 3. Érdekes, ez 468 mega. :| Kipróbáltam multkorában egy tizedekkora méretű (48 MB) „lite” verziót, minden funkció benne volt, amit eddig itt láttam… És szerintem nem is 30 napig működött, legalábbis semmi erre utaló jel nem volt. (A legalitásáról nem tudok nyilatkozni. :D )

  A trialhoz egy kis könnyítés (hogy ne kelljen regisztrálni): http : / / filehippo . com / download_photoshop /

 4. kössz:) mongyuk azt gondoltam hogy valami iesmi csak nem vágtam hogy is kéne a buborékot megcsinálni de már megoldódott kösz

 5. zoleytaylor: nem tudom, hogy miről van szó, (gondolom a PS-ről). Én az Adobe-ról töltöttem le a CS3 trialját, és mint fent említettem, sajnos kíméletlen módon számlálja a napokat. És amit már fent is említettem, éppen ma jár le. Megnézem, amit írtál, és beszámolok róla. Láttam, hogy sok torrenten fenn van a full teljes crack változata is, csakhogy ugye .torrent kiterjesztéssel, amihez halovány gőzöm sincs. Mondjuk ahhoz is letötlöttem a BitTorrent nevű progit, de az sem tudta megnyitni, úgyhogy abba is hagytam ezt a dolgot. Sanjos én az ilyen jellegű dolgokhos nem vagyok elég képzett. Azt viszont nem gondolnám, hogy amennyien használják kishazánkban a Ps-t, azt mindenki legálisan vásárolta volna meg. Egyszerűen nekem egy évi jövedelmemből sem telne rá. Ez a régi 6-os, amellyel dolgozom, úgymond apai örökségem része. Egyszer már valaki rosszindulatú megjegyzést címezett nekem, de sajnos melléfogott, nem is reagáltam rá. Mivel a fórumon személyesen nem ismerhetjük a másikat, nem biztos, hogy egyből rá kellene támadnunk. Azért nem is kommenteltem, mert egyrészt offtopic lett volna, másrészt viszont eléggé rosszul esett. Örüljön neki a rosszindulatú illető, hogy nem hagyta el korán az édesapja, és ha csak egy kiváló programot tudtam tőle örökölni, ne sajnálja ezt tőlem.

  Bocsánat, ha offtopic lettem volna, de ez már az ominózus eset óta kikívánkozott belőlem.

 6. mégegy off:
  torrentekhez töltsd le az utorrent pont com-ról a legújabb klienst és nyelvi pakkot, ha egy könyvtárban vannak amikor elindítod a setupot, akkor kiválaszthatod hogy magyar legyen. elindítod a programot, bejön egy egyszerű beállítás panel, amin ellenőrzöd hogy a felkínált port szabad e… (valószínűleg igen.) ezután gugliban vagy konkrétan egy szimpatikus torrentoldalon rákeresel a photoshopra (értelemszerűen google-ben „+torrent” kulcsszóval), a találatok közt pedig olyat keresel, ahol a seederek száma nem 0 (és nem is 1-2-3; ők ugyanis azok a felhasználók akiktől töltesz), a torrent fájlt pedig nem szükséges letölteni, hanem „futtatod”/megnyitod az utorrent alkalmazással. az rákérdez hogy hová szeretnéd menteni a fájlt. és több dolgod nincs. néha ránézel hogy hogy áll a letöltés, esetleg a nevén jobb egérgombbal kattintva „frissíted a trackert”… remélem ennyiből sikerül elindulni, aztán majd belejössz. (olvasd át pl. wikipedián a bittorrent című bejegyzést, és az elmélettel is tisztában leszel…) ja, és ha nem sikerül utólag aktiválni a trial-t, először szerintem próbáld ki a 48 megás photoshop cs3 lite-ot (torrentről)…

 7. Köszi az infót! Remélem, elboldogulok vele. Nem lehet nagy boszorkányság, ha annyira népszerű, és sokan használják. Aztán meg olyan makacs tudok lenni, hogy úgyis addig bütykölöm, amíg nem sikerül. Az időmből kifutja. Most ezt a kört lezárjuk, mert nem szeretném magamra haragítani a gazdát! THX

 8. A 9es 10es lépést szeretném kérdezni…az „örvénynél” nekem sima felületű lett nálad viszont olyan mintha háromszög alakú lenne…azt hogyan kell? kösz szépen előre is nagyon jó kis tutorial

 9. Eleve háromszögből indulunk ki. A Twirl-lel csak megtekerjük. Mi a gond? Vagy mi az hogy „sima”?

 10. Na de most, a 9es és a lépést ki lehet hagyni nem? Mert úgy irja h egy másik lehetőség…
  A 10esnél nézz meg egy „szálat”… és annak az egyik fele sötétebb mint a másik…olyan mintha nem sima lenne a felülete..

 11. Szóval az árnyéktónusra gondolsz. Úgy gondolom, hogy amikor az első háromszöget megcsinálod, egy kisebb részét egy kicsit sötétebbre színezel, és utána értelemszerűen folytatod vele ugyanúgy. Tehát egy egy előre elképzelt másik variáció. Csak annyiról van szó, hogy egy egyszerű kiindulást egy kis fantáziával hányféleképpen lehet variálni. Ez hasonló, mint a rajzfilmekben látható eltérő színű tónus. Ez itt az utolsó képen azért néz ki jól, mert már a kiinduló háromszöget két külön színárnyalatra festette. És mivel a végén megtekerte, ez is kanyargós lett a végeredményen.
  Az elkészítése a következő: Amikor kész a háromszögletű kijelölés beszínezed valamilyen színre. Majd elveszed a kijelölés egy részét mondjuk kétharmaddal, és ugyanazt a színt kicsit sötétebben de ugyanazon a kijelölésen átszínezed.

  Remélem így már sikerül! Legyél ügyes, és kreatív!

 12. ha jól tudom nincs, mert az nem egy fix átalakítás. neked kell beállítani, hogy milyet akarsz.

 13. Fenébe… hasonlót akartam tutorialként -bár én pathokkal- készíteni… még jó, hogy megnéztem a régebbi tutorialokat… :)
  Egyébként nagyon jó lett!

 14. semmi baj nincs vele de azt szertenémmegkérdezni ha elkészült a kép hogy lehet bele szöveget tenni :) lehet hogy hülye kédés de most kezdtem

 15. „Bele” nem szoktunk szöveget írni, maximum „rá”. Ezt pedig a szöveg eszközzel teheted meg. Horizontal Type Tool a neve, az ikonja egy „T” betű, és a gyorsbillentyűje is egy „T” betű.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét