Szellemkép készítése photoshopban

Szellemkép készítéséhez legalább 3 – de lehet több is persze – olyan képre lesz szükségünk, melyet az adott helyszínen készítettünk el, mert a módszer alapja az, hogy különböző képeket egymásra rakva, igazítva és az átlátszóságukat módosítva érjük el a végeredményt.

A bemutató kedvéért a tutorialhoz csatoltam azt a 3 fotót, melyekből ezt a leírást készítettem.

Szellemkép
Szellemkép

Automata igazítás segítségével szellemkép készítése. Leírás + videó, kiinduló fájlok csatolva plusz a végeredmény.

  • Nyisd meg a 3 fotót
  • helyezd el egymáson a képeket (ezt úgy éred el, hogy a 3 képet megnyitod Photoshop-ban és egérrel behúzod az egyik képbe/ablakba a másik fotót
  • Jelöld ki a 3 képet (a layer-ekre kattints úgy, hogy közben nyomva tartod a CTRL gombot) és az edit / auto align (automata igazítás) funkciót alkalmazzuk.
  • Vágd le a fotó felesleges részeit a Crop eszköz segítségével
  • Növeld először a legfelső kép/layer átlátszóságát, majd utána az alatta lévő 2. kép átlátszóságát. Annak megítélése, hogy az átlátszóság milyen fokú legyen, nyilván egyedi ízlés, megítélés kérdése.

Ehhez a szöveges leíráshoz tartozik egy videó is, melyet a honlapomon tudtok megtekinteni (lsd a cikk végén az URL-t)
Ez csak a szöveges útmutatás volt. Ehhez tartozik egy videó is, amelyből mindenki egyszerűen képes lesz megérteni a folyamatokat a végső cél eléréséhez.

Videó Lejátszása

A videóban használt képek

Végeredmény.psd

Szellemkép végső állapota
Szellemkép végső állapota

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Én a tutorial.hu segítségével tanultam meg kezelni a photoshop-ot, 2007 óta használom a programot és azóta már sok jó dolgot gyártottam vele. :) Mondjuk a mai napig 7.0-val dolgozok… Egyébként a képpel kapcsolatban, ha állványról lett volna fotózva akkor nincs az elmosódás a talajon és a háttéren, úgy szebb :) De egyébként frankó ;)

  2. A videót nem néztem, de szerintem a legegyszerűbb ha rögzített kamerával csinálsz x képet és azokat ha egymásra teszed csak a környezeti változásokat észleled, nem csúszik el pl.: a peron vagy a vonatok ill. a bokrok, csak az alak változik. De ez is egy jó módja :)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét