Sebhely eltüntetése

1. Töltsük be a képet, amin dolgozni akarunk (Fájl -> Megnyitás [CTRL+O])

2. A szín kijelölése eszközzel (SHIFT+O) kattintsunk a sebre.

3. Kattintsunk addig a sebre, amíg ki nem jelöljük teljesen.

4. A sebhely körülötti kis pirosságot is jelöljük ki.

5. A téglalap kijelölése eszközzel (R) csináljunk egy metszetet a seb kijelölésbol (hogy a sok kicsi kijelöléstol megszabaduljunk).

6. Töröljük ki a kijelölést (CTRL+K).

7. Növeljük meg a kijelölést körülbelül 2 nagysággal (Kijelölés -> Növelés).

8. A klónozó eszközzel (C) jelöljünk ki egy semleges területet a borbol (CTRL-t nyomva kell tartani a kijelöléskor). Töltsük ki vele a kijelölést viszonylag egyenletesen (a kijelölést a CTRL+T billenyukombinációval tehetjük „láthatatlanná”).

9. Szüntessük meg a kijelölést (CTRL+SHIFT+A). A maszatoló eszközzel (S) maszatoljuk el a sebhely helyét (ajánlott kívülről befelé haladni).
TIPP: A jobb hatás érdekében esetleg használhatjuk az Elmosás/Élesítés (V) eszköz elmosás eszközét.

Készen is vagyunk! :)

9 HOZZÁSZÓLÁS

  1. egyszerűbb ha mintát veszek az arcáról egy másik helyről és befestem sima ecsettel.

  2. Való, hogy a Clone Stamp vagy a Healing Brush az igazi, de néha gondolni kell azokra is, akik abszolút kezdők. Én inkább azt hiányolom, hogy egy cartoon-on van bemutatva, nem egy élő emberen. Valamint az eredeti angol menüketpontokat, mert így egy kicsit ködbe burkolózik az írás. Én, ha kezdőknek szánok egy feladatot, akkor inkább mindent leírok háromféleképpen is, hogy érthető legyen. Pl menüből, helyi menüből és gyorsbillentyűvel. Inkább redundáljon az info, minthogy hiányozzon belőle valami.

  3. Anno idején, mikor először láttam PS-t, rögtön egy képjavítással kezdtem és az első eszköz, amit használtam életemben az a clone stamp volt :) Egy abszolút kezdőnek és egy haladónak is inkább az való, nem ez az ezer lépés ;)

  4. de amúgy nagyon látszik a helye így is… oda kell figyelni arra is, hogy a jpg-k torzulnak („kockásodnak”), ezért clone stamppel még egy picit sminkelni a „javított” résznél, hogy itt is ugyanolyan legyen a jpg-négyzetrács, vagy eleve ki lehet választani odaillő színű részleteket, és még ha kicsik is azokkal el lehet takarni szebben… ez a leírás nagyon körülményes, akármilyen programhoz is van…

  5. Értem, tehát gimp tutor :) Akkor ezen részről elnézést kérek. Habár nem tudom, hogy eddig miért kerülte el ez a figyelmemet, hiszen mindkét programot szoktam használni (mármint PS-t és gimpet egyaránt).
    De ahhoz tartom magam, hogy egy nem anime karakteren jobb lett volna bemutatni :D

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét