Sima arcbőr

Ha kíváncsi vagy hogy készítik az újságok elején gyakran látható „fotósopmacákat”, fusd át ezt a tutorialt. :) Egyébként a módszert szolidabban alkalmazva egész szép eredményt lehet elérni 1-1 portré javítgatása közben.


1. Készíts egy másolatot a képedről.

2. Törölj róla mindent, kivéve a bőrt. Használd a radír eszközt kb 30-50%-os beállítással/erősséggel (opacity -> 30-50%).

3. Válaszd ki a layer tartalmát, ehhez kattints a CTRL gombot nyomva tartva a layer-re, majd használd a következő effektet:>Filter>Noise>Median.

4. A „Layer Mode„-t módosítsd „Luminosity„-ra (az „Opacity” most 100%-on van, de ez így nem túl természetes, még faragni kell rajta.. :) )

5. Az „Opacity” értéke most 65%-ra lett beállítva

Kiegészítés, tipp #1

A bőrt tartalmazó layert is duplikálhatod, majd a „layer mode„-t „Soft Light„-ra állítva élénkebb hatást érhetsz el.

Kiegészítés, tipp #2

A 2. bőr layer-ének tulajdonságait „Multiply„-ra is állíthatod, de ilyenkor célszerű az „Opacity” értékét levenni 50% alá

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

26 HOZZÁSZÓLÁS

 1. hát én kom hogy hülye vagyok ehezxD nemistudom h h kel törölni a cuccost róla…xDesetleg adnál tippet hogy ezen az oldalon hol van a photoshopnak a legalapvetőbb tudnivalója?XD

 2. Andris, nem a tutoriallal van a hiba. Az úgy jó, ahogy le van írva. Aki a leírás alapján nem tudja megcsinálni, az nagy valószínűséggel még nem érkezett el arra a szintre. Nem győzöm ugatni, hogy az egyszerűbbektől kell haladni a nehezebbek felé, hiába. Oda se bagóznak, úgy vannak vele, hogy „Mondjad csak …!” Aztán, mikor kiderül, hogy mégiscsak nekem volt igazam, akkor is nekem kell elnézést kérnem.

 3. Amúgy ötletnek nem lenne rossz a kezdőknek valót pl egy külön tage-l ellátni, vagy csoportosítani.

 4. Az éjjel már nekem is eszembe jutott, fel is vetettem Hardernek az ötletet. Úgy néz ki, ha lesz rá ideje, azt meg tudja csinálni, hogy a látogatók osztályozhassák a tutorialokat nehézségi szint szerint. Vagy összeválogatnánk az oldal írásaiból egy kezdőknek szánt „csomagot”, és csak az lenne külön. Ez sem rossz ötlet, hiszen általában inkább a kezdők kérdeznek. Ezután már csak rajtuk múlik, hogy a kezdő tényleg a kezdő feladatokba vág-e bele. Erről ennyit, bocs, ha off voltam!

 5. Sziasztok!
  Szerintem, van „kezdőknek való csomag”, méghozzá BonFire blogja. Én egy-két hónapja álltam neki a ps-nek (előtte azt sem tudtam, hogy eszik-e vagy isszák), és az ő oldalán a legelső bejegyzésektől kezdve végigolvastam mindent. Aztán megpróbáltam megcsinálni. Most már nagyon jól haladok, klassz dolgokat tudok csinálni :) Egyébként a youtube-on is nagyon pöpec kis tutorialok vannak – bár legtöbb angolul. Szóval köszi, BonFire! :)

 6. Hát én köszönöm a dicséretet. Igyekszem, ahogy tőlem telik. Remélem, még sok hasznos dolgot tudok megjelentetni a jövőben.

 7. hát én nem tudom most vagy én vagyok a béna vagy rosszul van leirva. de én már az 5.-nél elakadtam nem tudom egybe vágni a képpel..

 8. Miután kiradírozod a fölösleget, szépen le van írva, hogy mit kell csinálni, és kép is van hozzá! Mit nem lehet érteni ezen?

  A képet meg úgy tudod megmutatni, ha feltöltöd egy ingyenes képmegosztóra, pl http://kepfeltoltes.hu/ és onnan linkeled be ide.

 9. a képet ne mtudom feltölteni. nem engedi. hát ha meg adnád az msn vagy email cimedet oda tudnék küldeni. Örülnék ha tudnál segiteni :) Irj vissza léccci

 10. Hát, ha e-mailben küldöd valakinek, akkor is feltöltöd egy szerverre. E-mail esetében a levelező szolgáltatóéra, a címzett pedig onnan tölti le. Ha nem tudsz egy képet feltölteni az internetre és belinkelni, akkor alapfokú informatikai hiányosságaid vannak. Annak, hogy egy képet nem tudsz feltölteni egy ingyenes tárhelyre, több oka lehet.. Az egyik ilyen, hogy nagyobb a file mérete, mint a megengedett. Érdemes elolvasni a képmegosztó helyek szabályzatát; abban le van írva, mit hogyan lehet, sőt még általában útmutató is van mellékelve. Általában. Ha végképp nem boldogulsz (egyébként ezt kötve hiszem), ajánlom a figyelmedbe ezt a tutorialt: http://www.tutorial.hu/fajlok-feltoltese-ftp-vel/

  MSN-t nem használok, azt pedig ugye megérted, ha egy nyilvános fórumra nem rakom ki a privát e-mail címemet.

  Szóval olvasd el, amit belinkeltem, próbálkozz, és próbáld meg a gondolataidat összeszedve egy kerek hozzászólásként küldeni az oldalra, mert senki sem szeret találgatni, hogy vajon mire gondoltál. Inkább legyen a poszt két mondattal hosszabb, mint hogy senki ne értse, mivel van problémád. És amennyiben lehet, ne kalandozzunk el a tutorial tárgyától.

 11. nem nem. nne nézz léccives hülyének. nem tehetek róla hogy az a szar képizé. nem engedi h feltöltsem.. na szóval. elmondom mi a probléma.. ( megpróbálom)

  szóval
  ugye meg nyitom a képet stb stb..
  aztán ugye kitörlöm a felesleget ott hagyom a bört..
  é ugye megcsinálom a filter>noise>median..
  aztán ugye ctrl+clik..
  utána át állitom Luminosity-ra.
  és semmi. ott marad maga a „bőr”
  remélem érthetően elmondtam és remélem tudsz segiteni :) ELőre is köszi

 12. tehát nem hozza vissza maga a képet csak simén ott marad és semmi hiba csinélok vele akármit na minegy ezért kéne a kép de hát.. mindegy

 13. Mondtam: töltsd fel egy ingyenes képmegosztóra és linkeld be ide. A linkelést úgy kell csinálni, hogy kimásolod a címsor tartalmát a böngészőből, ide pedig beilleszted. Ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni, és ne nyissunk itt alapfokú informatikai kurzust, mert ki fognak innen vágni!

 14. Amit BonFire ajánlott, az teljesen jó. A képfeltöltés.hu oldalon a tallózásra katt, kiválasztod a képet (lehetőleg jpg-t, és ne legyen óriási méretű). Ezután alulra a feltölt-re katt, és várni kell. Utána kidob egy ablakot a linkjével, de megadhatod, h a linket a mailcímedre küldje rögtön. További segítség az Ő oldalukon. Kezdetnek -ha ez még nem megy- a jobb oldalon a photoshop alapok-ra klikk, és onnan keress tutorialt.

 15. jaj jtudom hogyan kell feltölteni. sirekülne ha jpg lenne de mivel nem jpg hanem bmp. ezért nem jó. BONFIRE: megadom az email cimem. irj oda lécci és ott csattolni tudom a képet, lécci irj

  yorki1@citromail.hu

 16. vagy lehet az a baj, hogy a „background” (nem tom h igy kell e irni)
  „át neveztem” Layer 0 -ra??? lehet hogy ez a baj ??

 17. Jajj köszönöm szépen a segitséget, rájöttem mi a baj, nem jól másoltam le a képet mert én egy uj layert csináltam de már rájöttem hogyan kell :) KÖSZI SZÉPEN!!

 18. Sziasztok!
  Segítséget szeretnék kérni!
  Már csináltam párféle módon arc retust, de ez nekem új, hogy „változtasd meg a layer modot Luminosity modra.[meg egyéb más modra]
  Ezt pontosabban hogyan is kell? :$:$

  Előre is köszönöm szépen!

 19. doncsi: ha ez gondot jelent, akkor a photoshop kezelőfelületéről keress tutorialt.
  A layer (réteg) palettán felül az aktuális réteg blending mode (réteg keverési mód) -ját láthatod, mellette két százalékos számmal, az egyik az átlátszóság, a másik a kitöltés.
  Tehát a réteg módja ami neked kell, itt alapból normál van, ezt kell állítanod.

 20. Ja, hogy a kitöltés meg a fedettség melletti nyilas „lista” az a layer mód[ok] :o azt pedig idáig is használtam :$ csak akkor ezek szerint nem tudtam, hogy az az. [csak mert nekem magyar a photo shop és nem így van kiírva]

  De nagyon szépen köszönök mindent!Most már legalább tudom :$ köszi még egyszer.

 21. Többek között ez az egyik hátránya a magyar nyelvű kelezőfelületnek. A nagy része „magyar népköltés”, hiszen rengeteg olyan kifejezés van benne, amely programspecifikus; szótárban benne sincs, így gyakorlatilag lefordíthatatlan. Ezért kitalálnak valamilyen magyar kifejezést, amit visszafordítva sem lehet következtetni az eredetijére. Sajnos.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét