A “smart object” használata

Aki csinált már valaha web design-t az már biztos belesett abba a hibába, hogy csinált az oldalára egy grafikát ami többször is szerepel az oldalon (ilyen lehet pl. egy gomb). Ezt ugye az ember csak egyszer csinálja meg és utána másolja annyi példányban amennyire szügsége van.
Később viszont ha meg akarja az ember változtatni a gomb egyes beállításait azt mindegyiken meg kellett csinálni vagy újra le kell másolni, újra pozicionálni stb…
Ebből a tutoriálból megtudhatod hogyan lehet néhány kattintással frissíteni minden egyes lemásolt gombodat.

A videón keresztül elsajátíthatsz egy tetszetős gomb készítését ill. annak az egyszerű frissítési lehetőségét.

Ha bármi nemü kérdésed van a tutoriállal kapcsolatban vagy csak el szeretnéd mondani róla a véleményedet azt megteheted a fórumon.

letölthető videó

A videó megtekintése (flash, 7.66MB)
Készítette: dzsoco

1 hozzászólás

  1. Megvallom őszintén, nem sok hasznát láttam eddig a Smart objektumoknak. Elsősorban azért, mert nem használok tömegesen egy objektumot. Másodsorban rendkvül zavar, hogy az objektum eredeti példányát nagyon elássa valamilyen Temp mappába, csak győzze egy idő után megalálni az ember fia, ha már nincs szüksége rá.

    A másik dolog, hogy bár nagyon hasznosan a real-time-ban alkalmazható Smart filterek, mivel bármikor bele tudunk nyúlni és megváltoztatni a paramétereit, egyetlen hiányosságot azért fölfedeztem rajta. Mégpedig azt, hogy egy Smart objektumhoz nem lehet rétegmaszkot kapcsolni. Csak az eredetihez lehet, viszont nem minden esetben szeretném, ha az összes többi példány is felvenné a manipulált tulajdonságokat.

    Az egyetlen hasznos tulajdonságát abban láttam, hogy amikor átméretezzük kisebbre, nem veszíti el a részletességét. Emlékszik minden pixelre, és ha úgy találjuk, hogy túl kicsire méreteztük az objektumot, visszanagyíthatjuk, és minden ugyanolyan részletes lesz, mintha csak hozzá sem nyúltunk volna. Ilyen esetekben szoktam használni én is, másokban nem igazán.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét