Sérülés

A tutorial segítségével „igazi” vért, vérző sebet adhatsz egy képhez. Persze nem kell semmi rosszra gondolni, nem lesznek kilógó belek vagy ilyesmi, csak egy kis szolid vágás, miegymás :)

1) Nyisd meg a képet, melyhez a vért akarod majd adni (jó eséllyel egy illető lesz rajta).

2) A LASSO TOOL segítségével rajzold körbe azt a területet, mely a seb helye lesz. A terület kijelölése után – vagy akár ezt a műveletet már előtte is megteheted – nyiss egy új layert (erre kerül majd a seb). Szóval megvan az új layer, kijelölted a területet, most jöjjön a következő lépés: töltsd ki a kijelölt területet piros színnel (piros, vörös – ahogy neked tetszik). Ne legyen túl világos, ha kell még sötétíts kicsit rajta.
Amint ezzel megvan, piros színű foltot tartalmazó layer tulajdonságait („opacity” a layer palletán) állítsd át COLOR BURN-re.


3) Most az eszköztáron (TOOL BAR) válaszd ki és használd egymás után a COLOR BURN TOOL-t és a SMUDGE TOOL-t.

4) A COLOR BURN-nel be tudod sötétíteni a seb belsejét, a SMUDGE TOOL-lal meg el tudod kenni, mintha a festék még nem száradt volna meg a felületen és maszatolható. Az ecsetet célszerű az eredetileg kiválasztott terület kb 1/4 méretére állítani, majd utána nekiesni a képnek.


5) A BURN TOOL segítségével azokat a területeket, ahol a seb mélyebb, el tudod sötétíteni.

6) Most egy kis mintázatot kell vinni a sebre, ehhez menj a FILTER > TEXTURE > TEXTURIZE menüpontra és használd ugyanazokat a beállításokat, melyet itt is látsz.

7) Kész is vagy. A végeredménynek ilyesformán kellene kinézni:

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét