Spirál szöveg

Mercuriustól egy újabb tutorialt kaptunk, nagy köszönet illeti mert már nem az elsőt küldi. :) Ezúttal a tutorial arról szól, hogy lehet szöveget tenni egy görbére, nagyon hasznos művelet.

1)
Készíts egy új dokumentumot 500×500-as méretben, és átlátszóként.

2)
Középre csinálj egy fekete négyzetet(én 100px-est csináltam)

tutorial.hu

3)
Ezután alkalmazd a "FILTER > DISTORT > TWIRL…" parancsot.

tutorial.hu

4)
a LAYERS fülnél a spirálra CTRL gomb lenyomása mellett nyomj rá (hogy kijelölje a spirált).
Utánna a PATHS fülre nyomj, és utánna a tölle jobra lév háromszögre:) ott pedig a "MAKE WORK PATH…"

tutorial.hu tutorial.hu

5)
A görbének Bármelyik pontján elkezdheted az írást, és azt fogja követni.

tutorial.hu

Ezzel lényegében már készen is van. Ezek után még alakítgathatod, vagy elötte is leeht a görbe alakításával.

tutorial.hu

Szerző: Mercurius / ircworld.tx.hu

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

7 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Hello! az lenne a kérdésem, hogy amikor írni szeretnék erre a görbére, akkor nem engedi, nem Type Toolal kell ráírni?

  2. Hella.Csak azt akrom kérdezni hogy meik háttér van bellítva itt aképen???

  3. No, ebbe már nekem is beletörött a bicskám! Az 5-ik ponton nem világos, hogy ki kell-e jelölni a Path-ot, vagy sem. Aztán pedig, hogy hogyan kell rákényszeríteni a szöveget a Pathra. Sem a Point, sem a Paragraph nem oldja meg. Sem a Clipping Path.Az összes layer és Text üzemmódot megpróbáltam. Valami rafináltság lehet a dologban…

  4. Megoldottam. Rájöttem, hogy egyes régebbi programverziók nem tudják ezt. Kábé csak a 7-es től felfelé. Annyi a lényeg, hogy a görbét csak ki kell választani a Paths fülön, hogy látszódjék, nem kell kijelölést csinálni belőle. A Type kiválasztásánál pontosan a Path vonalra kell kattintani. Ha pl egy kör a path, a körön belül kerekre vált a Type kurzor, ha a körön kívül akkor szögletesre, ha pedig a vonalon, akkor meg egy ferde vonalra. Utána katt, és ír.

  5. Máskor mielőtt elakadok elolvasom a kommenteket, magamtól rájöttem, de 2x csináltam meg mert 1x bezártam mielőtt ráírtam volna…
    De nem baj, pár perc az egész, most arra akarok rájönni, hogy hogy tudom más képre rárakni, de majd erre is rájövök :)

  6. Arra a görbére, amit a 4. pont szerint elkészítesz. Ha véletlenül nem lenne látható, a Layer palettán a Paths tabon keresd.

  7. „A görbének Bármelyik pontján elkezdheted az írást, és azt fogja követni.” Milyen görbének? Ezt nem értem, valaki segítsen légyszíves.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét