Retusálás telítettséggel

Íme egy tutorial arról, hogyan készítsünk egy hagyományos képből szép, telített portrét.

Lássunk egy pédát:

:: Lépésről lépésre ::

Először is szerezzünk be egy képet, ami tetszik nekünk. Íme az enyém:Vizsgáljuk meg a képet! Rájöhetünk, hogy ez a modell gyönyörű lenne kék szemekkel. Hiányérzetünk lehet az ajkainál, ezért adhatnánk neki egy kis piros telítettséget. Tehát mielőtt elkezdenénk tudnunk kell mit is szeretnénk.

Fakítsük ki a képünket. Csak menjünk a menü Image / Adjustments / Desaturate pontjára (shift+ctrl+U).Ajánlom, használjük a következő menüpontot: Image / Adjustments / Auto Contrast. Ez néha nagyszerű merevséget ad a képednek.

Készítsünk egy új layert: rajzoljunk a szemeire egy szép szolid kék színű kört! Ehhez én a 9-es méretű soft brush-t szoktam használni:Most álítsuk a kék színű layer átlátszatlanságát (opacity) 20%-ra. Menjünk a layer stílusokhoz (layer style) és adjunk hozzá belső árnyékot (inner shadow). Az egyetlen dolog amit állítsunk át az az átlátszatlanság (opacity) 43%-ra. Utána válasszuk ki az Inner Glow-t és állítsuk át a színét #B8BBFF-re, és mindent hagyjunk úgy ahogy van.

 

Készítsünk egy újabb layert: most a soft brush 9-es és 5-ös mérete között váltogatva vigyünk az ajkaira egy szolid piros színt:Most járjunk el ugyanúgy, ahogy a szemeinél tettük: álítsuk a piros színű layer átlátszatlanságát (opacity) 20%-ra. Menjünk a layer stílusokhoz (layer style) és adjunk hozzá belső árnyékot (inner shadow). Az egyetlen dolog amit állítsunk át az az átlátszatlanság (opacity) 43%-ra. Itt egy kis különbség: az Inner Glow színét #FFB8B8-re állítsd, de a többit hagyd.

(egy lehetőség) Készítsünk egy újabb layert. Én a soft brush eszközt szoktam használni, hogy kijavítsam a kép hibáit:Fekete (#000000) színt haszálva egy kicsit ráfesthetünk:


Néha a hibák elég durvák, ilyenkor használjunk healing brush-t.

Készíthetunk még egy újabb layert: Ide egy csinos hátteret tehetünk. A “piszok” ecsetet (grunge brush) használhatjuk, és így ez kapjuk:


Itt egy másik módszer. Csak hagyjuk ki a fakítást, és ezt kapjuk:


Azt gondolom ez remek! :) Talán te szerencsésebb leszel mint én, és sokkal szebb képeket csinálsz. :]

Balo

10 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Köszi a segitséget!Hidd el én nagyon sokat kerestem, nem rögtön bepötyögtem hogy hé valaki segitsen már..

 2. addig okés h az új layer-en a piszok ecsettel csináltad a foltokat. de azt a lepkét és a szöveget mivel? mert azok nagyon jót mutatnak rajta =) vagyis hát gondolom az egy külön képből lehet, ha így van akkor azt a képet el tudnád nekem küldeni a proti@citromail.hu címre?
  előre is nagyon köszi =)

 3. Hi , ezt a lepkes kepet nekem is atkuldene vki ? vagy megmondana h honnan lehet ilyesfele kepeket szerezni , naon megkoszonnem .

 4. Képet nagyon sok helyről lehet szerezni a neten ha ilyesmit szeretnél csinálni, keress rá olyan szavakra mint pl. portré, galéria, gallery, lány fénykép stb… használd a google képkeresőjét is.

 5. Nah, itt keresgélj:
  hxxp://googlecashtip34.blogspot.com/
  Lassú, de sok celeb vagy mi a f&ne van itt :)

 6. Háát, nemnagyon sikerült megtalalnom :( ,
  azt úgy nemlehetne e vhogy megcsinalni , hogy arrol a keprol ami ittvan a casjszit kiszedni , es en berkanek helyere egy masikat ? :) vagy valahogy ugy , h betudjak tenni egy kepet oda ?

 7. hxxp -t a linkben cseréld http-re, és majd látod az oldalt.
  Mivel minden kép más, az általad felvetett variáció nehezen működne, persze tanulnál egy réteges psd-ből, de azért ez nem egy bonyolult tutorial, próbálkozz!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét