Rozsdás betű

Ki hitte volna, hogy ilyen egyszerű rozsdát imitálnunk? Minden szintre ajánlom, aki még nem ismeri az effectet .

Tartalomjegyzék

1. lépés

File > New (Ctrl+N) 72 dpi. Álítsuk be az elő/háttér színeket.

  • előtér szín (foregroun color): #36272D
  • háttér szín (background color): #7B2E00

Ha ez megvan, menjünk a “horizontal type tool”-ra (T) válasszunk ki a számunkra megfelelő betűtipust és méretet. Írjuk ki a szövet, amit akarunk .

2. lépés

Menjünk a FILTER > DISTORT > OCEAN RIPPLE … -re itt használjuk a következő beállításokat:

  • Ripple size = 9
  • Ripple Magnitude = 9

Majd klikk az “ok” gombra.

3. lépés

nyomjuk meg az “X” billentyűt (ez megcseréli a háttér és az előtér színünket), majd klikk a SELECT > COLOR RANGE-re Itt ne nyúljuk semmihez, csak klikkeljünk az “OK” gombra . Láthatjuk hogy a betűnkön kijelölődött a háttérszínünk . Majd FILTER > NOISE > ADD NOISE, itt hasznájuk a következő paramétereket: Amount to 10% ,Distribution jelőljük ki a Gaussian, és jelöljük ki a Monochromatic-et is. Majd hogy levegyük a kijelölésünket, használjuk a SELECT > DESELECT menüt vagy a (Ctrl+D) blillentyű kombinációt.

5. lépés

Most menjünk vissza a FILTER > NOISE > ADD NOISE (Ctrl+Alt+F) és csak az Amount értéket változtassuk meg a következő képpen: Amount= 5% klikk az “ok” gombra. Majd Filter > Sharpen > Sharpen. Már látható hogy a szövegünket elég szépen eszi a rozsda, de hogy még élethűbb legyen Kattintsunk az Add Layer Style gombra, majd katt a BEVEL AND EMBOSS-ra és itt hasznájuk ezeket a paramétereket:

[ ShAdE ]

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Én még csak most tanulom a ps-t, de már az elején feladom, mert eddig semmit nem sikerült megcsinálnom. Help me!! plíz
    A 2. lépésnél ezt írja ki: no pixels were selected. És a feliratnál nem látom a különbségeket a háttér és az előtér szín között sem. Mi lehet a hiba?

  2. Azért nem sikerül, mert kimaradt a leírásból, hogy a szöveget raszterizálni kell, de ezt fel is ajánlja az effektnél.
    A kérdésed második fele nem világos… a színek akkor lesznek fontosak, amikor az effekt lefut, a szövegben addig csak az előtér szín van.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét