Skicc

E leírás arról szól, hogy lehet egy már meglévő fénykép alapján „skicc” hatású készíteni a photoshop program használatával.

A leírás során használhatod az itteni képet is (lásd lentebb), vagy tetszés szerint alkalmazz bármilyen egyéb, általad választott fényképet. :)

Nézzük az első lépést:

Nyisd meg Photoshop-ban, majd menj az IMAGE / ALIGNMENT / DESATURATE (CTRL+SHIFT+U) menüpontra, amivel az eddig színes kép fekete-fehérre vált.

Következő lépésben csinálj egy másolatot az eredeti LAYER-ről. Ehhez kattints a képen látható lebegő ablakban a „layer 0”-ra jobbegérgombbal, válaszd a DUPLICATE LAYER… pontot. Így kaptál egy „Layer 0 copy”-t.

Miközben a másolat LAYER-en állsz, menj a fenti menübe és válaszd az IMAGE / ADJUSTMENTS / INVERT (CTRL+I) -t, minek hatására „megfordulnak” a színek.

Továbbra is a másolat layer-en állva, a lebegő LAYER PALETTE-n a legördülő menüben válaszd a COLOR DODGE opciót. Nem kell megijedni hogy eltűnt a kép, egy nagy fehérséget kell látni (nagyjából, kisebb fekete pötyökkel :] )

Az utolsó lépés következik. Menj a FILTER / BLUR / GAUSSIAN BLUR… menüpontba, és a képen is látható módon állítsd be a RADIUS értékét 6.2 pixelnek (vagy ízlés szerint más értéket is választhatsz, ahogy neked tetszik). A érték módosításának eredményét egyből láthatod, ha a „Preview” opció be van kapcsolva).

És íme munkád eredménye :)

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szia! Bocsi, hogy zavarlak, csak azt szeretném kérdezni, hogy ezeket a trükköket, melyik képszerkesztővel csinálod? Be tudnád nekem linkelni, ahonnan letölthetném? Előre is köszönöm szépen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét