Színezés

Sok módja van egy kép színezésének, most megismerkedhetünk a leghatásosabbal. Ebben a tutorialban megmutatom, hogy lehet több színűre festeni egy fekete-fehér, vagy szines képet.

1. lépés

Nyissuk meg képünket, ha fekete-fehérről szeretnénk indulni, Image -> Adjustments -> Desaturate (Shift+Crtl+U). Ha beállítottuk az alap képet, zárjuk le (a Layer ablak tetejénél, a képen látható)

2. lépés

Ha megvan a színezési koncepció, válasszuk ki a Layer -> New Adjustment Layer -> Color Balance (vagy a layer ablak alján található gombon keresztül, a képen látható), majd nyomjunk egy OK-ot.

3. lépés

Állítsuk be a Midtones-t egy színre, 50 és 100 között, esetleg állítsunk a Highlight-on és a Shadows-on is a szebb hatás érdekében (csak azon az egy színen!)

4. lépés

Most az egész kép olyan színű lett, tehát kicsit vissza kell venni belőle. Válasszuk ki az Eraser Tool-t (radír) és állítsuk viszonylag nagyra. Most (még mindig ezen a Layer-en!) töröljük ki a nemkívánt részeket, ha átfedést is akarunk a színek között, az Opacity-t állíthatjuk 50%-ra, majd 25%-ra (a radíron) és így töröljük le szép fokozatosan a széleket.

5. lépés

Ismételjük a 2-4. lépést addig, amíg meg nem lesz a kívánt színezés. Ha valahol többet töröltünk a kelleténél, egyszerűen menjünk a Brush Tool-ra, és fessük vissza azokat a részeket.

6. lépés

Az átfedésekhez használhatjuk a Smudge Tool-t is, ezzel ugyanúgy el tudjuk mosni a színezést, ahogy egy képet. A szebb kinézetért nem csak Color Balance-t adhatunk hozzá, hanem Brightness/Contrast Layert is.
Ha rosszul állítottunk be egy színezést, kattintsunk duplán a bal oldali ikonra (egy kör és egy 3szög van rajta) és állítgassunk rajta.

Végeredmény:

Nehézség: közepes

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szia

    Megpróbáltam alkalmazni, de amikor már legelőször radírozni akarok rajta, nem csinál semmit.

  2. Próbáld úgy, hogy a kör-háromszöges négyzet mellett fehér négyzetre kattintasz (egy vastagabb fekete keretnek kell megjelennie), és így törölsz.

  3. Én másképp csináltam meg :D

    csináltam egy layert(beállítod h multiply legyen) utána kijelöltem az egyik koponyát pen tool-al utána kitöltés amilyen színnel akarod és ezt megcsinálod a többinél is…. persze ezt nem mindig a legjobb alkalmazni mert nem lesznek ilyen szép színek :D

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét