Scannelt képek szétvágása

Kár hogy régebben nem jöttem erre rá mikkor valóban szükségem lett volna rá. Nos a lényeg az, hogy vannak fényképeink, amiket nem digitfényképezővel készítettünk de szeretnénk, ha a gépünkön is fent lennének. Ekkor ugye scannerhez folyamodunk.

Általában a scannelés, hát nem mondom hogy hosszú procedúra de, nem is rövid. Így hogy gyorsabban haladjunk, több képet rakunk be a scannerbe hogy gyorsabban végezzünk de ilyenkor ugye szét kell vágni a képeket, itt viszont elvesztjük azt az időt, amit spóroltunk a scannelés során.

Nos most már nem lesz ilyen gondunk, bescanneljük a képeket – minél többet egyszerre – majd a Photoshop-ban a fájl menü automate almenün bellül kiválasztjuk a Crop and Straighten Photos -t és magától szépen kivágja a képeket.

Maximum annyit kell majd csinálni egy-egy képnél, hogy el kell forgatni.

Tipp : scannelés során ne rakjuk a képeket full egy sorba, oszlopba, mert azt fogja hinni, hogy egy kép.

Ha ki akarod próbálni de, nincs scannelt képed, nyiss a Photoshop-ban egy új 2000×2000 pixeles dokumentumok majd másolj rá néhány képet, rakd őket összevissza, majd egyesítsd a rétegeket Layer / flatten image és utána csináld a fentiek szerint.

Írta: dzsoco

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. kedves harder en letoltottem a photoshop 7 es valoban van file es ott automate de abban crop and straighten photost nem talaltam mi a megoldas vagy melyik photoshoppban van elore is kosz a segitseget

  2. Szia Sándor,
    ez a leírás már több mint 8 éve készült és a Photoshop 7 sem mai darab, szerintem érdemesebb lenne letölteni valami frissebb verziót. A CS sorozat bármelyikében biztosan benne van már ez a funkció.

  3. koszi a segitseget letoltottem egy ujabb verziot es tenyleg mukodik a dolog de volna meg egy kerdesem hogyan kell elforgatni a kepet mert osszevissza van es el kellene forditsam jo legyen mert egy slideshowhoz akarnam a kepeket hasznalnia mentest a neroval kinyitom ott eltudom forditani de ha rateszem a slideshora ott ugyan ugy marad
    elore is koszonom a segitseget

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét