Szem retusálás

Sok embert ismerek, aki nincs megelégedve a szemével. A photoshop ezen is tud segíteni, igaz csak képen :) A következő leírásból megtudhatod, hogyan lehet egyszerűen, mesebeli és vonzó szemeket varázsolni.

Gondolom arra mindenki rájött, hogy első lépésként meg kell nyitsuk a szerkeszteni kívánt képet. A következő lépés a réteg megduplázása (jobb klikk a rétegen, majd Duplicate Layer). A duplázást követően hozzunk létre egy kijelölést az egyik szemen az Elliptical Marquee Tool segítségével (nem kell tökéletesen illeszkedjen) és másoljuk azt. Így három rétegünk van. A most másolt rétegen fogjuk elvégezni a kívánt módosításokat:

1. Addig szegélyezzük, amig csak a szem marad semmi fölösleg nélkűl (szempilla, szemöldök stb.), majd a réteg Blending modeját Color Dodgera állítjuk, illetve az opacity-t 50% ra. A szemből eltűnik a fáradtság jele.

2. Kijelölöm a szembogarat, majd másolom. A másolat Blending modeját állítsd Overlayra és máris sokkal szebb :)

3. Most a szembogarat jelöljük (kicsitt nagyobbat is) ki és a kijelölésből kivágjuk a szembogarat, majd létrehozunk egy új réteget. A kijelölés kiszínezzük fehérrel és az opacityt 25%ra állítjuk.

Nekem a bal oldali szemből a jobboldalit sikerűlt összehozni, a különbség látható, nem?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét